Feedback Συζήτηση για το δρώμενο "Γιορτή Πυγολαμπίδας - Φθινοπωρινή Εκδοση"

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την *Kirki*, 10/10/17.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. maniotis

maniotis Ειδικός του φόρουμ

χωρις να θελω να φανω αγενης γιατι σε εκπλησουν οι τιμες?αναλογα τη ζητηση και η τιμη του προιοντος βασικη αρχη του εμπορειου

Αρέσει στον/ην maria_palou.
  2. maria_palou

maria_palou Βετεράνος του παιχνιδιού

έχεις δίκιο...αλλά θα ευχηθώ να τα αγοράσει ένας συμπαίκτης,που βρίσκεται σε απόγνωση,,,από κει και πέρα,δεν θα πλουτίσω με 300.000 παραπάνω...τέσπα,υπάρχουμε κι εμείς οι χαζοί μάλλον....

3. powerranger91

powerranger91 Κόμης

δεν εισαι χαζη.ρομαντικη και καλοπροαιρετη ομως μαλλον εισαι.και πιστεψε με, εστω και με ενα εργαστηριο, ισως αγοραζοντας φτηνα τοσο καιρο,καποιοι πλουτισαν απο τα κερια και μονο αυτες τις μερες.τις ειδα τις τρελες ποσοτητες που πουλουσαν.

Αρέσει στους sofiapao76, LILA413 και maria_palou.
  4. maria_palou

ω ναι γιατρέ μου χαχαχα (χιούμορ)....σας άκουσα και τα έδωσα 350000....με ταβάνι τα 450000....συγνώμη αγαπητοί μου συμπαίκτες,αλλά δεν θα ξεχάσω όταν στο δρώμενο της καμήλας κατάφερα να ολοκληρώσω το δρώμενο με προσφορά στα μέτρα μου,μία και μοναδική που την πρόλαβα...είμαι και νεώτερη στο παιχνίδι οπότε ο πνιγμένος,από τα μαλλιά του πιάνεται...πάντως η ασυδοσία απέχει από τη ζωή και τα παιχνίδια μου....καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο και τους άλλους...όσο για'αυτούς που θα θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες ,τι θα καταλάβουν???σας είπα είμαι χαζή και δεν τους καταλαβαίνω εγώ αυτούς...

Αρέσει στους LILA413, vickymou και powerranger91.
  5. Φριφρί

Φριφρί Νέος ειδικός

Καλησπέρα σας. Τελείωσα και εγώ από προχθές το ιβεντ και έβγαλα και μερικά χτ απ τα κεριά που τόσο καιρό έχω στη φάρμα μου το εργαστήριο τους! Τουλάχιστον να μην το έχω τσάμπα να πιάνει χώρο! Βαρετό ιβεντ η αλήθεια είναι, πάμε για άλλα πάραυτα...

Πάμε τώρα παρακάτω....

Ανήθικα βλέπω....ωραίος χαρακτηρισμός! Εξαιρετικός! Μετά ο ανήθικος γίνεται πνιγμένος που πιάνετε απ τα μαλλιά του....ωραίος και αυτός ο χαρακτηρισμός.
    Αρα εδώ μιλάμε για έναν ανήθικο πνιγμένο και ξεμαλλιασμένο ε; Και όλο αυτό είναι για 3 κεριά ε;
    Πωπωπω ευτυχώς δεν ήταν περισσότερα! Μέχρι αύριο θα βλέπαμε το σήριαλ για το... τι τύχη θα έχουν τελικά!

Αρέσει σε sofiapao76, maria_palou, 2014chr και 9 σε άλλους.
  6. empotonaki

empotonaki Δούκας του φόρουμ

Εγώ δεν αισθάνομαι ανήθικη καθόλου και ας έδωσα τοπρωί κεριά,με 580.000 το ένα. Και επίσης δεν αισθάνομαι ανήθικη που πουλάω τώρα τροφή για αστακό πάνω από 22.000 τη μία.Αυτό είναι η λαική.

Αρέσει σε sofiapao76, gtrullis, maria_palou και 7 σε άλλους.
  7. ALCHEMIST.

