Το στέκι μας

Η συζήτηση στο 'Γενικό αρχείο' ξεκίνησε από τον/την kyp63, 26/8/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. popitsa

popitsa Βαρόνος του φόρουμ

Καλημέρα σε ολη τη λατρεμένη στεκοπαρέα και οχι μόνο

2 Δεκεμβρίου σήμερα Παρόλες τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν καλώς ή κακώς για τη λίστα η γιορτινή ατμόσφαιρα στο στέκι δεν θα επηρεαστεί. Οι μέρες προς τα Χριστούγεννα ξετυλίγονται σιγά σιγά κι έχουμε πολλές δουλειές να κάνουμε. Εφερα τα καφεδάκια σας και κεράσματα … και πάω να φέρω και το περιβόητο δέντρο μας… Αντε να βλέπω παιχνίδια να έρχονται…

2. xaris68

xaris68 Στρατηγός του φόρουμ

Καλημερα σ ολους!!!Καλημερα Ποπη!!!:)

Ξερετε πολυ καλα οτι δεν πινω καφε.
    Αλλα αυτη τη φορα θα παρω και το τσαγιερο μαζι μου και την πιατελα......
    Θελω και αλλα,,,, αλλα δε βλεπω τιποτε αλλο.....
    Παω μηπως μπορεσω και συνεχισω οτι εχω ξεκινησει απο χτες...και θα επανελθω να δω το δεντρακι μας.

Καλη μας μερα αγορια και κοριτσια!!!!:)

3. popitsa

Ανναααα ασε κάτω το τσαγιερό και την πιατέλα και βάλε ενα χεράκι στο δέντρο.... ολα μόνη μου τα κάνω...και το κουβάλησα και το στόλισα
    αντε
    :mad::p....
    [​IMG] Καλά ***********

---------------------------------------
    Snorkel : Διαγραφή λέξης με κόκκινο χρώμα

Αρέσει στους xaris68, ΗΡΩΛΟΥΚΑ και kyp63.
  4. -Snorkel-

-Snorkel- Global Team Leader Team Farmerama GR

Σας έχουμε επισημάνει οτι ΔΕΝ μπορείτε να χρησιμοποιείτε κόκκινη γραμματοσειρά στις αναρτήσεις σας καθώς αυτό το χρώμα χρησιμοποιείται μόνο από συντονιστές στις επεξεργασμενες αναρτήσεις.
    Παρόλα αυτά αγνοείται για ακόμα μια φορά τις υποδείξεις μας. Πλέον κάθε ποστ με κόκκινα γράμματα θα διαγράφεται και θα συνοδεύεται με 5 πόντους ποινής για εκούσιο spamming.

5. kyp63

kyp63 Ανερχόμενος

-Snorkel-... αυτό το κόκκινο δεν μπορουμε να χρησιμοποιούμε ή αυτό?
    ...γιατί μας έχεις μπερδέψει λίγο με την τελευταια σου ανάρτηση...

Αρέσει στον/ην misirli.
  6. popitsa

Δεν είχα πρόθεση να αγνοήσω καμιά υπόδειξη ,δεν το έχω κάνει ποτέ αλλωστε και το ξέρετε καλά, αλλά είδα και σε άλλο θέμα που βάλατε την ίδια παρατήρηση οτι διορθώθηκε το κόκκινο χρώμα στη γραμματοσειρά με το πιο σκούρο και οχι αυτό που χρησιμοποιούν οι μόντ. ;)

Τελευταία επεξεργασία: 2/12/14
    Αρέσει στους xaris68, ΗΡΩΛΟΥΚΑ και kyp63.
  7. xaris68

Eγω Ποπη μου,Εγω....
    Δε βοηθησα που ολο το δρομο σου τραγουδουσα....

