Feedback Συζήτηση για το δρώμενο " Τα Μυστήρια του Κάστρου των Δράκων "

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την *Kirki*, 21/5/25.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. *Kirki*

*Kirki* Forum Moderator Team Farmerama GR

Γεια Χαραντάν αγρότες και αγρότισσες

Εδώ μπορείτε να συζητάτε για το δρώμενο:

" Τα Μυστήρια του Κάστρου των Δράκων "

Στις συζητήσεις θα πρέπει να δημοσιεύετε μόνο τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τα ενδεχόμενα παράπονά σας, μέσα στα όρια των κανόνων.

Ερωτήσεις, απορίες ή τεχνικά προβλήματα στο θέμα αυτό, θα διαγράφονται

Μπορείτε να διαβάσετε την Επίσημη Ανακοίνωση εδώ:
    https://board-el.farmerama.com/threads/Τα-μυστήρια-του-Κάστρου-των-δράκων.39108/

Μπορείτε να διαβάσετε τις Συχνές Ερωτήσεις εδώ:
    https://board-el.farmerama.com/threads/Τα-μυστήρια-του-Κάστρου-των-δράκων.39107/

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!!!

Η Ομάδα του FARMERAMA

Αρέσει στον/ην thena.
  2. jimixatz

jimixatz Έμπειρος

Καλησπέρα στην αγροτιάαα
    Ένα δρώμενο γνωστό από το παρελθόν.. Πρώτα παίζουμε όλα τα παιχνίδια παζλ για να επωφεληθούμε από τα μπόνους μαζικά και ύστερα φυτεύουμε τους σπόρους. Εγώ τουλάχιστον, έτσι θα κινηθώ σε άνετα χωράφια με σ.λ.

Τα φυτά μπορούμε να το καλλιεργήσουμε στη Βασική έκταση και το άγριο λιβάδι και το νησί Bahamarama

θα χρειαστούμε στο σύνολο:

• Αγκάθωτό μανιτάρι:
      = 6.405
    • Μούρο του νερού:
      = 4.770
    • Ρόδο της κοιλάδας:
      = 8.070
    Σύνολο απαιτούμενων υλικών:

Θραύσματα Γυαλιού:

= 710

Εξωτική Κόλλα:

= 881

Παραθέτω αυτούσιο από συχνές το παρακάτω απόσπασμα για υπενθύμιση:

Θραύσμα γυαλιού

Κατα τις συγκομιδές φυτών και δέντρων στη Βασική έκταση και στο Άγριο λιβάδι θα λαμβάνεις Θραύσμα γυαλιού .
    Επίσης μπορείς να στείλεις/λάβεις ως δώρα σε/από συμπαίκτες σου.

Λίγες πιθανότητες να λαμβάνεις 3 θραύσματα γυαλιού απο κάθε εκτροφή.
    Τα μαγικά δέντρα θα δίνουν Θραύσματα γυαλιού κατά την διάρκεια του Event

Εποξική κόλλα

Κατα τις συγκομιδές φυτών και δέντρων στη Βασική έκταση Bahamarama και στο Τροπικό δάσος θα λαμβάνεις Εποξική κόλλα .
    Επίσης μπορείς να στείλεις/λάβεις ως δώρα σε/από συμπαίκτες σου.
    Μερικές πιθανότητες να λαμβάνεις 2 εποξικές κόλλες απο κάθε εκτροφή.

Τελευταία επεξεργασία: 22/5/25
    Αρέσει σε xaidi, toylaaaaa, ste007 και 15 σε άλλους.
  3. nickoikono11

nickoikono11 Κόμης

Ευχαριστουμε τον/την jimixatz για τιους υπολογισμους του αλλα εγω οσον αφορα το συνολο των απαιτουμενων υλικων/αναδυομενων εχω διαφορετικο αποτελεσμα:

Θραυσμα γυαλιου : 26+38+76+114+152+!89+45+70 =710

Εποξικη κολλα : 35+53+105+157+209+261+61 = 881

Επισης στο συνολο του δρωμενου θα χρειαστουμε:
    6.405 αγκαθωτο μανιταρι
    4.770 μουρο του νερου
    8.070 ροδο της κοιλαδας

Καλη προσπαθεια σε ολους μας!!!!!(Καθε παρατηρηση δεκτη) !!!!

Τελευταία επεξεργασία: 21/5/25
    Αρέσει σε ste007, -ΡΙΚΑ1985-, bmanolos και 12 σε άλλους.
  4. Nantia123

Nantia123 Κόμης

Καλημέρα σε όλους!

