Aποκλεισμός νέων παικτών

Η συζήτηση στο 'Γενικό αρχείο' ξεκίνησε από τον/την flyla78, 18/1/15.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
 1. flyla78

  flyla78 Μόνιμος στο φόρουμ

  Καλησπέρα, στα τελευταία δρώμενα είναι πολύ συχνό το φαινόμενο αποκλεισμού των νέων παικτών ακόμη και εάν βρίσκονται σε μεγάλα επίπεδα. Κατανοώ οτι η εταιρεία ήθελε να αυξήσει το ενδιαφέρον το παλιών παικτών αλλά στην προσπάθεια της να το πετύχει, έφτασε στο άλλο άκρο αποκλείοντας σχεδόν τους υπόλοιπους παίκτες από την δυνατότητα να συμμετάσχουν και να κερδίσουν κάποια από τα βραβεία των τελευταίων βημάτων. Εύλογα οι παλιοί παίκτες θα πουν οτι το ίδιο συνέβη και σε αυτούς παλιότερα, σκοπός όμως είναι να διορθωθούν κάποια πράγματα ώστε να προχωρήσει και το παιχνίδι.
  Και εξηγούμαι, παρακολουθώντας τόσο καιρό τις συζητήσεις για τα εκάστοτε δρώμενα το σύνολο των παλιών παικτών εκμεταλλευόμενοι γραμμές φασολιάς, βιοτεχνικά κτλ σχεδόν τελειώνουν τα δρώμενα σε πολύ σύντομο χρόνο. Απεναντίας οι νέοι παίκτες χωρίς πολλά ατού στο μανίκι τους και με την βοήθεια των παλιών τα καταφέρνουν να συμμετάσχουν ,αλλά φτάνουν μέχρι το 3 ή 4 βήμα και μετά δεν μπορούν να προχωρήσουν για να κερδίσουν την γραμμή φασολιάς ή το διακοσμητικό. Δεν τους δίνεται η δυνατότητα ούτε καν να προσπαθήσουν, λες και είναι τιμωρία ή σαν να μην πρέπει να πάρουν το τελευταίο βραβείο για να μην την ενεργοποιήσουν.
  Εν κατακλείδι νομίζω οτι πρέπει τα βασικά έπαθλα να είναι προσβάσιμα σε όλους ώστε όλοι μας να έχουμε δυνατότητα εξέλιξης στο παιχνίδι και συγχρόνως για δέλεαρ να υπάρχει η μερική ανταμοιβή σε εισιτήρια , μυστηριώδεις σταβλάρχες / δενδρύλλια και οτι μπορεί να μπει σαν έπαθλο για να κινήσει το ενδιαφέρον !!! ( κάποια στιγμή πρέπει και οι καινούργιοι να πάρουν γραμμές φασολιάς και διακοσμητικά για να γεμίσουν τις θέσεις )
   
  Αρέσει σε Louisa, Stefoulini, soyla74 και 4 σε άλλους.
 2. elinoo

  elinoo Γνώστης του φόρουμ

  Συμφωνώ μαζί σου και με το παραπάνω.Για την ακρίβεια και εμένα μου συμβαίνουν αυτά.Είμαι 75 επίπεδο και δεν εχω τελειώσει ποτέ ένα event ολόκληρο!
  Πώς σας φαίνεται;Φυσικά, δεν κατέβαλα ποτέ μου μεγάλη προσπάθεια(να ξενυχτάω και να είμαι μέσα για ώρες) και δεν κατάφερα ποτέ μου τίποτα.Αλλά και πάλι που φτάνω μέχρι το 3ο βήμα καλά είμαι.Π.χ στο προηγούμενο event κερδισμένη βγήκα.
  Κάποτε είχα παρατήσει για 3-4 μήνες το παιχνίδι για αυτό!Βέβαια τότε ήμουν 40 επίπεδο(αν θυμάμαι καλά).Λογικά τότε είχα χάσει πολλά event, και την ισσοροπία μου τη βρήκα αφού άρχισα να ξαναπαίζω.
  Από τότε που έφτασα 70 επίπεδο ησύχασα και δεν έχω πρόβλημα με τα event(όσον αφορά τα επίπεδα) και παίζω όσο αντέχω εγώ και η τσέπη μου.Κάτι που με ανυσηχεί πολύ για το event είναι το Bahamarama,το οποίο άργησα πάρα πολύ να το ξεκλειδώσω.Από τότε πηγαίνω πίσω και δεν έχω ξεκλειδώσει και πολλά...όπως το λίτσι που μας χρειάζεται για τους χαμελαίοντες.Θα έρθει η εκτροφή και εγώ δεν θα μπορώ να συμμετέχω.
  Έτσι θα συμπεριφερθούν και πολλοί άλλοι παίκτες που απλώς δεν μπορούμε επειδή είτε δεν είναι σε αυτό το επίπεδο είτε είναι και δεν έχουν τα απαραίτητα ''υλικά''(όπως εγώ).
   
