Feedback Συζήτηση για το δρώμενο Το μυστήριο των βοτάνων

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την .*Hazel*., 7/8/18.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. tilis03

tilis03 Ενεργός συντάκτης

xristos-ale3andros Ποια μπονους εχεις ενεργα για φυτα εβεντ? Μπορω να τα αγορασω και εγω απο την λαικη ή απο καπου αλλου? Γιατι δεν τα παω καλα με το συγκεριμενο δρωμενο.

Αρέσει στον/ην xristos-ale3andros.
  2. AMSakis

AMSakis Αναλυτής του παιχνιδιού

Το παιχνίδι, αν και δεν του φαίνεται, κρύβει πολύ στρατηγική σε ορισμένα δρώμενα είτε για να τελειώσεις είτε για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε για τις συμβουλές σου... θα κινηθώ με τον ίδιο τρόπο αύριο.

Μέχρι τότε θα κινηθώ με βάρκα την τύχη...

Καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο.

Αρέσει σε bmanolos, gtrullis, sofiapao76 και 3 σε άλλους.
  3. xristos-ale3andros

xristos-ale3andros Επίτροπος του φόρουμ

Αναφέρθηκα στα μπόνους που έδινε το εβέντ ως αμοιβές στην αριστερή μπάρα.
    8 παιχνίδια. +1 φυτό εβέντ για 8 ώρες
    31 παιχνίδια. +2 φυτά εβέντ για 8 ώρες
    47 παιχνίδια. +3 φυτά εβέντ για 4 ώρες
    60 παιχνίδια. +3 φυτά εβέντ για 8 ώρες
    Αυτά χρησιμοποίησα, απλά τα χρησιμοποίησα όλα ταυτόχρονα.

Αρέσει σε bmanolos, nota.dim1802, sofiapao76 και 2 σε άλλους.
  4. tilis03

tilis03 Ενεργός συντάκτης

Α τα εκανες με την μια 60 παιχνιδια? Μπραβο... εσυ εισαι ωραιος :)

Αρέσει στους graganta, bmanolos και xristos-ale3andros.
  5. graganta

graganta Επιβλέπων του φόρουμ

Πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, για να βάζεις μέσο όρο 3 σπόρους στο κασόνι. Εγώ πρέπει να πανηγυρίζω όταν παίρνω τόσα. Συνήθως 10 σπόρους στα 8 μου δίνει, στην καλύτερη 2-3 το καθένα. Πολύ σπάνια, ειδικά το 3.
    Μήπως υπάρχει κανένα bug που να δίνει πολλούς σπόρους; [ ας το πάρουμε λίγο στην πλάκα]!

Τελευταία επεξεργασία: 11/8/18
    Αρέσει σε lorenjo, ste007, *As* και 5 σε άλλους.
  6. *As*

*As* Ενεργός συντάκτης

Καλησπέρα ... graganta σου δίνει 10 σπόρους συνολικά το κάθε θερμοκήπιο των 8? Μου το δυσκόλεψες τώρα, λίγοι μου φαίνονται, νόμιζα ο μέσος όρος ήταν οι 12 σπόροι (δεν έχω παίξει ακόμη) και με το 10 σπόρους οριακά θα βγει μόνο με σπορά μιας μέρας σε χωραφάκια :oops:.

Αρέσει στον/ην xristos-ale3andros.
  7. graganta

Ναι. Το κάθε θερμοκήπιο μου δίνει 8 κασόνια, και τα 8 κασόνια μου δίνουν συνολικά 10 σπόρους, τις περισσότερες φορές. Δηλαδη λίγο παραπάνω απο 1 σπόρο το κάθε κασόνι. Κάποιες φορές δίνει και τα διπλά βέβαια. Αλλά πολύ περισσότερα ποτέ. Βέβαια, φαίνεται ότι υπάρχουν και πιο τυχεροί. Ειλικρινά σου εύχομαι να είσαι σε αυτούς. Εγώ έχω παίξει 58 θερμοκήπια, και στη δεξιά μπάρα έχω κολήσει στο 52, γιατί μένω συνέχεια απο ρόδα. Απο τα άλλα, έχω αρκετα. Πιστεύω πάντως ότι θα βγει, αλλά ξόδεψα πολλές σ. τροφές και λιπάσματα. Τα δώρα όμως είναι αρκετά και καλά. Δεν ξέρω όμως πόσο ακόμη θα αντέχω να μαζεύω τις φασολιές, μιας και δεν παίρνω συνήθως βοηθούς. Είναι το πιο κουραστικό κομμάτι του παιχνιδιού, αν και το πιο προσοδοφόρο. Καλή επιτυχία σε όλους, και καλό κουράγιο, που αντέχουμε ακόμα και παίζουμε.

