Feedback Συζήτηση για το δρώμενο " Οι Κυνηγοί του Χαμένου Γρίφου "

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την *Kirki*, 17/9/25.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. *Kirki*

*Kirki* Forum Moderator Team Farmerama GR

Γεια Χαραντάν αγρότες και αγρότισσες

Εδώ μπορείτε να συζητάτε για το δρώμενο:

"Οι Κυνηγοί του Χαμένου Γρίφου"

Στις συζητήσεις θα πρέπει να δημοσιεύετε μόνο τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τα ενδεχόμενα παράπονά σας, μέσα στα όρια των κανόνων.

Ερωτήσεις, απορίες ή τεχνικά προβλήματα στο θέμα αυτό, θα διαγράφονται

Μπορείτε να διαβάσετε την Επίσημη Ανακοίνωση εδώ:
    Δρώμενο - Οι Κυνηγοί του Χαμένου Γρίφου | Farmerama GR

Μπορείτε να διαβάσετε τις Συχνές Ερωτήσεις εδώ:
    Σ.Ε - Οι κυνηγοί του Χαμένου Γρίφου | Farmerama GR

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!!!

Η Ομάδα του FARMERAMA

Αρέσει στον/ην ttrouli.
  2. nickoikono11

nickoikono11 Κόμης

ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
    Καλημερα, σε ολους!!!!
    Οι κυνηγοι του Χαμενου γριφου ! Και εγω χαθηκα διαβαζοντας τις παρα - παρα - παρα πολλες απαιτησεις!!!!!!! (Δεν εχω κατσει ακομα να δω αν ολα αυτα που ζηταει αξιζουν με αυτα που δινει)!!!!! Εχουμε στη διαθεση μας 14 ημερες (απο 18/9 εως 1/10/2025)!

Οσον αφορα τις ποσοτητες θα χρειαστουμε:
    Κρυσταλλινα κρανια : 470 (παζλ) + 171 = 641 κρανια
    Αμμωνιτια : 34.100
    Κρανιολα : 32.266 (περιλαμβανονται στις ποσοτητες, τα 641 κρυσταλλινα κρανια)
    Εργαλεια ανασκαφης : 2.880 (αναδυομενα)
    Κεχριμπαρι : 4.520 (αναδυομενα) (περιλαμβανονται στις ποσοτητες, τα 641 κρυσταλλινα κρανια)

Υπαρχουν πολλες αποστολες με χρονο (π.χ. εξερευνητες της πισω αυλης κ.α.), παζλ, παραδοση πολλων προιοντων και γενικα αδειασμα της αποθηκης !!!!

Φυτευουμε στη βασικη εκταση και αγριο λιβαδι! Παιρνουμε αναδυομενα απο φυτα και δεντρα βασικης εκτασης, αγριο λιβαδι και ξεφωτο του δασους!

Ξεκιναμε σιγα σιγα (παζλ - αποστολη) και βλεποντας και κανοντας ......... Καλη προσπαθεια σε ολους μας!
    Ευχαριστω GEPPO1 και ICONS1 και ΧΑΜΧΑΜΖΥΓΟΣ για τη βοηθεια τους!!!

Τελευταία επεξεργασία: 20/9/25
    Αρέσει σε billgab, kellyboukou, ΝΕΦΕΛΗ9 και 32 σε άλλους.
  3. toylaaaaa