Ω! Ελατο.Ω! Ελατο.....
    μ αρεσεις, πως μ αρεσεις!
    Τι ωραια την Πρωτοχρονια
    μας φερνεις δωρα στα κλαδια
    Ω!Ελατο.Ω!Ελατο....

Ω!Ελατο.Ω!Ελατο....
    Τι διδαγμα η στολη σου!
    Ελπιδα εμπνεει σταθερη
    και θαρρος παντα στη ζωη
    Ω!Ελατο.Ω!Ελατο........:)

Αρέσει σε LILA413, popitsa, polulogou και 4 σε άλλους.
  8. kyp63

kyp63 Ανερχόμενος

Sorry κορίτσια! ...θα βοηθούσα κι εγώ... αλλά πρέπει να οργανωθώ!;)
    (η φωτο ειναι σημερινή... εξ ου και το χιονισμένο φόντο)

...μιας που σκέφτομαι να συμμετάσχω στο ιβεντ των 1.000 του χρόνου... xD
    πρέπει να οργανωθώ κάπως....:p
    Και χωρίς μύγδαλα και σφενδάμια δεν πας πουθενάααααα!:oops:

Αρέσει στους polulogou, mara_libra και xaris68.
  9. ΗΡΩΛΟΥΚΑ

ΗΡΩΛΟΥΚΑ Ανερχόμενος

Ωχ ξεχαστηκα...Ποπη να με συγχωρεις δεν τελειωσα τα στολιδια να τα φερω ...μαζευα γιουτα .σκουφους, καλτσες που να τα προλαβω ολα?:(
    Αλλα ωραια το εστησες το τραγουδησε και η Αννουλα μας εχουμε μερες για να το χαρουμε !!μεχρι να φερουν και οι υπολοιποι τα δωρακια τους!!
    Καλα βρε γειτονα πουλησες ,πουλησες, αμυγδαλα δεν σκεφτηκες γιορτες ερχονται...τι θα βαλουμε στους κουραμπιεδες?
    Παρεακι ....;)θα σας καληνυχτησω και αυριο παλι εδω!!

10. toylaaaaa

toylaaaaa Έμπειρος

[​IMG] [​IMG]

Αρέσει σε Gulit1, kyp63, xaris68 και 3 σε άλλους.
  11. xaris68

Τουλα,περαστικα σου.Τι εγινε εισαι αρρωστουλα?
    Βλεπω εφερες και το τσαγακι σου.Καλα εκανες γιατι εδω...

Αλλος για Χιο τραβηξε πηγε
    κι αλλος για Μυτιληνη....

Εγω ομως ειμαι στη φαρμα οπου με εχουν περικυκλωσει τα περιστερια και ολα φορεσαν τον σκουφο του Αι Mπιλ.
    Περιμενω να δω την τελικη του φορεσια.....

Καλο Βραδυ στεκιωτες!!
    Καλο βραδυ αγορια και κοριτσια!!!
    Καλο βραδυ Πηγη, Ρουλα!!!!

Αρέσει σε LILA413, kyp63, popitsa και 2 σε άλλους.
  12. popitsa

Kαλημέροκαλησπέρα σε ολη τη λατρεμένη στεκοπαρέα !!!
    Τουλααααα περαστικά σου ..εύχομαι να γίνεις γρήγορα καλά και να μας ερθεις... Ηρώωω κοίτα να συνέλθεις κι εσύ γρήγορα
    Αννουλα όπως βλέπεις οι δυο μας κυκλοφορούμε στο στέκι... Το κοριτσάκι εχει πέσει τάβλααααα(με ποδαράκι ;):p) μετά απο τόση κούραση... Μπαίνω λοιπόν πάλι εγώ στην κουζίνα...:mad:xD
    Εγώ θα ετοιμαζω κι εσύ θα τα καταβροχθίζεις xDxD
    Τσαγάκι για τις αρρωστούλες μας

Καφεδάκια για τους υπόλοιπους

Οχι βρεεεε δεν τα έφερα ξεροσφύρι....

