Feedback Συζήτηση για το δρώμενο Ιστορίες του στάβλου

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την .*Hazel*., 27/2/19.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. .*Hazel*.

.*Hazel*. Forum Moderator Team Farmerama GR

Γεια χαραντάν αγρότες και αγρότισσες!
    Εδώ μπορείτε να συζητάτε και να λέτε τις απόψεις σας για το δρώμενο
    Ιστορίες του στάβλου

Στις συζητήσεις θα πρέπει να δημοσιεύετε μόνο τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τα ενδεχόμενα παράπονά σας, μέσα στα όρια των κανόνων.

Ερωτήσεις, απορίες ή τεχνικά προβλήματα στο θέμα αυτό, θα διαγράφονται. Θα πρέπει να γίνονται στις κατάλληλες

ενότητες για βοήθεια.

Μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση εδώ:
    https://board-el.farmerama.com/index.php?threads/Ιστορίες-του-στάβλου-ΙΙ.25975/
    Μπορείτε να διαβάσετε τις Συχνές ερωτήσεις εδώ:
    https://board-el.farmerama.com/index.php?threads/Ιστορίες-του-στάβλου-ΙΙ.25974/

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση

Η ομάδα του Farmerama

Αρέσει στους kolokythopitas και vagelis1968.
  2. FARMER.GP

FARMER.GP Βετεράνος του παιχνιδιού

Καλημέρα!! Τα νεαρά ζώα της φάρμας επιστρέφουν, για να τα φροντίσουμε και να ικανοποιήσουμε ξανά τις ανάγκες τους!!:inlove: Θα τα καταφέρουμε άραγε;:eek: Δεν ξέρω, αλλά από ό,τι βλέπω φαίνεται πολύ απαιτητικό και δύσκολο. Καλή τύχη με τη φροντίδα των ζώων όπου φτάσει καθένας μας!!;)

Αρέσει σε mmixail, kolokythopitas, GEPPO1 και 11 σε άλλους.
  3. skias10

skias10 Αυτοκράτορας του φόρουμ

Θα κανω τους υπολογισμους μου (σιγουρα θα βοηθησει σ αυτο η φαρμοπαρεα), και θα βγαλω πορισμα..:) Συμφωνω κι εγω οτι ειναι πολυ απαιτητικο και εχει 5 φυτα δρωμενου ..Ισως να ηταν καλυτερο να μπορουσαμε να φυτευουμε και στις εκτασεις του νησιου..:sleepy:Με αυτες τις συνθηκες δεν ξερω αν το ξεκινησω καν..Βλεποντας και κανοντας..Στο τελος τελος ας εχω και λιγο χρονο να γεμισω τις αποθηκες μου και να τελειωσω καμμια αποστολη..;)Καλη τυχη σε ολους..:D

Τελευταία επεξεργασία: 27/2/19
    Αρέσει σε mmixail, kolokythopitas, aposperitis1 και 12 σε άλλους.
  4. nickoikono11

nickoikono11 Βετεράνος του παιχνιδιού

Αγαπημενη μου παρεουλα, ευχομαι να εισαστε ολοι καλα! Για να κανουμε το δρωμενο θα χρειαστουμε :
    Α)Για το παπακι: 1800 μαργαριτες, 1620 τριανταφυλλα, 2040 πανσες.
    Επισης 405 αρκουδακι, 465 μπαλα, 495 τουβλακια.
    Β)Για το αγριογιδο: 2040 τριανταφυλλα, 2550 πανσες, 2550 τουλιπα.
    Επισης 360 τουβλακια, 300 αρκουδακι, 345 μπαλα.
    Γ) Για το ανακοντα : 2040 πανσες, 2040 τουλιπα, 1350 μαργαριτα.
    Επισης 465 μπαλα, 240 τουβλακια, 405 αρκουδακι
    Δ)Για τον καστορα: 2550 τουλιπα, 1680 μαργαριτα, 2040 τριανταφυλλα.
    Επισης 360 τουβλακια, 300 αρκουδακι, 354 μπαλα.
    Συνολικα θα χρειαστουμε : 4830 μαργαριτες, 5700 τριανταφυλλα, 6630 πανσες και 7140 τουλιπα.
    Συνολικα επισης : 1410 αρκουδακια, 1629 μπαλες και 1455 τουβλακια.
    Η φασολια που δινει το δρωμενο για μενα ειναι "παγερα αδιαφορη". Θα το προσπαθησω χαλαρα και οπου φτασω!!! Καλη προσπαθεια σε ολους μας!!!!