toylaaaaa Έμπειρος

ευχαριστουμε πολυ nick

Αρέσει σε vagelis1968, GEPPO1, maria_palou και 5 σε άλλους.
  4. icons1

icons1 Ειδικός του φόρουμ

Ευχαριστούμε πολύ Νικ @nickoikono11!
    Aλλού διάβασα ότι τα κρυστάλλινα κρανία χρειάζονται για να φτιάξουμε κομμάτια παζλ, αν αυτό ισχύει θα χρειαστούμε περισσότερα, ας περιμένουμε λίγο γιατί οι συχνές ερωτήσεις είναι σούπερ περίπλοκες σε αυτό το event.
    Πάντως είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς τι χρειάζεται, εξαρτάται από το πού θέλεις να φτάσεις, προσωπικά θα το προσπαθήσω όλο αν και με ζορίζει να ξηλώσω το ξέφωτο.
    Να συμπληρώσω μόνο ότι:
    - Για την πρώτη φασολιά χρειάζονται 290 κομμάτια παζλ.
    - Η δεύτερη φασολιά είναι στην αποστολή "Το Χαμενο Καπέλο" στο βήμα/παζλ 20.
    - Το διακοσμητικό Φιδοτρομάρα κερδίζεται δύο φορές: στο παζλ 10 και με την συμπλήρωση 400 κομματιών παζλ.
    EDIT: κερδίζεται και στο τελευταίο τελευταίο βήμα της αποστολής Επιστροφή στην Μπουρμπουληθραντίδα
    - Το διακοσμητικό Γέφυρα του Χαμού κερδίζεται δύο φορές: στο παζλ 19 και στην αποστολή "Χαμένο Καπέλο".
    EDIT: κερδίζεται και στο τελευταίο τελευταίο βήμα της αποστολής Σπάσιμο της κατάρας
    - Το διακοσμητικό Πρωινοί Εξερευνητές... κερδίζεται τρεις φορές: στο παζλ 23 και δύο φορές στην αποστολή "Χαμένο Καπέλο".
    Καλή επιτυχία σε όλα!

Αρέσει σε kellyboukou, FARMERAMA16000, vagelis1968 και 18 σε άλλους.
  5. nikoskra

nikoskra Μαθητευόμενος στο φόρουμ

καλημερα.για παραδειγμα στους λαγους που ειναι με χρονο μπορω οταν την κανω την αποστολη να τους τοποθετησω στο ξεφωτο η πρεπει αναγκαστικα στη βασικη η στο αγριο λιβαδι;

Αρέσει στον/ην fisherman65.
  6. Παυλής

Παυλής Ενεργός συντάκτης

Συμπέρασμα , θέλει Νου και Κρασί
    Το κρασί κάπου θα το βρω για το Νου ούτε κουβέντα :music::music:

Αρέσει σε lostris51, Hecuba, soyla74 και 8 σε άλλους.
  7. panos601

panos601 Βετεράνος του παιχνιδιού

καλησπερα ετσι οπως το ειδα μαλλον θα ακολουθησω τις ασημενιες αποστολες που θελει τα λιγοτερα υλικα και φυτα μονο σε μερικες αποστολες θελει προσοχη για τα διακοσμητικα. η διαφορα ειναι στους ποντους, ζωζο αστερακια και χτ.

Αρέσει σε vagelis1968, icons1, Hecuba και 4 σε άλλους.
  8. nana

nana Ειδικός του φόρουμ

Ευχαριστουμε πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σου
    nick

Αρέσει στους Hecuba, GEPPO1 και nickoikono11.
  9. nickoikono11

nickoikono11 Κόμης

Αγαπημενοι μου φιλοι/φιλες!

Οπως ανεφερε - πολυ σωστα- πιο πανω ο φιλος icons1 θα χρειαστουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ κρυσταλλινα κρανια για να ολοκληρωσουμε τα παζλ!

Τα παζλ ολου του δρωμενου ειναι :
    Παζλ - Η καρδια της θαλασσας - 20 κρανια
    Παζλ - Μια μερα στο μουσειο - 25 κρανια
    Παζλ - Μπιπ-μπουπ - 30 κρανια
    Παζλ - Η εποχη των δεινοσαυρων - 25 κρανια
    Παζλ - Η χαμενη πολη της Μπουρμπουληθραντιδας - 25 κρανια
    Παζλ - Καταρα του Ινουτεπ - 30 κρανια
    Παζλ - Ωρα για διαλειμα - 20 κρανια
    Παζλ- Το χρυσο βασιλειο - 20+25+30 = 75 κρανια
    Παζλ - Ο ναος των ερπετων - 20+25+30 = 75 κρανια
    Παζλ - Κυνηγι για το κοκκινο διαμαντι - 30 κρανια

ΣΥΝΟΛΟ: 355 + 171 κρυσταλλινα κρανια = 526 κρανια

Εχω διορθωσει την αρχικη μου αναρτηση για τις ποσοτητες, οι οποιες ειναι και οι τελικες!!!!!
    Ευχαριστω για την υπομονη σας!!!!!