ALCHEMIST. Μόνιμος στο φόρουμ

Συνέβη το αδιανόητο η το απολύτως αναμενόμενο με τα αρωματικά κεριά? Εξαρτάται απο ποιά πλευρά το βλέπει ο καθένας . Ομως το πιο ενδιαφέρον σ΄αυτο το βαρετό δρώμενο ,ηταν τα κεριά ,που επισκίασαν ακόμη και τα αναδυόμενα .Σημείωσαν τιμές ρεκόρ ,που κανενα προιόν ως τώρα δεν ειχε ουτε κατα διάνοια προσεγγίσει ,εφτασαν αισίως στη λαική μου τις 580.000χτ το ένα!! και μας εδωσαν μια μικρή ιδέα για το τι μπορει να ακολουθήσει με ανάλογα προιόντα.
    Προφανώς δεν επιλέχτηκαν τυχαία τα κεριά κι' η ποσότητα τους απ΄την ομάδα του φαρμεραμα ,περα απ΄τη δυνατότητα εξαγοράς του βήματος με 205 φι ,αποτέλεσαν εμμέσως πλην σαφώς κίνητρο ,ωστε να αποκτησουμε τα καινουργια εργαστηρια συμμετέχοντας στο δρώμενο εκτροφών .Μας 'εδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο οτι τίποτα δεν πρεπει να θεωρείται άχρηστο στο παιχνίδι.

Ομως η πανάκριβη τιμή των κεριών ,η αδυναμία συμπαικτών να ολοκληρώσουν το δρώμενο εξ΄αιτίας τους ,δεν πρεπει να γίνεται εφαλτήριο να εκτοξεύονται χαρακτηρισμοί,που μπορουν να θεωρηθούν προσβλητικοί , εστω και μεσα και σε εισαγωγικά .Το Farmerama δεν ειναι ζούγκλα εχει κανόνες , η δυναμική λαική ειναι η καρδιά του ,και καθένας μας ειναι ελεύθερος να κοστολογήσει η να αγοράσει αγαθά κατα το δοκούν .
    Καλή συνέχεια σ΄ολους ..

Αρέσει σε zaxaroula80, gtrullis, GaTe987 και 11 σε άλλους.
  8. pap100

pap100 Τακτικός στο φόρουμ

Με λιγα λογια χωρις το δυναμικο χαρακτηρα της λαικής..........δεν υπάρχει παιχνιδι φαρμεραμα.Καλο παιχνιδι σε ολους.

9. maria_palou

Καλησπέρα και καλή συνέχεια!Για τό όνομα πια...ο χαρακτηρισμός δεν ήταν προσωπικός,ούτε "στόχευε" κάποιον ειδικά...δεν "εκτόξευσα"και καμιά ρουκέτα xD...άλλωστε πάει τώρα...πάμε για καλύτερα δρώμενα!
    Αυτά τα αρωματικά κεριά...θα τα φυσάμε και δεν θα σβήνουν για αρκετό καιρό...

Αρέσει σε jewel, sofiapao76, pap100 και 3 σε άλλους.
  10. vickymou

vickymou Κόμης

καλησπερα δηλ αν τα κερια τα δινανε(τωρα λεω και γω) φθηνοτερα και τα αγοραζαν μερικοι συμπαικτες που δεν εχουν πολλα χ.τδεν θα ηταν καλητερα απο να τους μεινουν να χαιρονται που βλεπουν τις αποθηκες τους γεματες. καλη καρδια βρε παιδια ο καθενας παιζει οπως νομιζει καλητερα

Αρέσει στους sofiapao76 και maria_palou.
  11. p.tosh

p.tosh Προχωρημένος

Καλησπερα. Εγω δεν μπορω να καταλαβω αυτο που λες συνεχεια πως θα σκεφτουμε καποιοι παιχτες τους υπολοιπους. Να πουλαμε φτηνα; και να τα παιρνουν αλλοι και να τα πουλανε 5πλασια τιμη και να οικονομανε; Και βαζω και τον ευατο μου μεσα αν και νεος παιχτης που δεν εχω και πολλα να πουλησω αλλα για να σου πω οτι ουτε αγριο ζωο αισθανομαι οταν πουλαω κατι ουτε ζωα βλεπω αυτους που αγοραζουν αυτα που πουλαω και ουτε εγω νιωθω ζωο οταν αγοραζω απο αλλους διαφορα.