Και μια και σήμερα είναι της Αγίας Βαρβάρας...χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν... και περάστε να κεραστείτε τις βαρβάρες σας
    Καλή συνέχεια σε ότι κάνουμε

Αρέσει σε LILA413, Gulit1, kyp63 και 2 σε άλλους.
  13. xaris68

Καλησπερα! Καλησπερα!

Βαρβαρα Χρονια σου πολλα!

Ποπη σε καλο δρομο εισαι...ετοιμαζεις...καταβροχθιζω...ετοιμαζεις...καταβροχθιζω.
    Το μετα ομως δε μου ειπες.Θα χωραω στο στεκι.:)

Να εισαι καλα!Πως λεει η μικρη μας..ταβλαααααxD

Κοριτσακια μου γλυκα,περαστικα.Ευχομαι γρηγορη αναρρωση σε ολες σας.

Θα σας πω κατι ομορφο αποψε....
    ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!!:)

Αρέσει σε LILA413, popitsa, kyp63 και 2 σε άλλους.
  14. mara_libra

mara_libra Ημίθεος του φόρουμ

Καλησπέρα σας!
    Απόλυτη σιωπή επικρατεί ... Ηρεμία και Γαλήνη!
    Πού είστε όλοι; Ετοιμάζεστε πυρετωδώς για τις γιορτές; Καθαρίζετε, στολίζετε και ψωνίζετε δωράκια;
    Καλό βράδυ να έχετε!
    υγ: Τούλα ελπίζω να είσαι καλύτερα.
    :)
    Πόοοπη πρόλαβα κι από τα γλυκά σου! :p
    Άννα μαζί γράφαμε! Όμορφη ευχή ...
    Ονειρευτείτε λοιπόν, ονειρευτείτε και ευχηθείτε να έχουμε φέτος λευκά Χριστούγεννα!

Αρέσει στους graganta, popitsa, kyp63 και σε ακόμα ένα άτομο.
  15. ΗΡΩΛΟΥΚΑ

ΗΡΩΛΟΥΚΑ Ανερχόμενος

Ωχ καλε μια χαρα ειμαι δεν με πιανει εμενα τιποτα !!:p
    Σας εφερα σουπιτσα νουμερο 1 για τις συναχομενες και κρυομενες!!
    Περαστικα και σε σενα Τουλακι!!
    αντε γιατι εχουμε και γιορτες!!;)

Τελευταία επεξεργασία: 4/12/14
    Αρέσει στους xaris68 και kyp63.
  16. kyp63

kyp63 Ανερχόμενος

Καλημέρα σε όλο το στέκι και τους παραστεκάμενους!:)

Τελικά ο Δεκέμβρης δεν φέρνει μονο χαρά, προσμονή και ετοιμασίες....
    φέρνει και πιότερο τρέξιμο!
    (σε όσους τουλάχιστον έχουν ελεύθερο ωράριο στην δουλειά τους)

...ευτυχώς προλαβαίνω ν ανοίγω μια κάλτσα την ημέρα!o_O

Αρέσει στον/ην xaris68.
  17. xaris68

Ψηνω μια
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ να μοσχοβολησει το συμπαν.

Χρονια πολλα Σαββα!

Σημερα τραγουδηστε οσο δυνατα μπορειτε. Θα αισθανθειτε παρα πολυ ομορφα!
    Εγω τραγουδαω απο το πρωι.Πιστεψτε με πεταω στα συννεφα!!

Κυπ, πολααα δικιο εχεις.Πολυ τρεξιμο αλλα αν το συνοδευεις με τραγουδι.....