Αρέσει σε mmixail, maria100665, ioanna6929 και 29 σε άλλους.
  5. vickymou

vickymou Κόμης

καλημερα!!!!!!!!!!!!το ιδιο και εγω, χαλαρα!!!!!!!!!!!!θυμαμαι τι επαθα την προηγουμενη φορα με

το ιδιο δρωμενο (με αλλα ζωακια),στο τελος και με πολλα χαμενα σ.λ ζωζω,φιορινια,στο παρα 5 προλαβα.Δεν την αντεχω τετοια αγωνια ξανα,εχουμε και καποια ηλικια,και ειμαι λιγα χρονια στη φαρμα αλλα δεν μπορω αλλο κουραστηκα!!!!!!!!!!!!!και δεν εχει και φαρμοσυνταξη. Καλη τυχη σε ολους μας

Αρέσει σε mmixail, kokoritsa, maria100665 και 20 σε άλλους.
  6. xristos-ale3andros

xristos-ale3andros Επίτροπος του φόρουμ

Πολύ ωραία... Οι ποσότητες των φυτών είναι περίπου 45% περισσότερες απο τις προηγούμενες Ιστορίες του στάβλου.
    Δε μπορώ να φανταστώ γιατί αρκέστηκαν με τόσο μικρή αύξηση ποσοτήτων.
    Γιατί οχι διπλάσιες ή καλύτερα ακόμη... τριπλάσιες ποσότητες?

Αρέσει σε mmixail, maria100665, ioanna6929 και 25 σε άλλους.
  7. rixainrempite

rixainrempite Έμπειρος

Άλλο ένα δρώμενο, με πολύ φασαρία για το τίποτα. Ζητάει έναν σκασμό από αναδυόμενα, (3 τον αριθμό παρακαλώ), περιλαμβάνει 4 είδη φυτών με διαφορετικό χρόνο ωρίμανσης το καθένα και σε τελική φάση, μας προσφέρει μια σειρά φασολιάς, που απ΄όποια μεριά κι αν την κοιτάξεις, είναι αδιάφορη. Ακόμα και τα επιμέρους δωράκια του, αναλογικά είναι πολύ μέτρια. Έχουν συμπεριλάβει βέβαια και τις γνωστές σε όλους μας αναβαθμίσεις του εργοστασίου, που μπορεί να είναι ένα σοβαρό κίνητρο, (κατά κάποια έννοια), για να το σκεφτείς λίγο καλύτερα και να μην τους το "πετάξεις" στο καλάθι των αχρήστων, όπως ίσως θα έπρεπε.
    Για την ώρα, δεν έχω αποφασίσει αν θα το κάνω ή όχι. Αυτό που ξέρω όμως είναι, το ότι αν αποφασίσω να το κάνω, δεν θα το πάω χαλαρά κι όπου φτάσω, όπως λέει και ο ποιητής. Το "χαλαρά κι όπου φτάσω", με αποσυντονίζει από την τακτική που ακολουθώ στην φάρμα μου και δεν με συμφέρει καθόλου.
    Οψόμεθα!!

Αρέσει σε mmixail, vagelis1968, ioanna6929 και 13 σε άλλους.
  8. dinaspyro

dinaspyro Βετεράνος του παιχνιδιού

Πρόσεχε τι λες,δεν θέλουν και πολύ στο επόμενο δρώμενο να ζητούν τρελές ποσότητες:p

Αρέσει σε mmixail, kona111, vagelis1968 και 11 σε άλλους.
  9. ΔΗΜΗΤΡΗΣ22

ΔΗΜΗΤΡΗΣ22 Μεγάλος δάσκαλος του φόρουμ

24.000 φυτα περιπου με διαφορετικο χρονο, 4.500 περιπου αναδυωμενα και θελετε να βγαλουμε το δρωμενο. Δεν εχω ντοναντ για βοηθεια στα αναδυωμενα, δεν θα χαλασω σ.λ. Εχω αποβαλλει το αγχος απο τη ζωη μου, δεν θα το ξαναβαλω για το farmerama. Ειπαμε οχι γκρινιες πια, χαλαρα και οπου παει.