Όντως γνωστός ο μηχανισμός του δρώμενου, αλλά με σημαντικές διαφορές! Η κυριότερη είναι ότι λύνοντας τα παζλ δεν παίρνουμε -εκτός από τους σπόρους-μπόνους περισσότερων φυτών, αλλά μπόνους χρόνου.
    Γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν φυτεύουμε τους σπόρους, για να έχουμε σωστά αποτελέσματα. Π.χ. για αγκαθωτό μανιτάρι, από τα παζλ παίρνουμε 1281 σπόρους (αν υπολόγισα σωστά) και χρειαζόμαστε 6405 φυτά. Άρα από κάθε σπόρο θέλουμε 5 φυτά και όχι 4 που δίνει μικρό χωράφι με τσάτνι. Θα χρειαστούμε και κάποιο άλλο μπόνους ή μεγάλα χωράφια για να φτάσουν τα φυτά!
    Επίσης τα φυτά δεν πωλούνται ή αγοράζονται στη λαϊκή και οι σπόροι δεν ανταλλάσσονται με άλλους, όπως προηγούμενες φορές.

Τέλος να προσθέσω πως ο nickoikono11 έχει υπολογίσει σωστά τις ποσότητες.

Καλή επιτυχία σε όλους!

ΥΓ. Καλό θα ήταν να αναφερόταν για πόσες ώρες θα ισχύουν τα μπόνους ταχύτερης παραγωγής.

Αρέσει σε soyla74, ste007, -ΡΙΚΑ1985- και 13 σε άλλους.
  5. -*thumbelina*-

-*thumbelina*- Board Administrator Team Farmerama GR

Καλημέρα. Τα μπόνους έχουν ισχύ απο τι στιγμή που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος του δρώμενου.

Αρέσει σε soyla74, -ΡΙΚΑ1985-, bmanolos και 5 σε άλλους.
  6. jimixatz

jimixatz Έμπειρος

Ευχαριστώω όντως είχα μετρήσει μέχρι ένα σημείο και άφησα κάποια βήματα εκ παραδρομής. Τις διόρθωσα:inlove::inlove:

Αρέσει σε soyla74, toylaaaaa, thena και 5 σε άλλους.
  7. GEPPO1

GEPPO1 Παθιασμένος του φόρουμ

καλημέρα στην παρέα και ευχαριστούμε για τους υπολογισμούς.. αγαπημένο δρώμενο για εμένα, αλλά αυτή την φορά οι αλλαγές δεν μπορώ να πω οτι με χαροποίησαν.. η αλλαγή απο μπονους +1,2,3 κλπ σε γρηγορότερο χρόνο παραγωγής , δεν έχει κανένα ενδιαφέρον τουλάχιστον για μένα , μιας και πάντα χρησιμοποιώ σ λίπασμα και βιοτεχνικά και δεν είμαι πάνω απο το pc όλη μέρα να περιμένω να φυτρώσουν τα φυτά, αλλά επανέρχομαι συνήθως μετα 4,5 ωρες, οπότε είναι δώρο άδωρο... πολύ καλά δώρα τα δενδρύλια και φυσικά τα πίκολο για όσους καταφέρουν να φθάσουν ως το τέλος.. η φασολιά με πολύ καλούς πε και τπε ειδικά για τα μεγαλύτερα επίπεδα (εμένα μου βγαίνουν 14.562.500 πε,οι τπε μου είναι αδιάφοροι μιας και το νησί κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, χωρίς κανένα ενδιαφέρον πλέον στο 800 επίπεδο με 11.398 χρυσές μπανάνες να ρίχνουν ύπνο βαθύ)και η χρησιμότητα της φασολιάς σταματά εκεί στους πε.. .. σκοπεύω να μαζέψω πρώτα τα αναδυόμενα, να ανοίξω όλα τα παζλ και μετά να αρχίσω να φυτεύω και να παραδίδω.. ούτως ή άλλως όπως προείπα τα μπόνους γρήγορης ανάπτυξης δεν με απασχολούν.. θα χρησιμοποιήσω μικρά χωράφια με σ λιπάσμα και ζωζώκες, μπόνους απο την αποθήκη και αν είμαι τυχερή και απο το ροδάνι.. αν έχετε κάποια άλλη πρόταση στρατηγικής , πείτε την να βοηθηθούμε όλοι... καλή διασκέδαση..

Αρέσει σε ste007, poioths, jimixatz και 11 σε άλλους.
  8. Axilleas

Axilleas Αρχάριος στο φόρουμ

καλησπέρα....
    εχουν ειπωθει αρκετες φορες οι στρατηγικες γι αυτα τα δρωμενα. δεν εχει αλλαξει κατι.
    τα μικρα χωραφια δεν συμφερουν.

Αρέσει στον/ην vagelis1968.
  9. nickoikono11

nickoikono11 Κόμης

Συμφωνω απο την αρχη μεχρι το τελος με την αγαπητη GEPPO1!!! Αληθεια μεσα στο μυαλο μου εισαι????

