εξευγενισμός φυτών

Η συζήτηση στο 'Αρχείο βοηθητικών κειμένων' ξεκίνησε από τον/την eeelenaki, 19/6/16.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. eeelenaki

eeelenaki Ειδικός του φόρουμ

Έχω μία απορία σχετικά με τις θέσεις εξευγενισμού.

όπως φαίνεται παραπάνω υπάρχουν τρεις ελεύθερες θέσεις. Η κάθε θέση είναι μόνο για ένα φυτό?
    Έχω εξευγενίσει το ηλιοτρόπιο και μπήκα τώρα στην πρώτη θέση. Αν πατήσω πάνω στην τροφή για το μυαλό και μετά στο κουμπί επιλογή κάτω, η θέση τότε θα καλυφτεί μόνο με το συγκεκριμένο φυτό; Γιατί αν γίνεται αυτό, η όλη διαδικασία που έκανα είναι εντελώς ασύμφορη. Ξόδεψα πόσα σούπερ λιπάσματα για το εξευγενίσω μέσα σε 5 λεπτά ('ετσι γιατί ήταν το πρώτο μου φυτό και η πρώτη εμπειρία) για να μου δώσει τι;;;;; 5% περισσότερους πε που σημαίνει ότι για το ηλιοτρόπιο που δίνει 6 πε θα πάει στους 6,3 πε. όλο αυτό για 0,3 πε.
    Αν είναι έτσι, τότε δεν συμφέρει να εξευγενίσουμε τα μικρά φυτά. ούτε νερό, ούτε λύπασμα χρησιμοποιούμε σε αυτά, ούτε ο χρόνος ανάπτυξής τους είναι δυσβάστακτος.
    Εγώ νόμιζα ότι μέσα σε κάθε θέση μπορούμε να βρούμε όλα τα φυτά μας, και αυτό που λέτε στις ΣΕ "μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους εξευγενισμούς που έχεις βρει."
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα μέχρι 6 εξευγενισμούς."
    νόμιζα ότι θα μπαίνουμε μέσα σε μία θέση και θα επιλέγουμε από όλα τα φυτά που βλέπουμε και έχουμε βρει εξευγενισμούς, θα επιλέγουμε εκείνη τη στιγμή τι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Δηλαδή από 6 φυτά θα χρησιμοποιήσω έναν εξευγενισμό από το καθένα, ή από 1 φυτό θα χρησιμοποιήσω 6 εξευγενισμούς που θα επιλέξω. Αν ισχύει μία θέση για ένα φυτό, τότε θα έπρεπε να γράφατε στις ΣΕ ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ποιά τρία φυτά χρησιμοποιούμε περισσότερο, μας αρέσουν και μας συμφέρουν περισσότερο.
    Εγώ νόμζα ότι σιγά σιγά θα μπορούσα να εξευγενίσω όλα μου τα φυτά και γι' αυτό άρχησα από μικρό φυτό. Είμαι μικρό επίπεδο και δεν έχω φυτά με μεγάλη απόδοση πε και μεγάλο χρόνο ανάπτυξης. Αν αποθηκεύσω τώρα το ηλιοτρόπιο που μου δίνει μιδαμινούς πε θα πρέπει όταν φτάσω πχ στο τριαντάφυλλο να ξαναδώσω όλα αυτά τα σούπερ λιπάσματα, και να διαγράψω το ηλιοτρόπιο και να πεταχτεί όλος ο κόπος μου και τα ΣΛ που ξόδεψα. Κι αυτό θα γίνεται συνέχεια, γιατί μετά το τριαντάφυλλο πχ. που ανέφερα, θα θέλω να εξευγενίσω ένα ακόμα μεγαλύτερο φυτό, να πετάξω το τριαντάφυλλο κοκ.
    Επειδή είπα πολλά, για να είμαι συγκεκριμένη, η ερώτησή μου είναι, αν η κάθε θέση αποθήκευσης είναι μόνο για ένα φυτό.

Τελευταία επεξεργασία: 19/6/16
  2. *Kirki*

*Kirki* Forum Moderator Team Farmerama GR

Καλησπέρα.

Η κάθε μία απ τις θέσεις εξευγενισμού, είναι για ένα μπόνους, ενός φυτού.
    Στη περίπτωση σου με το ηλιοτρόπιο, το μπόνους "τροφή για το μυαλό" που έχεις τύχει, θα μπει και θα καταλάβει την πρώτη θέση εξευγενισμού απ τις 3 διαθέσιμες ελεύθερες, που έχεις εσύ, μέχρι στιγμής.

Τώρα αν δεν κατάλαβες κάτι στις ΣΕ θα έπρεπε να ρωτήσεις πριν κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια.

3. eeelenaki

κατάλαβα. Ο εξευγενισμός είναι μόνο για τα μεγάλα επίπεδα - φυτά και είναι κρίμα να ξοδεύουμε το ΣΛ μας εκει.

4. *Kirki*

Όπως θα διάβασες στις ΣΕ μπορείς να κάνεις θερμοκήπιο σε κάποιο φυτό χωρίς να πληρώσεις σε σούπερ λίπασμα η φιορίνια.
    Μπορείς να περιμένεις να έρθει το μπόνους στην κανονική του ώρα.

Εχεις να κάνεις κάποια άλλη ερώτηση σχετική με το θέμα;

5. eeelenaki

όχι ευχαριστώ ας κλείσει.

6. *Kirki*

Παρακαλώ.

Το θέμα απαντήθηκε και κλείνει.

Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.