Τελευταία επεξεργασία: 19/9/25
    Αρέσει σε vagelis1968, jimixatz, kellyboukou και 13 σε άλλους.
  10. Megas_kokoriko

Megas_kokoriko Βαρόνος του φόρουμ

Προσοχή ιδιαίτερη όταν παραδίδετε τα προϊόντα... σε εμένα πατώντας τα διπλά βέλη δύο - τρεις φορές μου χρέωνε ΟΛΑ τα φυτά (π.χ. 11.000 αντί 18 που χρειαζόταν) της κατηγορίας εκείνης. Καλύτερα να πατάτε το μονό βελάκι.

Αρέσει σε vagelis1968, nana, .FARMERAMA010. και 7 σε άλλους.
  11. GEPPO1

GEPPO1 Αυτοκράτορας του φόρουμ

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με αυτό το δρώμενο.
    Όμως, με τη βοήθεια του nick και του icon και των υπόλοιπων συμπαικτών, σιγά σιγά το ξεμπερδεύουμε...Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, παιδιά, για την βοήθεια.Οπότε θα κάνω μια γενική πρόσθεση, γιατί κι εγώ μπερδεύομαι να διαβάζω μία πάνω, μία κάτω, πόσα προϊόντα τελικά χρειαζόμαστε, βάση αυτόν που έχουν πει τα παιδιά πιο πάνω. .
    Κρυσταλλινα κρανια : 171
    Κρανιολα : 15.346 (περιλαμβανονται στις ποσοτητες, τα 171 κρυσταλλινα κρανια)
    Εργαλεια ανασκαφης : 2.880 (αναδυομενα)
    Κεχριμπαρι : 2.170 (αναδυομενα) (περιλαμβανονται στις ποσοτητες, τα 171 κρυσταλλινα κρανια)
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ 125 κρυσταλλινα κρανια δηλ. επιπλεον 4.500 κρανιολια και 625 κεχριμπαρι!!(απο nickoikono)
    δηλαδή
    171+125=296 κρυστάλλινα κρανία
    Κρανιολα : 15.346+4.500=19.846
    Κεχριμπαρι : 2.170+625=2.795 (αναδυόμενα)
    Εργαλεία ανασκαφής : 2.880 (αναδυόμενα)
    μέχρι στιγμής όλα αυτά
    Αν κάπου έχω κάνει λάθος, γιατί είμαι και λίγο στουρνάρι στα μαθηματικά, διορθώστε παρακαλώ.
    Τώρα, όσον αφορά την τακτική, εγώ προσωπικά, μόλις μαζέψω τα πρώτα απαιτούμενα φυτά, ξεκινάω με μικρά χωράφια, στα οποία χρησιμοποιώ bonus, αλλά και πάρα πολλούς τζακ που έχω μαζέψει μαζί με Σ Λίπασμα και Ζωζώκες, με ενεργοποίηση της φασολιάς για μείωση χρόνου του Σ Λιπάσματος και τα αντίστοιχα βιοτεχνικά... Στην πορεία, επειδή δεν έχω και πάρα πάρα πολύ Σ Λίπασμα, θα χρησιμοποιήσω άνετα χωράφια για εξοικονόμηση του Σούπερ Λιπάσματος... Γενικά, όπως κάνω σχεδόν πάντα, μαζεύω πρώτα όλα τα φυτά με ότι μπόνους διαθέτω απο αποθήκη και ροδάνι, και μετά με την ησυχία μου μαζεύω και τα αναδυόμενα, τα οποία μου λείπουν, συνήθως με εξευγενισμένη βαλεριάνα...
    Γενικά τα δωράκια είναι αρκετά καλά και οι φασολιές εξαιρετικές, τουλάχιστον για εμένα που τρελαίνομαι για φασολιές που έχουν σεντούκια.
    Καλή διασκέδαση σε όλους και καλά ξεμπερδέματα. Καλή επιτυχία, παιδιά.

Αρέσει σε nana, ΝΕΦΕΛΗ9, Marinaloren και 8 σε άλλους.
  12. FARMERLENA65

FARMERLENA65 Διοικητής του φόρουμ

Καλημέρα, την αριθμ. 1 πρέπει να την κάνουμε όλη ? ασημένια, χρυσή, διαμαντένια για να προχωρήσουμε? καλή δύναμη σε όλους!