Καλημεραααα ολη μερα και σε σενα και σε σενα και σε σενα και σε σενα........:)

Αρέσει σε LILA413, sdl177, kyp63 και 3 σε άλλους.
  18. popitsa

Μοσχοβόλησε πράγματι η καλημέρα σου Αννούλα....να είσαι καλά...
    Περιδιαβαίνοντας ψες πολύ αργά το βράδυ στο διαδύκτιο βρήκα κάτι που δεν τό ήξερα ή δεν το θυμόμουν... Την ιστορία του Χριστουγεννιάτικού δέντρου . Σκέφτηκα να την βάλω εδώ ...ίσως κάποιοι από εσάς να την ξέρουν και κάποιοι άλλοι ίσως όχι. Ισως κάποιοι τη διαβάσουν και ίσως κάποιοι άλλοι όχι.... περί ορέξεως ουδείς λόγος...

Η ιδέα για το στολισμό ενός δέντρου κατά τα Χριστούγεννα δεν είναι ξενόφερτη, όπως θεωρούν πολλοί. Στην αρχαία Ελλάδα παρόμοιο έθιμο υπήρχε, μόνο που το φυτό δεν ήταν έλατο, αλλά η Ειρεσιώνη.

Η Ειρεσιώνη (είρος = έριον, μαλλίον) ήταν κλάδος αγριελιάς (κότινος) στολισμένος με γιρλάντες από μαλλί λευκό και κόκκινο και τους πρώτους φθινοπωρινούς καρπούς (σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, δημητριακά, κ.λπ., εκτός του μήλου και του αχλαδιού).

Αποτελούσε έκφραση ευχαριστίας για τη γονιμότητα του λήξαντος έτους και παράκληση συνεχίσεως της γονιμότητας και ευφορίας κατά το επόμενο και ήταν αφιερωμένη στην Αθηνά, τον Απόλλωνα και τις Ώρες (Ευνομία, Δίκη, Ειρήνη).

Το διάστημα 22 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου, παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς ζούσαν, περιέφεραν την Ειρεσιώνη στους δρόμους της πόλης των Αθηνών τραγουδώντας κάλαντα από σπίτι σε σπίτι, παίρνοντας το φιλοδώρημά τους από τον νοικοκύρη ή τη νοικοκυρά και όταν έφθαναν στο σπίτι τους κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την εξώπορτά τους, όπου έμενε εκεί μέχρι την ιδία ημέρα του νέου έτους, οπότε, αφού τοποθετούσαν την νέα, κατέβαζαν την παλιά και την έκαιγαν. Άλλα παιδιά κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την θύρα του Ιερού του Απόλλωνος.

Πρόγονος λοιπόν, του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η Ειρεσιώνη , μέσω της οποίας μεταδόθηκε το έθιμο του στολισμένου δέντρου στους βόρειους λαούς από τους Έλληνες ταξιδευτές, οι οποίοι ελλείψει ελαιοδένδρων, στόλιζαν κλαδιά από τα δέντρα που ευδοκιμούσαν σε κάθε τόπο.

Το Βυζαντινό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

To Χριστουγεννιάτικο δένδρο και μάλιστα ως μετεξέλιξη της αρχαίας Ελληνικής «Ειρεσιώνης»,όχι μόνο δεν απαγορευόταν στο Βυζάντιο αλλά αντιθέτως κατά την εορτή των Χριστουγέννων «…κατά διαταγήν του επάρχου της (κάθε) πόλεως, ου μόνονκαθαρισμός των οδών εγένετο, αλλά και στολισμός διαφόρων κατά διαστήματα στηνομένων στύλων με δενδρολίβανα, κλάδους μύρτου και άνθη εποχής (Φαίδωνος Κουκουλέ, Τακτικού Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκού «Βυζαντινών Βίος και Πολιτισμός» τ. στ΄, σελ. 152).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα επίλεκτο Βασιλικό Καβαλλαρικό (Ιπποτικό) Τάγμα της βυζαντινής ανακτορικής φρουράς το οποίο – μεταξύ άλλων – συμμετείχε με τελετουργικό ρόλο σε επίσημες αυτοκρατορικές τελετές – μεταξύ των οποίων και της τελετής των Χριστουγέννων – ήταν εκείνο της «Εταιρείας», το οποίο διαιρείτο σε «Μικρή», «Μεσαία» και «Μεγάλη Εταιρεία».