Αρέσει σε mmixail, kokoritsa, vagelis1968 και 18 σε άλλους.
  10. icons1

icons1 Μόνιμος στο φόρουμ

1 ζώο στο 1ο επίπεδο,2 στο 7ο κι ο κάστορας μέχρι τέλους για τα διακοσμητικά μόνο και πολύ είναι

Αρέσει σε mmixail, vagelis1968, ioanna6929 και 4 σε άλλους.
  11. skias10

skias10 Αυτοκράτορας του φόρουμ

το "χαλαρα κι οπου φτασω" για μενα δεν ισχυει δυστυχως..Απαξ και το ξεκινησω θα κανω ως συνηθως αγωνα δρομου για να το φτασω στο επιθυμητο αποτέλεσμα..και στο συγκεκριμενο δρωμενο δεν αξιζει (ταπεινη μου αποψη) τον κοπο,τα ξενυχτια, τα χρηματα και το αγχος..Γι αυτό αποφασισα να μην ασχοληθώ καθολου αυτη την φορα..φτωχα τα δωρακια ,η φασολια με αφηνει παγερα αδιαφορη και το χερι στην τσεπη δεν σκοπευω να το βαλω..ζηταει πολλα βρε παιδια, παρα πολλα , και σε αναδυομενα και σε φυτα ,όπως πολύ σωστα αναλυσανε πιο πανω οι συναγροτες.. καλη επιτυχια σε ολους οσους ασχοληθουν..

Αρέσει σε mmixail, kolokythopitas, vagelis1968 και 8 σε άλλους.
  12. Dr.Kelly

Dr.Kelly Δούκας του φόρουμ

Συγγνώμη, να επισημάνω κάποια πράγματα.
    • Το δρώμενο αποτελείται από 4 ζωάκια
    • Μόλις μαζέψεις 12 πόντους,η μπάρα θα ανέβει στο επίπεδο 1 κ.ο.κ.
    • Οι δύο πρώτες επιλογές φυτών δίνουν 2 πόντους για κάθε παράδοση, ενώ το 3ο φυτό δίνει 3 πόντους.
    Αφήνω στην άκρη το πόσα αναδυόμενα υπάρχουν και με τι ρυθμό θα εμφανίζονται.
    Το ίδιο και τα φυτά γιατί το δρώμενο σου δίνει την επιλογή να φυτέψεις μόνο 2 από αυτά.

Λοιπόν, παίρνοντας ως παράδειγμα το παπάκι (όχι αυτό που πάει στην ποταμιά, το άλλο, του δρώμενου), θέλει 12 πόντους να πάει στο επίπεδο 1. Άρα υποθέτοντας ότι δίνεις και τις 3 επιλογές παίρνει 2+2+3=7 πόντους, για τους άλλους 5 πόντους ξαναδίνεις την 2η κ 3η επιλογή. Αυτό σημαίνει 540 τριαντάφυλλα και 680 πανσέδες. Ανεβαίνει επίπεδο.
    Πάλι θέλει 12 πόντους. Έστω ότι δίνεις 4 φορές την 3η επιλογή, 3+3+3+3=12 πόντοι, που σημαίνει 600 ροδάκινα.
    Ομοίως τα υπόλοιπα.​
    Θεωρώ την φασολιά ανούσια και τις επιμέρους ανταμοιβές αμελητέες.

Ελπίζω να μην ισχύει τίποτα από αυτά που λέω και να με πείραξε η μπύρα γιατί αυτή η διαδικασία αγγίζει τα όρια της τρέλας!
    Προφανώς θα απέχω από το δρώμενο (νομίζω το πρώτο που δεν θα συμμετέχω καθόλου) γιατί δεν έχω αυτά που ζητάει, χτ να τα αγοράσω, θέληση να προσπαθήσω, ευχαρίστηση και φιορίνια!
    Φυσικά δεν υπολόγισα καθόλου τον επιταχυντή (10 φιορίνια)!

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι η αναβάθμιση εργοστασίου.... (αν θυμάμαι καλά θα είναι η πρώτη που θα χάσω)
    10 φιορίνια σύνολο αν το ολοκληρώσεις όλο!! ΟΥΑΟΥ!! xD

Μιλάμε για κοροϊδία.​

Εγώ πάντως το διασκέδασα όλο αυτό :p Καλή επιτυχία στους 2-3 που θα ασχοληθούν και να έχετε ένα πολύ καλό βράδυ! :music:

Αρέσει σε mmixail, Gulit1, vagelis1968 και 18 σε άλλους.
  13. GEPPO1

GEPPO1 Παθιασμένος του φόρουμ

καλημέρα και από εμένα παίδες.. μεγάλες ποσότητες φυτών και αναδυομένων... αδιάφορα δώρα (δείγμα απο μυστηριώδη και κουπόνια που για μένα είναι πάντα δέλεαρ)και ακόμα πιο αδιάφορη φασολιά.. δεν θ ασχοληθώ καθόλου..Καλή Τσικνοπέμπτη και καλή διασκέδαση..