Αρέσει στους GEPPO1 και Hecuba.
  10. GEPPO1

φυσικά αν μαζευτούν αρκετα φυτά απο το καθένα, συμφέρουν καλύτερα τα ανετα χωράφια, με την προϋπόθεση οτι τα μπόνους δεν είναι τζακ και +1.. στην αρχή θα χρησιμοποιήσω μικρα με τζακ κλπ και μετά βλέπουμε
    άλλαξε η φασολιά και είναι αρκετα καλυτερη τώρα

Αρέσει στους nickoikono11 και Hecuba.
  11. icons1

icons1 Επαγγελματίας του φόρουμ

Υπάρχει και η επιλογή να μην παίξει κανείς όλα τα mini game αλλά τόσα όσα του χρειάζονται για να βγάλει αρκετούς σπόρους με βάση πόσους πόρους μπορεί ή θέλει να διαθέσει για αύξηση παραγωγής - πχ αύριο υπολογίζω να έχω 261 σπόρους μούρο του νερού, με τσάτνι, ΣΛΖ,+100% στα φυτά 5 Τζακ = 19 φυτά ανά μικρό χωράφι θα έβγαιναν όσα χρειάζομαι - δεν θα το κάνω γιατί οι Τζακ είναι πολύτιμοι και κάθε τόσο τους μαζεύω κατά λάθος -.- αλλά, λέω, υπάρχει κι αυτή η επιλογή.

Αρέσει σε Marinaloren, GEPPO1, Megas_kokoriko και 3 σε άλλους.
  12. jimixatz

jimixatz Έμπειρος

Εγώ θα πρότεινα να κάνουμε τα πάζλ πρώτα όλα και μετά με τους σπόρους που θα έχουμε να φυτέψουμε σε μεγάλα άνετα.. να πάρουμε λίγα φυτά να τα παραδώσουμε ώστε να ενεργοποιηθούν τα μπόνους χρόνου που δίνονται στην αρχή
    Έτσι, συνεχίζουμε με άνετα και με μείωση χρόνου θα βγαίνουν πιο γρήγορα...Από 8 ώρες που θέλει το αγκαθωτό σε άνετο γίνονται 32 με σούπερ λίπασμα και συναφή( νερό και κοπριά) θα έιναι σε 4 ώρες έτοιμο + μπόνους του δρωμένου θα είναι έτοιμο σε 2 ώρες περίπου. Ετσι, τα μπόνους φυτών όπως τζάκ και ροδάνι θα μπορέσουν να εφαρμοστούν άνετα σε άνετα χωράφια:music:;)xD

Υ.Γ: Βέβαια η τακτική αυτή για εξοικονόμηση σούπερ λιπάσματος.. Γιατί όποιος έχει αρκετό μπορεί και με μικρά προφανώς

Τελευταία επεξεργασία: 22/5/25
    Αρέσει σε soyla74, martha72, Marinaloren και 2 σε άλλους.
  13. vickymou

vickymou Κόμης

ας μου πει καποιος που βρισκω τα πρωτα φυτα γιατι νυχτωσε και ακομη ψαχνω τι να κανω για να ξεκινησω

14. ste007

ste007 Επιφανής του φόρουμ

Καλησπέρα σας!
    Έκανα και εγώ κάποιους υπολογισμούς.
    Με άνετα χωράφια, ζωζώ και τσάτνι βλέπω το κάθε χωράφι δίνει 23 φυτά.
    Οπότε χρειάζονται 351 σπόροι ρόδο, 208 σπόροι μούρο και 279 σπόροι αγκαθωτό. Σύνολο 838 σπόροι, κατα συνέπεια 838 σ.λ. και ζωζώ.
    Το οποίο επίσης σημαίνει ότι χρειάζεται κάποιος να παίξει 23 πάζλ, δηλαδή 12/25.
    Αν έχω κάνει σωστά τις πράξεις, αυτός είναι ο ελάχιστος αριθμός. (Το ιβέντ δίνει 150 σ.λ. και ζωζώ άρα χρειάζεται να έχει κάποιος 688 )
    Έτσι φαίνεται πολύ εύκολο και γρήγορο, αρκεί κάποιος να θέλει να χαλάσει τόσα σ.λ. και ζωζώ.
    Ωραία και η αλλαγή στην φασολιά, πολύ καλύτερο το +1 στα εργαστήρια και γενικά ωραία δωράκια.

Οκ μόλις πρόσεξα ότι τα άνετα χωράφια τρώνε 3 σπόρους αντί για 1 που σύμφωνα με αυτό έκανα τις πράξεις πάνω. Οπότε θέλει και παραπάνω βήματα και περισσότερα σλ ίσως, οπότε λάθος όλο το πιο πάνω.