Αρέσει στους Hecuba, icons1 και GEPPO1.
  13. icons1

icons1 Ειδικός του φόρουμ

Καλημέρα, για να προχωρήσεις στο παζλ 3 αρκεί να κάνεις μόνο τις ασημένιες μέχρι και το βήμα 3.
    Για να προχωρήσεις στο παζλ 6 πρέπει να κάνεις μόνο τις ασημένιες μέχρι και το βήμα 5.
    Για να προχωρήσεις στο παζλ 2 νομίζω πρέπει να κάνεις και την χρυσή στο βήμα 5 (δεν το έχω κάνει).
    Πατώντας επάνω σε κάθε παζλ, στο παράθυρο δεξιά λέει τι πρέπει να ολοκληρώσεις για να το ανοίξεις (πχ 5 καφέ σημαίνει ότι πρέπει να φτάσεις στο ασημένιο βήμα 5, 5 γκρι σημαίνει ότι πρέπει να φτάσεις στο χρυσό βήμα 5 κοκ).

Αρέσει σε Hecuba, kellyboukou, GEPPO1 και 5 σε άλλους.
  14. makisvectra

makisvectra Ανερχόμενος συντάκτης

τελος το 1ο μερος υπομονη σε 6 ημερες

Αρέσει σε Hecuba, GEPPO1, icons1 και 2 σε άλλους.
  15. olga-tse62

olga-tse62 Ειδικός του φόρουμ

εχω ολοκληρωσει το ανηκει σε μουσειο αλλα δεν βλεπω τα κομματια του παζλ. πως τα περνουμε?

16. nickoikono11

nickoikono11 Κόμης

Αγαπητη olga-tse62
    Τα παζλ ειναι στα εικονιδια που εχουν επανω αριστερα το εικονιδιο του παζλ και κατω αριστερα δεν εχουν κλειδαρια! Αρα σημαινει οτι μπορεις να το παιξεις! Κανεις κλικ πανω στο εικονιδιο και σου λεει "παιξε" Σου δειχνει και ποσα κρανια πρεπει να φτιαξεις για να το ολοκληρωσεις! Κανεις τα κρανια πατας επανω και σου βγαζει τα κομματια του παζλ!

Αρέσει σε vagelis1968, Hecuba, -ΡΙΚΑ1985- και 3 σε άλλους.
  17. ΧΑΜΧΑΜΖΥΓΟΣ

ΧΑΜΧΑΜΖΥΓΟΣ Νέος ειδικός

καλησπέρα στην παρέα
    για να διορθώσω κάποια λαθάκια που έγιναν στις ποσότητες όλα τα κομάτια των παζλ είναι 470 οπότε χρειαζόμαστε 470+171=641 κρανία 641Χ 5=3205+1315=4520 κεχριμπάρι και 641Χ36=23076+9190=32266 Κρανιόλα .
    καλή συνέχεια

Αρέσει σε vagelis1968, -ΡΙΚΑ1985-, Hecuba και 7 σε άλλους.
  18. GEPPO1

είναι σιγουρο αυτο?? γιατί η διαφορά απο τους αρχικούς υπολογισμούς ειναι πολύ μεγάλη
    μπορεί κάποιος συμπαίκτης να κάνει την τελική λίστα?? κάπου το εχω χάσει

19. nickoikono11

nickoikono11 Κόμης

Αγαπητη GEPPO1 , o φιλος ΧΑΜΧΑΜΖΥΓΟΣ ειναι σωστος!!!! ..... και τον ευχαριστω πολυ!!!!
    Μπορεις να το διαπιστωσεις και εσυ οπως εγω, βασει του πινακα με τα κομματια του παζλ στις συχνες ερωτησεις!!!! Ηταν τελικα τοσο απλο!!!!!
    Μπορουμε ομως να φτασουμε μεχρι τη φασολια με 290 κρανια, οποτε μειωνονται και οι ποσοτητες , δηλ. :
    290x5 = 1450 + 1315 = 2.765 κεχριμπαρι και
    290x36 = 10440 + 9190 = 19.630 κρανιολα
    Ειπαμε απο την αρχη οτι το δρωμενο εχει μεγαλες απαιτησεις !!! Συνεχιζουμε ....... τουλαχιστον σωστα!!!!!!

Αρέσει σε Hecuba, vagelis1968, -ΡΙΚΑ1985- και 6 σε άλλους.
  20. GEPPO1

δεν ξερω αν ειναι αργα η απάντηση, αλλα τώρα μολις εκανα την αποστολή.. ναι μαζεύουμε και απο τους τρεις χώρους

Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.