Το στέκι μας

Η συζήτηση στο 'Γενικό αρχείο' ξεκίνησε από τον/την kyp63, 26/8/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. traxhla

traxhla Μεγάλος δάσκαλος του φόρουμ

Τι ειναι η ..... μανεστρα????:eek:
    Δεν υπαρχει στις τροφαποθηκες του μεγαρου!!!o_O
    Δε τη συναντας... ουτε στο μενου που σερβιρουν στη τραπεζαρια του προσωπικου!!!8)

Αρέσει σε Gulit1, Τζες, margiecre και 5 σε άλλους.
  2. LILA413

LILA413 Διοικητής του φόρουμ

Το κριθαρακι ή μανεστρα («γλώσσα πουλιού που κελαηδάει» στην αραβική), είναι ζυμαρικό της ελληνικής, ιταλικης και τουρκικης κουζίνας με ωοειδες σχήμα, πεπλατυσμένο στο κέντρο και μυτερότερο στα άκρα - και μέγεθος κόκκου σιταριού ή και μεγαλύτερο.Τόσο στα ελληνικά όσο και στα ιταλικά η ονομασία του προέρχεται από το δημητριακό κριθαρι..

Περίμενε θα έρθει η Σοφούλα να μας πει πως το φτιάχνουμε, γιατί εγώ μόνο πως το τρώω ξέρωxD

Δημητρούλα, για εξήγησε στην Κοντέσα μας πως το τρώμε οι Ποπολάροι;):p

Τελευταία επεξεργασία: 30/3/15
    Αρέσει σε Gulit1, margiecre, xaris68 και 5 σε άλλους.
  3. graganta

graganta Επιβλέπων του φόρουμ

Aυτό είναι το γιουβετσάκι κοντέσσα μου με μανέστρα και μοσχαράκι.Γίνεται και με κοτόπουλο,άλλα κρέατα ή και ορφανή, που κάνει και για τη νηστεία.
    [​IMG]Έτσι για να μαθαίνεις και συ,τι τρώμε εμείς οι ποπολάροι.Καλά της τα είπες Λιάνα μου.

Αρέσει σε Gulit1, psipsi1978, margiecre και 6 σε άλλους.
  4. popitsa

popitsa Βαρόνος του φόρουμ

Εγώ που τρελαίνομαι να τρώω κριθαράκι ορφανό :inlove:θα σας πω αμέσως πως γίνεται.... (κοντέσσα ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοούμε όταν λέμε ορφανό)
    Ενα ποτήρι κριθαράκι με τρία ποτήρια νερό και σάλτσα.
    Αχνίζεις σε λίγο λάδι ψιλοκομένο κρεμύδι ξερό ,ρίχνεις τη σάλτσα και το αλατι και μόλις πάρει μια δυο βράσεις προσθέτεις το νερό.Οταν αρχίζει να βράζει ρίχνεις το κριθαράκι και χαμηλώνεις τη φωτιά. Εμάς στην οικογένεια μας αρέσει να είναι αρκετά νερουλο και το τρώμε με τριμένη φέτα. :music:
    Ελπίζω να έγινα κατατοπιστική...
    ;)

Αρέσει σε Gulit1, psipsi1978, margiecre και 10 σε άλλους.
  5. traxhla

Λυπαμαι! Οι κουζινες που αναφερεις, ειναι ατυχες παραδειγμα!:(
    Στο μεγαρο, συνηθιζουμε τη Γαλλικη κουζινα κ παντα, στα πρωτυπα του Αυγουστου Εσκοφιε!:p
    Οσο για τη λεξη..κριθαρακι,o_O την ανεφερε μια φορα η οικονομος μου, που ειχε μια μικρη ερυθρα κυστη, στο εσωτερικο του ματιου της!