 3. flyla78

  flyla78 Μόνιμος στο φόρουμ

  Aστο, άλλη μεγάλη πονεμένη ιστορία εκεί !! Νομίζω όμως οτι πραγματικά πρεπει να το δουν το θέμα διότι ειναι το τρίτο δρώμενο κατα σειρά που δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος, συν το δρώμενο του θερισμού αλλά αυτό δεν το μετράω. Και έρχεται και ο χαμαιλέοντας, που και εκει ειναι απαγορευτικό αφού δεν θα έχουμε το λίτσι !
   
  Τελευταία επεξεργασία: 18/1/15
 4. tempelxanas

  tempelxanas Μόνιμος στο φόρουμ

  Όταν αναφέρεσθε σε μικρά επίπεδα, ασφαλώς εννοείται και το επίπεδο 1. Σωστά;
  Είναι γεγονός ότι τα μικρά επίπεδα πολλές φορές δεν μπορούν να τελειώσουν όλα τα βήματα ενός δρώμενου. Μερικές φορές και κανένα. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε μεγάλα επίπεδα και κατά την γνώμη μου, είναι λογικό.
  Ας υποθέσουμε όμως ότι η εταιρεία αποφασίζει από το επόμενο κιόλας δρώμενο, να δίνει την δυνατότητα σε όλα τα επίπεδα να διεκδικήσουν με τους ίδιους όρους την ολοκλήρωσή του. Ξέρετε τι θα συμβεί; Όλα τα δρώμενα θα είναι επιπέδου 1.
  Ας υποθέσουμε ότι αφήνει σε όλη την διάρκεια του δρώμενου ελεύθερη την πρόσβαση στην λαϊκή για όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορούν να αγοράσουν αυτά που δεν μπορούν να παράγουν. Τα μικρά επίπεδα έχουν τα αποθέματα σε Χ/Τ για να το κάνουν;
  Ας υποθέσουμε ότι ξεκλειδώνει σε όλα τα επίπεδα τα απαιτούμενα φυτά, ζώα, ή ότι άλλο χρειάζεται (και το επίπεδο 1 από κοντά για να μην το αφήσουμε παραπονεμένο), για να ολοκληρωθούν τα βήματα του δρώμενου. Τα μικρά επίπεδα έχουν τις προδιαγραφές να το υποστηρίξουν; Ένας που είναι επίπεδο 90, όπως εγώ, γιατί θα πρέπει να ωφεληθεί από μια τέτοια κίνηση με έναν που είναι επίπεδο 100 ή 120 ή 200;
  Τα μικρά επίπεδα θα πρέπει να έχουν υπομονή και επιμονή και να δρομολογούν την άνοδό τους στο κάθε επόμενο επίπεδο ώστε να μπορούν να απολαύσουν την ανταμοιβή τους.
  Κι όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, "Τα αγαθά, κόποις κτώνται".
  Μην το βάζετε κάτω. Συνεχίστε την προσπάθειά σας κι όλα θα γίνουν.
  Καληνύχτα, καλή συνέχεια και συγνώμη αν σας κούρασα.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 21/1/15
 5. flyla78

  flyla78 Μόνιμος στο φόρουμ

  Θα συμφωνήσω μαζί σου, επουδενί δεν είχα σκοπό να τσουβαλιάσω τα πράγματα και τα έπαθλα. Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για ευνόητους λόγους διαβαθμικά. Παρατηρώντας το λίγο πιο προσεκτικά μπορείς να το αναλύσεις επιγραμματικά κάπως έτσι:
  1-20 level- Δεν σε ενδιαφέρει τόσο να πάρεις μέρος στα δρώμενα, οσο το να αποκτήσεις χορτοτάληρα. Εκμεταλλεύεσαι τα δρώμενα για να πουλήσεις προϊόντα για να κινηθείς στο παιχνίδι.
  Κέρδος: Παίρνεις μέρος σε 1-2 βήμα κερδίζοντας 1 διακοσμητικό και 1 αυτοκόλλητο.
  Συναίσθημα: Ευχαριστημένος, ξεκινάς να φτιάχνεις την φάρμα σου.