Αρέσει σε Gulit1, skareleni, kitsena και 5 σε άλλους.
  8. xristos-ale3andros

Απο όσο είχα δεί ο μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στους 1,4 σπόρους ανα κιβώτιο, ίσως και μέχρι 1,5.
    Ανοιγα ανα 100 τα κιβώτια οπότε το δείγμα είναι κάπως πιο αντιπροσωπευτικό.
    ........................
    Και *As*, έπαιξα όπως λέω πιο πάνω αλλά με λιγότερα απο 8 κιβώτια ανα θερμοκήπιο.
    Πρέπει να είχα το μέγιστο 450-460 κιβώτια και μου περίσσεψαν και 2.770 φυτά.

Αρέσει στους sofiapao76, *As* και graganta.
  9. *As*

*As* Ενεργός συντάκτης

Graganta για ρόδα ρίξε καμιά ματιά στη λαική είναι τα μόνα που βρήκα σε ποσότητα και χωρίς κόπο. Ελπίζω τα σούπερ λιπάσματα να τα έβαλες μόνο στα φυτά του δρώμενου γιατί αν ήταν για αναδυόμενα δύσκολα να έπιασαν τόπο (εκτός αν είχες δέντρα στην εκκίνηση και εσύ). Μέχρι στιγμής δεν έχω ξοδέψει λιπάσματα σούπερ τροφές κλπ και ελπίζω να το αποφύγω.
    Xristos-ale3andros με 1,4 πάμε στα 11 ανά θερμοκήπιο και είναι καλά ... δεν ξέρω αν κάνω κάπου λάθος αλλά αν μαζέψουμε αρκετά θερμοκήπια με την ησυχία μας και πάρουμε από 700 σπόρους δεν τελειώνει το μαρτύριο? Μόνο με τσάτνι Χ4 2800 φυτά.

Αρέσει στον/ην sofiapao76.
  10. xristos-ale3andros

2.770 Μουρο του νερου
    2.491 Ροδο της κοιλαδας
    2.705 Αγκαθωτο μανιταρι
    Σύνολο 7.966 φυτά. 1.200 σπόροι δε μαζεύονται.

Εχεις δύο πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν:
    1. Τα μπόνους +φυτών εβέντ. Θα τα κερδίσεις, θέλεις δε θέλεις.
    2. Οτι καταφέρεις να πάρεις απο τη λαική. Λιγοστεύουν αντίστοιχα οι απαιτήσεις σου σε φυτέματα.

Αρέσει στους sofiapao76, *As* και bmanolos.
  11. *As*

*As* Ενεργός συντάκτης

Τους 1200 σπόρους πως τους υπολόγισες?
    7966 φυτά /4 (αφού το χωραφάκι με τσάτνι μας δίνει 4 φυτά) είναι 1992 σπόροι στο σύνολο. Αν δίνει 11 σπόρους το κάθε θερμοκήπιο θέλει 181 θερμοκήπια. Δηλαδή 664 σπόροι από κάθε φυτό ... εγώ έγραψα από 700 για να είμαι εντάξει και στα μούρα που θέλει 2770.

Αρέσει στους xristos-ale3andros και kolokythopitas.
  12. xristos-ale3andros

Ναι.. διαίρεσα 8,000 δια 7 (μεγάλα χωράφια) και στρογγυλοποίησα προς τα πάνω γιατί οι σπόροι δε θα βγούν υποχρωτικά με την αναλογία που τους θέλεις.
    Το κάνεις πιο δύσκολο γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι τα μπόνους σε φυτά εβέντ που παίρνουμε.
    Για να μαζέψεις 181 θερμοκήπια με ακυρώσεις και ξαναξεκινήματα για να έχεις σίγουρα τα 8 κιβώτια θα φας όλη την ημέρα...
    Μικρά χωράφια? Χωρίς σ.λιπάσματα? Οκ.. να ενα υποθετικό σενάριο.
    ... Το 8ωρο φυτό θέλει 5 ώρες και 45 λεπτά με νερό και λίπασμα.
    - Αρχίζεις και μαζεύεις τα θερμοκήπια. Οτι μαζεύεις το φυτεύεις σε μικρά χωράφια.
    - Στο 8ο θερμοκήπιο (+1 φυτό για 8 ώρες) ξεκινάει ο χρόνος 0:00 (μηδέν)
    - Στο 31ο θερμοκήπιο (+2 φυτά για 8 ώρες)
    - Συνεχίζεις και μαζεύεις μέχρι το 46ο θερμοκήπιο. Εχεις ήδη φυτέψει περίπου 500 σπόρους.
    - Περιμένεις όλα τα τα 8ωρα φυτά που φύτεψες να είναι έτοιμα σε λιγότερο απο 4 ώρες (ας πούμε τρείς ώρες) και μετά συνεχίζεις.
    Ο χρόνος είναι περίπου 0:00 +03:30
    - Μαζεύεις το 47ο θερμοκήπιο (+3 φυτά για 4 ώρες)