Αρέσει σε mmixail, vagelis1968, ioanna6929 και 13 σε άλλους.
  14. μαρω69

μαρω69 Έμπειρος

Καλημέρα συναγρότες! Ούτε κι εγώ θα ασχοληθώ με το δρώμενο. Οι γείτονές μου ας στείλουν τα δωράκια τους σε αυτούς που θα ασχοληθούν. Καλό τσίκνισμα!!!!

Αρέσει σε mmixail, Gulit1, vagelis1968 και 9 σε άλλους.
  15. aposperitis1

aposperitis1 Ενεργός συντάκτης

Καλημέρα καλή τσικνοπέμπτη να έχουμε και του χρόνου με υγεία!
    δεν θα πω για τα φυτά, ήδη με κάλυψαν οι προλαλήσαντες αλλά θα σταθώ στα αναδυόμενα και συγκεκριμένα στην επισήμανση των Σ.Ε που αναφέρουν ότι αναδυόμενα μπορείτε να βρείτε και από τις εκτροφές!!μου θύ
    μησε το προηγούμενο δρώμενο το μυστήριο των σπόρων που αν δεν έκανες εκτροφές δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να το ολοκληρώσεις! το ολοκλήρωσα κάνοντας 396 εκτροφές τουτέστιν 792 Σ.Τ. τουλάχιστον εκεί άξιζε γτ οι ανταποδώσεις ήταν εξαιρετικές σε αντίθεση με το σημερινό δρώμενο που είναι πολύ μα πολύ λίγες και αδιάφορες
    και επανέρχομαι στα αναδυόμενα. Για να μας παραπέμπει στις εκτροφές σημαίνει κατά την ταπεινή άποψη ότι αν πούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το δρώμενο, τα αναδυόμενα θα είναι πολύ λίγα και έτσι θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκτροφές .Οκ είχα καμιά χιλιάδα σ.τ πριν και ολοκλήρωσα το δρώμενο ! τώρα όμως που δεν έχω θα αναγκαστώ να βάλω το χέρι στο πορτοφόλι μου;
    Χρόνια τώρα κυνηγούσα τα δρώμενα με πολύ πάθος αλλά βλέπω εδώ και καιρό τα δρώμενα έχουν γίνει εμπόριο για την εταιρεία.
    Απόφασή μου λοιπόν δεν θα ξανακυνηγήσω δρώμενο με την πριν τακτική μου αλλά θα πηγαίνω πολύ χαλαρά και δεν πρόκειτε να βάλω το χέρι στο πορτοφόλι μου! για να μην πω ότι θα σταματήσω να παίζω φαρμεράμα που είμαι προ των πυλών.Είδωμεν για την απόφασή μου!

Αρέσει σε mmixail, vagelis1968, ΓΙΩΡΓΟΣ.Μ και 16 σε άλλους.
  16. ΔΗΜΗΤΡΗΣ22

Καλημερα συναγροτες-ισσες. Εκανα καποιους υπολογισμους για οσους τρεξουν το δρωμενο., Παρακαλω διορθωστε με αν κανω λαθος.
    Μην ξεχνατε οτι τις ποσοτητες που ζηταει απο καθε φυτο,αναδυωμενο η φρουτο πρεπει να το υπολογισετε Χ6 η Χ4 φορες αναλογα με την επιλογη σας (1η,2η,3η). Αυτο σημαινει πως χρειαζονται:

Παπακι
    για την 1η επιλογη μονο: 8.100 μαργαριτες, 4.500 μηλα, 2.430 αρκουδακια
    για την 2η επιλογη μονο: 9.720 τριανταφυλλα, 3.600 δαμασκηνα, 2.790 μπαλες
    για την 3η επιλογη μονο: 8.160 πανσεδες, 1.800 ροδακινα, 1.980 τουβλακια
    για να φτασει στο επιπεδο 12.

Αγριογιδο
    1η επιλογη : 12.240 τριανταφυλλα, 2.700 καρυδια, 2.160 τουβλακια
    2η επιλογη : 15.300 πανσεδες, 2.700 καστανα, 1.800 αρκουδακια
    3η επιλογη : 10.200 τουλιπες, 1.800 αμυγδαλα, 1.380 μπαλες
    για να φτασει επιπεδο 12.