  21-40 level - Aρχίζεις να καλοβλέπεις τα δρώμενα, πρέπει να προχωρήσεις. Δεν γράφτηκες μόνο για να κάνεις τον έμπορο στην λαική.
  Κέρδος: 1 διακοσμητικό και ναι, ξανά πάλι ένα αυτοκόλλητο για να σου θυμίζει οτι συμμετείχες.
  Συναίσθημα: Το παλεύεις ξέρεις οτι σε λίγο θα μπορείς να ανεβάσεις το επίπεδο σου και να διεκδικήσεις καλύτερα έπαθλα.

  41-60 level- Συμμετέχεις πιά δυναμικά στα δρώμενα
  Κέρδος: 2 διακοσμητικά και ένα αυτοκόλλητο.
  Συναίσθημα: Άντε σε λίγο θα έχω πρόσβαση στην φασολιά και επιτέλους θα κινηθώ και εγώ στο παιχνίδι. Είσαι λίγο απογοητευμένος όμως , έχεις φτάσει 60 και ακόμη το παιδεύεις.

  61-80 level- Συνεχίζεις να λαμβάνεις μέρος, σέρνεσαι όμως ακόμη.
  Κέρδος: Μέχρι 3 διακοσμητικά και ναι ένα αυτοκόλλητο!
  Συναίσθημα: Έχεις φτάσει σχεδόν 80 επίπεδο και ακόμη βλέπεις οτι δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι, τίποτα παίζεις τόσο καιρό και κάνεις μια τρύπα στο νερό.
  80-100 level- Επιτέλους αποκτάς πρόσβαση στο σύνολο των δρώμενων, μπορείς πια να παίξεις!!
  Κέρδος: Αποκτάς πλήρη πρόσβαση στις γραμμές φασολιάς από τα δρώμενα.
  Συναίσθημα: Δεν εχω φτάσει ακόμη, οπότε το αφήνω σε εσάς.

  100+ level- Ως επι το πλήστον παλιοί παίκτες που ζητάνε καλύτερα έπαθλα και κάτι για να τους τραβήξει το ενδιαφέρον.

  Βλέποντας το πια ολοκληρωμένο καταλαβαίνεις οτι έχεις 2 ζητούμενα. Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα κάπου εκεί στο 50 επίπεδο και μέχρι σχεδόν το 80 και φυσικά να τονώσεις και το ενδιαφέρον στα επίπεδα 100 plus.

  Δεν είναι τυχαίο που στην δημοσκόπηση, στο σύνολο των παικτών το ζητούμενο ήταν καλύτερα έπαθλα. Αυτό δεν διαβάζεται μόνο καλύτερο τελικό έπαθλο αλλά και διαβαθμισμένα καλύτερα έπαθλα.
  Βάλε τώρα την φαντασία σου (προς στην ΒΡ βασικά) κατέβασε τα ολα ενα κλικ, βάλε την γραμμή φασολιάς στο 70-90 λβλ και βάλε στο 90+ έπαθλα Μπαχαράμα. είναι πάντα έκδηλων το ενδιαφέρον των παικτών για το μπαχαράμα (έπαθλα: μπανάνες, ανοιγμα αγάλματος, π.ε κτλ). Είναι απίστευτο το τι ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν και τι μηχανισμοί, επιφυλάσσομαι για αυτό σε κάποια άλλη ανάρτηση!!
   