- Συνεχίζεις και μαζεύεις ασταμάτητα τα θερμοκήπια. Τώρα φυτεύεις μόνο 4ωρα στους κενούς χώρους εαν έχεις χώρο.
    - Στο 60ο θερμοκήπιο (+3 φυτά για 8 ώρες)
    - Οτι είναι έτοιμο το μαζεύεις με μπόνους +9 φυτά.
    Αρα απο κάθε μικρό χωραφάκι θα πάρεις 4 + 9 = 13 φυτά
    Ας πούμε, πολύ συντηρητικά, 500 χωραφάκια φυτεμένα με 13 φυτά = 6.500 φυτά.
    Δεν είναι όλα τα φυτά φυσικά αλλά τα μπόνους ακόμη τρέχουν (κάποια θα λήξουν σύντομα) και έχεις ξοδέψει τους σπόρους μόνο απο 50 θερμοκήπια, πολύ πιο κάτω απο τα 181.
    Στην πράξη μπορούν να υπάρξουν πολλές βελτιώσεις, πχ. δύο μαζέματα 4ωρων φυτών με όλα τα μπόνους.
    .........................
    Εγω πάντος προτίμησα την εύκολη διέξοδο
    128 μεγάλα χωράφια με μπόνους +9 και τσάτνι = (5+2+9)*128= 2048 φυτά
    4 μαζέματα = 8.192 φυτά
    Κόστος 512 σ.λίπάσματα, άσχετα αν εγώ συνέχισα μια γύρα ακόμη.

Αρέσει σε ste007, *As*, bmanolos και 3 σε άλλους.
  13. kolokythopitas

kolokythopitas Έμπειρος

καλημέρα σε όλους,θα ήθελα να πω στην παρέα ότι και μετά τα 60 θερμοκήπια μπορείς συνεχίσεις να φτιάξεις<<<ξανά θερμοκήπια>>,το έκανα μόλις τώρα.τα εδωσα όλα μαζί για να πετύχω το +2,+3,+3 από το (30στο) θερμοκήπιο και μετά.για να περνώ περισσότερους σπόρους ανά χωράφι. αυτό με το κλείσε, άνοιξε ψάχνοντας το θησαυρό πατώντας το Χ σε έμενα δεν λειτούργησε μετά το 62ο θερμοκήπιο και βλέπουμε!!!δεν με νοιάζει όμως γιατί θα τα καταφέρω να μαζέψω τους σπόρους έστω και με την απλή μέθοδο και απ' ότι πρόσεξα αγαπητέ*Ας*οι σπόροι είναι ίδιοι πάνω κάτω,όσα κιβώτια κι αν πάρεις παραπάνω,από 30 θερμοκήπια πήρα σίγουρα 330 σπόρους φυτών μπορεί και παραπάνω κατά μέσο όρο δηλαδή 11.τα συμπεράσματα δικά σας ,πάντως θα συνεχίσω να μαζεύω κάλου κακού...να είστε όλοι πάντα καλά.

Αρέσει σε skareleni, ste007, bmanolos και 3 σε άλλους.
  14. alexmasou

alexmasou Μαθητευόμενος στο φόρουμ

ειχα κακη τακτικη μεχρι τα μισα του δρωμενου με αποτελεσμα να χασω την τριτη φασολια, τουλαχιστον θα παρω τις αλλες 2.

παντως οσοι ξερατε το κολπο με την ακυρωση του θερμοκηπιου θα μπορουσατε να το μοιραστείτε μια ωρα αρχίτερα. Πολύς κόσμος θα ειχε βοηθηθεί..