Την «Μικρή Εταιρεία» την αποτελούσαν αλλόθρησκοι!!!… (π.χ. εθνικοί, ειδωλολάτρες, μουσουλμάνοι κλπ).

Την «Μεσαία Εταιρεία» την αποτελούσαν αλλόδοξοι ή/και αλλοεθνείς Χριστιανοί (π.χ. Σκανδιναυοί, Γερμανοί, Ρώσοι, Άγγλοι κλπ).

Την «Μεγάλη Εταιρεία» την αποτελούσαν «Ρωμαίοι», δηλ. Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί (Ρωμιοί).

Πιο πιθανό είναι επομένως να ήταν οι αλλοεθνείς/αλλογενείς Ιππότες της Μεσαίας Εταιρείας εκείνοι που μεταλαμπάδευσαν το έθιμο της «Ειρεσιώνης» (το οποίο μετεξελίχθηκε στους «Βυζαντινούς στηνόμενους στύλους με δενδρολίβανα, κλάδους μύρτου και ανθέων εποχής») στις αλλόδοξες Χριστιανικές χώρες από τις οποίες κατάγονταν.

Πάντως η ανάμνηση του βυζαντινού Χριστουγεννιάτικου στολισμού με στηνόμενους στύλους με δενδρολίβανα επιβίωσε στα Πρωτοχρονιάτικα κάλανδα: «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά ψηλή μου ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΙΑ…»

Δεν γνωρίζω εάν π.χ. στις Σκανδιναυικές χώρες φύονται δενδρολίβανα, αλλά τα κλαδιά του ελάτου που μοιάζουν πολύ με εκείνα του δενδρολίβανου θα μπορούσαν ίσως να αποτελούν το πιο πρόσφορο υποκατάστατό του που διαδόθηκε ευρέως στη Δύση και παρέμεινε μέχρι τις ημέρες μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φάτνη η οποία τοποθετείται στην βάση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου αποτελεί επίσης ελληνικό έθιμο από την εποχή του Βυζαντίου «Οι Βυζαντινοί κατά την ημέραν των Χριστουγέννων…εσχημάτιζον σπήλαιον και εν αυτώ ετοποθέτουν στρωμνήν εφ’ ής ετοποθέτουν παίδα, τον Ιησούν παριστάνοντα…» (Φαίδωνος Κουκουλέ, Τακτικού Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκού «Βυζαντινών Βίος και Πολιτισμός» τ. στ΄, σελ. 151).

Αν κάποιος απο εσάς γνωρίζει κάτι αλλο σχετικό με τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα και θέλει, ας το μοιραστεί μαζί μας!

Αρέσει σε LILA413, mitsaras9, kyp63 και 5 σε άλλους.
  19. Foinikas40

Foinikas40 Ενεργός συντάκτης

τζαααααααααα
    ήρθα :inlove:
    απο οτι βλέπουν τα γαλαζοπράσινα υπέροχα μάτια μου:p
    είμαστε ολοι καλά..
    δωράκια θέλω ζαχαρίτσες και αλατακια
    γιορτές έχουμε να βάλω στα γλύκα ..xD

Αρέσει στους kyp63, popitsa και sofouladim.
  20. popitsa

Ρουλίτσα πολυ χάρηκα που επανήλθες κεφάτη ...:)μας έλειψαν οι γαλαζοπράσινες ματάρες σου...;)
    όσο για ζαχαρίτσες και αλατάκια....οι αποθήκες μας να είναι καλά...αντε στρώσου στην δουλειά και φέρε μερικά γλυκάκια και κατα δώ μεριά....:p

Αρέσει στους Gulit1, xaris68 και kyp63.
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.