Δημητρα μου,,,,, οταν λες ορφανη,,,, εννοεις οτι εχουν πεθανει, τα κρεατα που τη συνοδευουν συνηθως??:eek:
    Εχει συγγενεια η,, μανεστρα με τα κρεατα??o_O:eek:

Ποπη,,, στο μεγαρο, χρησιμοποιουμε τα ποτηρια για τη καταναλωση, ευγενων υγρων!
    Δεν αντιλαμβανομαι, γιατι, βαζεις τη σαλτσα στο ποτηρι!!
    Δεν εχεις σαλτσιερα??:mad::p

Επισης θα ηθελα να μου εξηγησεις, γιατι λες το νερο...νερουλο [ μηπως γιατι παλαιοτερα το προμηθευε ο νερουλας??]
    κ γιατι τρως τυρι φετα με το νερο!!o_O:eek:

Εχω την αισθηση, οτι η μεταξυ μας συννενοηση, γινεται ολο κ δυσκολοτερη!
    Θα αποσυρθω για λιγο ! εχω συναντηση με τουσ διευθυντες του ομιλου!8)

Αρέσει σε Gulit1, Τζες, margiecre και 9 σε άλλους.
  6. graganta

Κοντέσσα μου,τα κρέατα που τη συνοδεύουν συνήθως μάλλον θα είναι οι κηδεμόνες της και ναι,στην ορφανή έχουν χαθεί[δεν ήθελα να το μάθετε απο μένα, αλλά όλα τα κρέατα που τρώμε έχουν πεθάνει].
    Ελπίζω να μη σε πειράζει Πόπη να απαντήσω και για σένα.Πιστεύω ότι εμείς οι ποπολάροι καταλαβαινόμαστε.
    Τη σάλτσα δεν τη βάζει στο ποτήρι,το νερό βάζει, για να το μετρήσει.
    Νερουλό δε λέει το νερό,αλλά το φαγητό που έχει πολύ νερό[αραιή σούπα, φαντάζομαι ότι θα τρώτε κάτι τέτοιο για πρώτο πιάτο].
    'Αρα τη φέτα δεν την τρώει με το νερό αλλά με τη σούπα.
    Εσύ το νερουλά που τον ξέρεις;Δε φαντάζομαι να μας κοροιδεύεις σχετικα με την καταγωγή σου;Και δεν τον λες ούτε καν υδροχόο...
    'Οντως η συννενόηση μεταξύ μας έχει γίνει δύσκολη.Εμείς θα δούμε τον Πύργο απόψε, να μπούμε λίγο στην ατμόσφαιρα της ζωής σου.
    Κάνε και συ μια κουβεντούλα με την οικονόμο σου, μπας και καταλάβεις δυο πράγματα για μας.

Αρέσει σε Gulit1, psipsi1978, xaris68 και 6 σε άλλους.
  7. traxhla

Ειναι αδυνατον να αφομοιωσω τοσες αγνωστες εννοιες
    τη στιγμη που βρισκομαι σε συσκεψη!o_O
    Λυπαμαι πολυ για το πενθος τησ μανεστρας !:(:(
    Δεν ξερω ποιο ειναι το ζωδιο του νερουλα ΄[υδροχοος, τοξοτης η οτι αλλο] αλλα κ να ηξερα θα ηταν απρεπεια να τον προσφωνω με αυτο!:p
    Οσο για το επαγγελμα του, το γνωριζω γιατι επισκεπτοταν τους κηπουσ του μεγαρου!
    Ηταν την εποχη της μεγαλης ξυρασιας κ ζησαμε φρικτες στιγμες!:(

Αναγκαζομαστε να τρωμε το προσιουτο με κολοκυθι, γιατι τα πεπονια, ειχαν καταστραφει!
    Οταν λοιπον ερχοταν ο κυριος με το βυτιοφορο, οι κηπουροι μου φωναζαν,,, οτι ηρθε ο νερουλας!:)

Ααααα! θα χαρω πολυ να σας δω το βραδυ στο πυργο!
    Θα σας υποδεχτω με μεγαλη μου χαρα!:):)

Oσο για τη σουπα, εμεις τη λεμε...κ.....ε!:mad:xDxD

Tαβλααααααα η κοντεσσα!xDxDxD
    Μολις ελαβα πμ που με ρωτουσαν πως λεγεται η σουπα!
    Καρδια μου..... τοσα ποστ περασαν.....αλλα εσενα μονο το φαγακι σε
    αφυπνησε! χαχαχαχα:inlove::inlove:

Ξαναταβλααααααααααα!
    Η Σοφια ρωταει.....
    να φτιαξει σουπα με μανεστρα..... γαλλικο ζωμο..... προσιουτο με πεπονι....
    η ολα μαζι????? χα χα χα!