Τελευταία επεξεργασία: 23/5/25
    Αρέσει σε nickoikono11, soyla74, Marinaloren και 3 σε άλλους.
  15. icons1

icons1 Επαγγελματίας του φόρουμ

Δεν υπάρχουν "πρώτα φυτά" δεν δίνει φυτά το event όπως τα άλλα στην αρχή του, μαζεύεις αναδυόμενα, τα δίνεις στα δρακουλάκια εκεί που λέει "ξεκλείδωσε" κάτω δεξιά και ανοίγει το mini game, παίζεις το mini game που σου δίνει σπόρους, φυτεύεις τους σπόρους και μαζεύεις τα φυτά που τα δίνεις για να πάρεις τις ανταμοιβές.

16. nickoikono11

nickoikono11 Κόμης

Ολοκληρωσα τη στηλη με τη φασολια και τα 5 πικολο! Δεν την ενεργοποιησα γιατι το πρωτο διακοσμητικο (ο λευκος καμβας μου δινει παρα πολλους ΠΕ (ειμαι στο 247 επιπεδο) και θα το βαλω στην βασικη μου εκταση! Οσον αφορα τη στηλη με τα παζλ, εχω ολοκληρωσει το 21ο επιπεδο και περιμενω να μαζεψω τα απαραιτητα αναδυομενα για να το ολοκληρωσω και αυτο! Γενικα το δρωμενο μου φανηκε πολυ ευκολο, μιας και τα παζλ ειναι τα αγαπημενα μου! Χρησιμοποιησα μονο ανετα χωραφια με σουπερ λιπασμα , ζωζω, τζακ και ροδανι! Με τη μειωση του χρονου τελειωσα πολυ γρηγορα!!
    Τωρα ολο το ενδιαφερον μου μετατιθεται στο FINAL FOUR !!!!!!!!!! Kαλη συνεχεια σε ολους!!!!

Παρατηρηση: Οι εκτροφες δινουν εποξικη κολλα και θραυσματα γυαλιου!

Τελευταία επεξεργασία: 23/5/25
    Αρέσει σε sofiapao76, maria_palou, mariobross2000 και 7 σε άλλους.
  17. maria_palou

maria_palou Κόμης

Καλημέρα.Πολύ κακό για το τίποτα.Το δρώμενο βγήκε .Βιάστηκα να παίξω τα παζλ.Άνοιξα τα 21 από τα 25.Έβαλα το πολύτιμο μπόνους των 200% έτυχα κι ενα στο ροδάνι,μαζί με ένα τζακ.Βιάστηκα να ξοδέψω και σ.λίπασματα. Τέλος πάντων .Ο παίκτης που είπε να ξεκινήσουμε να πάρουμε τα μπονους χρόνου ,είναι σωστός. Μειώνονται πολύ οι χρόνοι.Αν το μελετούσα,δε θα χρειαζότανε τίποτα από αυτά.Άλλωστε δε βιάζομαι να τελειώσω δρώμενο,όταν υπάρχει ο χρόνος.
    Αποτέλεσμα σε μένα 4 παζλ κλειστά,πολλοί σπόροι και φυτά αχρείαστα.Κι ένα 200% σε πλεόνασμα χρόνου. Καλό Σ/Κ

Αρέσει σε soyla74, nickoikono11, elenigri και 4 σε άλλους.
  18. .sofaki.

.sofaki. Άρχων του φόρουμ

Μην ξεχναμε και το +1 απο τη γιορτη που ληγει σε 2 μερες Χαρουμενο και ευκολο δρωμενο , για μενα ελαβε τελος, παμε τωρα παραλια!!

19. GEPPO1

καλημέρα στην παρέα και καλό σκ.. μόλις έλυσα όλα τα παζλ μαζεμένα και φύτεψα απο όλους τους σπόρους σε μικρά χωράφια για να εκμεταλλευτώ και τα μπόνους της γιορτής που λήγουν σε 2 μέρες και αρκετούς τζακ.. έβαλα και ενα μπόνους απο την αποθήκη και πριν μαζέψω θα παίξω λίγο και στο ροδάνι.. βέβαια έπαιξα με μικρά χωράφια γιατί έχω αρκετό σ λίπασμα και ζωζώκες , σε αντίθετη περίπτωση θα έβαζα άνετα χωράφια.. θεωρώ οτι θα βγει σχετικά άνετα και ειδικά μόλις ενεργοποιηθούν και τα μπόνους μείωσης χρόνου, θα είναι πολύ χαλαρό για όσους έχουν αρκετο σ λίπασμα... καλά τελειώματα παιδια

τέλος και για εμένα.. μιά χαρά πήγε αυτό το δρώμενο

Τελευταία επεξεργασία: 24/5/25
    Αρέσει σε sofiapao76, nickoikono11, maria_palou και 6 σε άλλους.
  20. panos601

panos601 Βετεράνος του παιχνιδιού

καλησπερα τελος με το δρωμενο

Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.