  Τελευταία επεξεργασία: 21/1/15
  Αρέσει στον/ην pan15200188.
 6. graganta

  graganta Επιβλέπων του φόρουμ

  Δε συμφωνώ ότι πρέπει να φτάσεις 80 επ. για να ολοκληρώνεις τα δρώμενα. Εγώ τα ολοκληρώνω όλα απο το 60κάτι όταν ήμουν (3-4) μήνες στο παιχνίδι.Και μάλιστα ολοκλήρωσα το πρώτο που προσπάθησα να το κάνω.Μέχρι τότε δεν είχα καν σκεφτεί να ολκληρώσω δρώμενο γιατί πίστευα ότι είναι πολύ νωρίς γι αυτό.Αν δεν λάνω λάθος τα μόνα που δεν μπόρεσα να πάρω μέρος απο τότε, είναι οι εκτροφές καμήλας και πάντα.Η πρώτη εκτροφή νησιού που ξεκλείδωσα είναι τώρα για να αγοράσω μαϊμού σκίουρο για το ιβέντ.Λίτσι δεν έχω ακόμα,αλλά γιατί να μην πάρουμε μέρος στην εκτροφή;Μπορούμε να αγοράζουμε τροφή όπως και χαμαιλέοντες.Έχω γύρω στους 350.Αυτό που λες ότι οι παλιότεροι παίκτες έχουν πολύ περισσότερα εφόδια δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.Και γω δεν έχω πολλά τζαμπόδεντρα,δεν έχω κατοικίδια και κάποιες καλές γραμμές φασολιάς και πολλά άλλα.Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει είναι κάποια βασικά εφόδια να δίνονται ως έπαθλα ανα τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μπορούν να τα αποκτούν και οι νέοι παίκτες(όταν φτάνουν κάποιο επίπεδο).Δεν ξέρω όμως πως θα μπορούσε να γίνει αυτό,γιατί ας πούμε,πρόσφατα δόθηκε για δεύτερη φορά γραμμή φασολιάς που δίνει γρηγορότερη παραγωγή ζώων.Αν δοθεί και τρίτη,τέταρτη κ.λ.π., οι παλιοί θα φτάσουν να έχουν μηδενικό σχεδόν χρόνο, οπότε θα υπάρχει μεγάλη ανισορροπία.Ίσως έπρεπε όσοι την έχουν ήδη, να παίρνουν κάτι άλλο.Αλλά αν δεν είχαν πολύ περισσότερα τα μεγάλα επίπεδα, ποιο θα ήταν το κίνητρο για να ανεβούμε;
  Και επιτέλους πότε θα περάσει αυτό το εξπρές δεντροστοιχιών;Το περιμένω μήνες και μήνες.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 24/1/15
  Αρέσει στους Stefoulini, Gulit1 και tempelxanas.
 7. tempelxanas

  tempelxanas Μόνιμος στο φόρουμ

  flyla78.
  Διάβασα με μεγάλη προσοχή την ανάλυσή σου και όλα αυτά που αναφέρεις σχετικά με τα επίπεδα και τα συναισθήματα που αποκομίζεις από την επιτυχία της κάθε ανόδου, αλλά ως επίπεδο 90, τα γνωρίζω από πρώτο χέρι.
  Μιας λοιπόν και είμαι επίπεδο 90, σίγουρα πέρασα από όλα αυτά τα επίπεδα που αναφέρεις και θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι δεν διέκρινα κανένα "τεράστιο χάσμα" στα επίπεδα μεταξύ 50 και 80. Αντιθέτως, πιστεύω ότι στα επίπεδα αυτά αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι γίνεται με το farmerama και ποιες γραμμές θέλεις να ακολουθήσεις μέσα στον χώρο.
  Το ότι μπορούν να βρεθούν καλύτερες ιδέες και νέοι μηχανισμοί, ναι, συμφωνώ μαζί σου, αλλά ο "αριθμητής" θα αλλάξει μόνο. Ο "παρονομαστής" θα μείνει ίδιος. Και θα μείνει ίδιος, γιατί όλα είναι αναλογικά. Έχει μεγαλύτερο όφελος το επίπεδο 40; Θα έχει και το 80, και το 100, και το 200.
  Στην δημοσκόπηση των δρώμενων, πολύ σωστά παρατήρησες ότι οι περισσότεροι παίκτες, μέσα σ΄ αυτούς κι εγώ, ψήφισαν "καλύτερα έπαθλα", μόνο που δεν είναι έτσι όπως το εννοείς.
  Για την ιστορία, ψήφισα το "καλύτερα έπαθλα", επειδή πιστεύω πως τα περισσότερα δρώμενα του farmerama, αν όχι όλα, ζητάνε πολλά και δίνουν λίγα.
  Και για να μην σε κουράζω άλλο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλω την φαντασία μου προς καμία κατεύθυνση για το farmerama. Θα σου πω όμως να κοιτάξεις γύρω σου, για να δεις από πόσες διαβαθμίσεις είσαι "περικυκλωμένη" από την μέρα που γεννήθηκες.

  Καλή συνέχεια.

  ΥΓ Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν αναφέρεσαι γενικά στα "μικρά" επίπεδα. Αναφέρεσαι αποκλειστικά στο δικό σου "μικρό" επίπεδο.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 22/1/15
  Αρέσει στον/ην marili_tav.
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.