Δεν υπαρχεις! παρεακι μου!!!:inlove: Δεν υπαρχεις πουθεναααααααααααxDxD

Kαλεεεε σταματηστε πια!xD
    Θα αφυδατοθω η γυναικα [ ξερετε απο τι! δε το λεω γιατι ειμαι κοντεσσα!];)
    Η Ποπη ρωταει, αν πραγματικα αγνοω τη μανεστρα!!
    Στο τσεπακι το εχω το Οσκαρ καλεεεε!:music:

Τρεμε Μαγκυ Σμιθ, ερχεται η Μαριγουλα!
    Τρεμε πυργε του Νταουτον!
    Ερχεται ο πυργος του Στεκαουτον!!!! xDxDxD

Αρέσει σε Gulit1, Τζες, margiecre και 8 σε άλλους.
  8. LILA413

[​IMG] Αααααα...
    Ωστε εσεις εχετε και τα μπαστούνια...:eek:

Αρέσει σε Gulit1, xaris68, GEPPO1 και 5 σε άλλους.
  9. graganta

Αν υποπτευθώ ότι απόψε δεν έχει Πύργο, θα πεθάάάνω... Πως θα σε δω τώρα κοντέσσα μου;
    Ευχαριστώ Λιάνα μου που έβαλες τουλάχιστον τη φωτογραφία της.
    Κοντέσσα,κάποια μου έκανε κοπλιμέντο, αλλά δε θέλει να το παραδεχτεί.Μου είπε ότι κόλλησα τη Λακωνικότητά σου.
    Φιλάκια κούκλες.Πάω και γω να δω καμιά ταινία.

10. Foinikas40

Foinikas40 Ενεργός συντάκτης

μπούρο μπούρου
    γλυστρίδα 'εφαγες:mad:
    εγώ δεν έχω μανέστρα στο μέγαρο
    έχω παίδαρο xD
    ορφανή μανέστρα κοκόναμ και τυροκαυτερή xD

καληνύχτα αγάπες τρελές !

Αρέσει σε Gulit1, psipsi1978, margiecre και 8 σε άλλους.
  11. sofouladim

sofouladim Στρατηγός του φόρουμ

Καλησπέεεερααααα σας!!!!! ΄Οπως είμαι ντυμένη παρέμεινα από χτές το βράδυ, στημένη σε αυτήν την στάση, να σας κάνω την παρουσίαση μου γιά την ντίσκο, αλλά χάλασε η κάμερα κ το φλάς και ... έμεινα έτσι κόκκαλο, ακίνητη να περίμενω να επισκευαστούν !!!
    Πως με βλέπετε ;;;; έτοιμη και μες την τρελή χαρά ήμουν και παραμένω δλδ!!!
    *** Και τώρααα..... ότι μου παραγγείλατε, άφησα σπυρωτό το κριθαράκι, αλλά το μοσχαράκι έγινε

"λιώμα" για χάρη σας !!!!!!
    Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που είχατε την τεράστια προσμονή και υπομονή να με περιμένετε δείχνοντας μου, αυτό που είχα τόσο ανάγκη να δώ και να ακούσω, την αγάπη σας και την ανοιχτή αγκαλιά σας !!!
    Λοιπόν, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και εμείς είμαστε όλες πλούσιες γιατί έχουμε την όμορφη παρέα μας, σας αφήνω να απολαύσετε το βραδυνό σας τώρα που είναι ζεστό ακόμη, πάω να χαϊδέψω τον πρίγκηπά μου να κοιμηθεί, και θα επιστρέψω να ακούσω την γνώμη σας.