Ανακοντα
    1η επιλογη : 12.240 πανσεδες, 2.700 πορτοκαλια, 2.790 μπαλες
    2η επιλογη : 12.240 τουλιπες, 2.700 χουρμαδες, 1.440 τουβλακια
    3η επιλογη : 5.400 μαργαριτες, 1.800 ελιες, 1.620 αρκουδακια

Καστορας
    1η επιλογη : 15.300 τουλιπες, 1.800 ακτινιδια
    2η επιλογη : 10.080 μαργαριτες, 3.600 μπανανες
    3η επιλογη : 8.160 τριανταφυλλα, 1.200 πιταχαγια
    2.342 τουβλακια, 1.930 αρκουδακια, 2.332 μπαλες (τα εγραψα ξεχωριστα γιατι αλλου ειναι 1η, αλλου 2η, αλλου 3η επιλογη)

Οι ποσοτητες αφορουν οταν κανετε παντα την ιδια επιλογη (1η,2η η 3η).
    Βεβαια ρολο παιζει η τακτικη του καθενος. Πιστευω οι παραπανω πινακες να σας βοηθησουν για καλυτερο σχεδιασμο. Για μενα το καλυτερο θα ηταν η ιδια παντα επιλογη για καθε ζωακι ωστε οι ποσοτητες να ειναι συγκεκριμενες απο την αρχη. Αν δεν σας ενδιαφερει να φτασετε στο τελος, διαλεξτε ποια δωρα σας ενδιαφερουν περισσοτερο και παιξτε αναλογα. Καλη τυχη σε ολους.

Αρέσει σε mmixail, Gulit1, kolokythopitas και 23 σε άλλους.
  17. kat77

kat77 Ανερχόμενος

Ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο που έκανες!!:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Αρέσει σε mmixail, Gulit1, kolokythopitas και 5 σε άλλους.
  18. Dr.Kelly

Dr.Kelly Δούκας του φόρουμ

Ουάου! Τέλειοι οι υπολογισμοί σας κ.Δημήτρη! Τόσα πράγματα δεν είχα ποτέ στις αποθήκες μου!!xD

Αρέσει σε mmixail, kolokythopitas, Erukat και 6 σε άλλους.
  19. *As*

*As* Ενεργός συντάκτης

Δημήτρης 22 μπράβο για την ανάλυση σου ... Θα προσπαθήσω να την πάω λίγο παραπέρα (και αν έχω λάθος διόρθωσε με) και να αποδείξω ότι η καλύτερη επιλογή των φυτών που θα παραδώσουμε είναι μόνο η 3η. Ας δούμε για παράδειγμα το αγριόγιδο και ας υποθέσουμε ότι έχουμε μόνο ένα χωραφάκι στη φάρμα μας που μας δίνει 1 φυτό (και δεν υπολογίζω νερό, λίπασμα τσάτνι κλπ καθώς τα αποτελέσματα μας θα μειωθούν αλλά αναλογικά)

1η επιλογή 12.240 τριαντάφυλλα Χ 6 ώρες = 73.440 ώρες (θα χρειαζόμασταν για την παραγωγή τους)
    2η επιλογή 15.300 πανσέδες Χ 5 ώρες = 76.500 ώρες
    3η επιλογή 10.200 τουλίπες Χ 4 ώρες = 40.800 ώρες

Άρα για την 3η επιλογή τα φυτά για το αγριόγιδο μπορούμε να τα μαζέψουμε σχεδόν στο μισό χρόνο.
    Στα υπόλοιπα ζωάκια πάλι η 3η επιλογή είναι η πιο κερδοφόρα άρα πιστεύω ότι ο στόχος μας είναι να μαζέψουμε :
    10.200 τουλίπες, 8.160 πανσές, 8160 τριαντάφυλλα και 5.400 μαργαρίτες.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Αρέσει σε mmixail, Gulit1, kolokythopitas και 14 σε άλλους.
  20. ΔΗΜΗΤΡΗΣ22

Καλησπερα. Προσεξε, δεν ειναι μονο τα φυτα, ζηταει και αναδυωμενα και καρπους εναλλαξ. Οποτε πρεπει να προσεξει καποιος και αυτη την παραμετρο, δηλαδη και τα αναδυωμενα που εχει μαζεψει αλλα και την ποσοτητα των καρπων που εχει στην αποθηκη του για να μην πληρωνει στη λαικη. Εχει βεβαια και την εναλλακτικη να δωσει σε καποιο βημα απο αυτα που εχει περισσοτερα. Γενικα ειναι πολυ απαιτητικο δρωμενο σε ποσοτητες για τα δωρα που δινει. Προσωπικα θα διαλεξω τι θελω να παρω και θα προχωρησω στις αναλογες παραγωγες.

Αρέσει σε mmixail, kolokythopitas, LILA413 και 4 σε άλλους.
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.