Αρέσει σε bmanolos, SYLVART, sirtakis και 2 σε άλλους.
  15. fisherman65

fisherman65 Βαρόνος του φόρουμ

Aν δεν έχεις προχωρήσει πολύ, μπορείς να φτιάξεις όλα - ή όσα περισσότερα - θερμοκήπια μπορείς, να μην τα παραδώσεις και να τα δώσεις όλα την Τρίτη το πρωί. Με το κόλπο της ακύρωσης θα πάρεις 8 σεντούκια. Μετά θα φυτέψεις αμέσως και με σούπερ λίπασμα, θα παίρνεις +8 από κάθε χωράφι για τις 4 πρώτες ώρες και +5 για τις υπόλοιπες 4 ώρες. Είπαμε Τρίτη πρωί! ). Ετσι θα προχωρήσεις αρκετά και μπορεί να τελειώσεις. Βασικά πιστεύω ότι θα τελειώσεις.

Αρέσει στους xristos-ale3andros, kolokythopitas και bmanolos.
  16. jimisraf1

jimisraf1 Επαγγελματίας του φόρουμ

Εχω στηθει απο τις 6,χωρις να κραταω τιποτα,ετσι σκετος,στη λαικη,κυνηγωντας τα φυτα του δρωμενου...Κατι αρχιζει να κινειται...Οσοι ελεημονες,σπευσατε...

Αρέσει σε xristos-ale3andros, kolokythopitas, annagiannis και 3 σε άλλους.
  17. graganta

Πράσινο λίπασμα για αναδυόμενα, ξοδεύω μόνο στα σίγουρα, χάρη στη φασολια του καστανούλη. Έβαλα την πρώτη μέρα καμια 200αριά και πήρα αμέσως 200 βαζάκια. Μετά έβαλα σταύλους και αρκετά δέντρα με τσουβαλάκια για να τα μαζευω 2 φορες τη μερα. Και φυσικα ελικοπτερακια σε καθε χωραφι μικρό ή μεγάλο, με φυτό του δρώμενου. Στη λαικη μου δε βλέπω καμια κίνηση, όσες φορές μπαίνω. Βαριέμαι όμως να μείνω πολύ. Και γω κάνω έκκληση σε όσους τελείωσαν ή όταν τελειώσουν, να συνεχίσουν και να πουλάνε στη λαική, για να βοηθήσουν και τους άλλους. Επίσης σε βπηθητικές φάρμες που δεν θα προχωρήσουμε το ιβέντ, μπορούμε να πουλήσουμε τα φυτά που θα μαζέψουμε. Πάω τώρα να το κάνω.

Τελευταία επεξεργασία: 12/8/18
    Αρέσει σε xaris68, Gulit1, xristos-ale3andros και 6 σε άλλους.
  18. vickymou

vickymou Κόμης

kαλημερα σου, τι ρολο εχουν τα ελικοπτερακια?εγω ακομη προσπαθω να παρω αναδυομενα τα βαζα με κολλα απο που τα περνουμε εκτος απο τους σταυλους?

Αρέσει στον/ην kolokythopitas.
  19. graganta

Το σούπερ λίπασμα της ζωζως εννοώ ελικοπτεράκι, που μας δίνει συν δυο φυτα σε κάθε χωράφι. Τα βάζα τα δίνουν και τα χωράφια,που αν έχεις εξευγενισμένα φυτά και πράσινο λίπασμα, μειώνεται πολύ ο χρόνος τους, έως και μηδενίζεται, για μας τους τυχερούς παλιούς, που έχουμε τη φασολιά θερισμού δε θυμάμαι πιας χρονιάς, που ενισχύει την απόδοση του σ. λιπάσματος, και κάνει και τα άνετα χωράφια με γαρύφαλλο να γίνονται σε μηδέν χρόνο, αποδίδοντας κάθε χωράφι 1 αναδυόμενο.

Αρέσει στους Gulit1, xristos-ale3andros και kolokythopitas.
  20. ste007

ste007 Επαγγελματίας του φόρουμ

ναι είδα οτι δεν παίρνω 3 τελικά
    το υπέθεσα γιατί είναι ο μ.ο. από τα 1,3,5 σπόρους που έχει το κάθε κουτί. Κατά μ.ο. παίρνω 2 σπόρους από κάθε κουτί.
    Με τις συμβουλές από όλους σας κατάφερα να βρω την καλύτερη εκδοχή ώστε να πάρω όσο το δυνατόν λιγότερα αναδυόμενα και να μειώσω τον παράγοντα τύχη κάπως, για να ολοκληρωθεί το δρώμενο.

Αρέσει στους xristos-ale3andros, kolokythopitas και graganta.
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.