Αρέσει σε Gulit1, psipsi1978, xaris68 και 7 σε άλλους.
  12. traxhla

Μη κλαισ για μεν αρτζεντινααααααααααα,,,,:oops: συγγνωμη Δημητρα μου! παρασυρθηκα!
    Θα με δεισ καλε! θα με δεις!
    Εβαλε κ η Λιλουκο τη φωτο μου [ στο κεντρο με το επιταφι συνολακι]
    κ θα παρηγοριεσαι!!!

Γεια σου Ρουλακι απαιχτοοοοοο!
    Μπαινεισ, τα κανεις ολα λιμπα κ βγαινεις!

Σοφακιιιιι καλως ηρθες!!!!
    Κουκλα εισαι καλε!!!
    Αλλα κ η μανεστγααα ονειγοοοο!!!!

Αρέσει σε Gulit1, Τζες, margiecre και 7 σε άλλους.
  13. ath

ath Επίτροπος του φόρουμ

Κοριτσάρες μου εσείς!!! Είσαστε αφασία σκέτη!!!! Έχω πεθάνει στα γέλια με όλα αυτά που γράφεται!!!!
    1000 like στην καθεμιά σας. Τα πόστ σας τα διαβάζω και με χαροποιείτε με όλα αυτά που γράφεται.
    Να είστε καλά που υπάρχετε και γράφετε στο φόρουμ και μας κάνατε να σας διαβάζουμε και να γελάει το χειλάκι μας.
    Είμαι φαν σας, εγώ και πιστεύω το μισό φόρουμ ( για να μην πω όλο).
    Μπράβο σας βρε κορίτσια και πάλι μπράβο σας!!!

Αρέσει σε psipsi1978, margiecre, traxhla και 5 σε άλλους.
  14. LILA413

Μένω Έκπληκτη και με το συνολάκι και με το γιουβετσάκι :inlove::D
    Πάω να φτιαξω το μπακλαβαδάκι :music:
    Κοντεσα μου το γνωρίζεται αυτό το γλυκό ή είναι πολύ νερουλό για εσας????

15. GEPPO1

GEPPO1 Παθιασμένος του φόρουμ

κοντεσα μου καταλαβαινω το δραμα σου!! πως μπορει εσυ να ξερεις τι σημαινει μανεστρα??? το ιδιο προβλημα εγω και εγω!! δεν μπορω να ταυτιστω με τους κοινους θνητους!! με τοσα πλουτη, κρουαζιεροπλοια, ελικοπτερα, τανκερ?? (γιατι οχι και τανκερ??? ναι ναι εχω και τανκερ, τσαμπα ειναι ολα, μπορω να εχω οτι θελω!!) ειμαστε αλλο επιπεδο κοντεσα μου εμεις!! εσυ εχεις τιτλο ευγενιας και εγω μπορω να αγορασω οσους τιτλους θελω χαχα!! παντως μεταξυ μας εφαγα απο το γιουβετσακι ( ετσι νομιζω το λενε) της sofoyla και ηταν χαρμα!! εχω βαρεθει βλεπεις συνεχεια τα φιλετα, τις καραβιδες και τον σολωμο!!! μας καλεσες ειδα να ερθουμε στον πυργο σου. εγω ειμαι ετοιμη. εβαλα κατι απλο και ηρθα!! μονο που περιμενω πολυ ωρα καθισμενη στην καρεκλα (εκει με εβαλε το υπηρετικο προσωπικο ). αντε δεν θα ερθεις???? πιαστηκα τοση ωρα!!!

Αρέσει σε psipsi1978, xaris68, traxhla και 5 σε άλλους.
  16. sofouladim

sofouladim Στρατηγός του φόρουμ

Γιά το στομαχάκι σας, σας έχω ετοιμάσει χωνευτική γρανίτα από λεμόνι, που επίσης βοηθάει
    και γιά το κάψιμο των θερμίδων !!!
    Καληνύχτα και όνειρα όμορφα και ανάλαφρα να έχετε !!!!

Αρέσει σε psipsi1978, LILA413, GEPPO1 και 3 σε άλλους.
  17. LILA413

Κέλλι εκπληκτικό το φόρεμα σου, ζείτε κι εσεις οι πλούσιοι ένα δράμα !!!xDxD
    Πως να σας κατανοήσουμε εμείς οι Ποπολάροι :p

:music::music:
    Τα παιδιά, τα παιδιά,
    τα φιλαράκια τα καλά
    Όλα θα ζήσουμε,
    όλα θα ζήσουμε,
    κι αυτα με τα πολλά
    κι αυτα με τα λίγα.
    Το πρωί, το πρωί,
    θα μας βρίσκει το πρωί,
    όπως κάθε μερα
    θα είμαστε όλα μαζί.
    :music::music:
    [​IMG] για τα λεφτά xDxD
    ποιος νοιάζεται για Πύργους και μάλιστα στις 24.00xDxD

****Σοφάκι ότι έπρεπε η γρανιτούλα..:music:

Καληνύχτα παρεούλα:inlove: Αύριο το μπακλαβαδάκι...!!!

Αρέσει σε Gulit1, xaris68, psipsi1978 και 6 σε άλλους.
  18. popitsa

popitsa Βαρόνος του φόρουμ

.
    Moυ αρέσουν οι άνθρωποι με χαρακτήρα. Αυτοί που δε χρειάζεται να θάψουν για να ανέβουν. Οι άνθρωποι με προσωπικότητα που χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους γιατί κάτι έχουν να πουν και όχι για να γίνουν αρεστοί. Αυτοί που θα πάρουν πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους όταν χρειαστεί, ζητώντας συγγνώμη για τα σφάλματά τους όσο και αν αυτό τους είναι δύσκολο, αλλά κυρίως οι άνθρωποι που φροντίζουν να μην προσκηνάνε σήμερα εκεί που έφτυσαν εχθές .
    Για όλους τους άλλους δεν υπάρχει χώρος στη ζωή μου

Καληνύχτα παλιά και
    :inlove::inlove:στεκοπαρέα. Σοφούλα καλώς όρισες και καληνύχτα σου (σ΄εσένα χωριστά γιατί μας έλειψες):inlove:
    Καληνύχτα και σένα καινούργια μας φίλη ath:inlove:

Αρέσει σε Gulit1, ΗΡΩΛΟΥΚΑ, psipsi1978 και 10 σε άλλους.
  19. graganta

Πήγα κι εγώ για ψώνια.Γεωργία ευχαριστώ.Καληνύστα. Το έγραψα καταλάθος αλλά μου άρεσε.

Αρέσει σε Gulit1, ΗΡΩΛΟΥΚΑ, xaris68 και 6 σε άλλους.
  20. GEPPO1

GEPPO1 Παθιασμένος του φόρουμ

Ααααχ βρε κοριτσια παλι εμπλεξα!!! πηγα βολτα την Λιζα μου και ειδα ενα σκυλακι τρομαγμενο και λιγο κουτσο, το ταισα και με τα πολλα τωρα το εχω στην σκαλα μου με νερακι και φαγακι και περιμενω να ξημερωσει να το παω στον γιατρο να δω τι συμβαινει. δεν μπορω βρε παιδια να αντισταθω!! η ιστορια της ζωης μου!! σας καληνυχτω και ελπιζω και αυτο να εχει καλη τυχη οπως και τα αλλα αδεσποτα που βρηκαμε στην γειτονια και τωρα ειναι στην αγκαλια ανθρωπων που τα αγαπουν!! καλο ξημερωμα φιλοι μου και αυριο θα σας πω την συνεχεια!!

Αρέσει σε maria071966, yolanta71, ΗΡΩΛΟΥΚΑ και 6 σε άλλους.
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.