Υ.Γ. Μερικες φορες οι λεξεις τρομαζουν πιοτερο απ τις πραξεις........

Τελος παντων καλυτερα θα ηταν να μην χαλαμε τις καρδιες μας για ενα παιχνιδι και για την τιμη τωρα του κεριου. Τοσα και τοσα πουλιουντε σε τιμες μαμουθ τα κερια μας μαρανανε. Και θα προτεινα να κλεισει το θεμα για να χαλαρωσουμε ολοι. Καλη δομαδα ειπα; Δεν ειπα με την λαικη μου μεσα.......Καλη βδομαδα σε ολους και χαμογελατεεεεεε

Τελευταία επεξεργασία: 16/10/17
    Αρέσει σε skareleni, pap100, sofiapao76 και 3 σε άλλους.
  12. AMSakis

AMSakis Αναλυτής του παιχνιδιού

Αν και το δρώμενο έχει λήξει από χθες όμως επειδή το συγκεκριμένο θα το βρούμε μπροστά μας και πάλι στα επόμενα δρώμενα - του μέλλοντος φαντάζομαι - θα ήθελα να γράψω την γνώμη μου.

Σε κάθε δρώμενο κάποιοι εκμεταλλευόμενοι (όχι με την κακή έννοια γιατί όλοι θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να το κάνουμε) την Κρυστάλλινη Σφαίρα ή φήμες άλλων forum - site κλπ. δημιουργούν απόθεμα σε αντικείμενα / ζώα ή φυτά που θα ζητηθούν, είτε για να τα χρησιμοποιήσουν για να ολοκληρώσουν το δρώμενο είτε για να βγάλουν κέρδος με την πρώτη ευκαιρία γιατί πολύ απλά η ζήτηση θα αυξήσει αντίστοιχα την τιμή.

Αυτό δεν είναι κακό ούτε και και θα έπρεπε - κατά την γνώμη μου πάντα - να είναι κατακριτέο από κανέναν... άλλωστε αυτό συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Σε όλα τα δρώμενα ζητάει και ένα αντικείμενο του οποίου η διάθεση είναι μικρή στην αρχή, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται από την λαϊκή, στην συνέχεια λόγο της έλλειψης η αυξημένη ζήτηση εκτοξεύει την τιμή στα ύψη και προς το τέλος του δρώμενου η τιμή ξανακατρακυλάει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει βέβαια με τα προϊόντα και τα ζώα που έχουν έναν φυσιολογικό χρόνο παραγωγής και που μπορεί να παραχθεί από πολλούς.

Στο συγκεκριμένο δρώμενο το προϊόν αυτό αφορούσε τα αρωματικά κεριά τα οποία εκτός από το ότι δεν υπήρχε λόγος να τα παράγει κάποιος (απαίτηση για κάποια αποστολή της λαχαναγοράς κλπ.) θέλει και 32 ώρες για να παραχθεί... το ένα, οπότε ήταν φυσικό να γίνει αυτό που έγινε.

Και αναρωτιέμαι τώρα... κάποιος που επένδυσε αυτόν τον χρόνο για να παράγει τα κεριά όταν οι υπόλοιποι παίκτες αντί για κεριά παρήγαγαν κάτι άλλο στην θέση αυτή γιατί να μην το πουλήσει όσο μπορεί καλύτερα / ακριβότερα ώστε να βγάλει κέρδος; Είναι τόσο παράλογο αυτό που έγινε ή επειδή η τιμή πήρε φωτιά και δεν είχαμε να πουλήσουμε ώστε να κερδίσουμε κι εμείς φταίει;

Παιχνίδι είναι και το συγκεκριμένο δεν υπάγεται στους κανόνες αλλά στην στρατηγική που εφαρμόζει ο καθένας μας για να παίξει. Ηθικό / ανήθικο, δεν μπορώ αλλά ούτε και θέλω να κρίνω καθώς οι αγοραπωλησίες στην λαϊκή γίνονται ανώνυμα όσον αφορά τουλάχιστον τον αγοραστή οπότε ποτέ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτός που το αγοράζει τι θα το κάνει... και στην τελική δεν τον ενδιαφέρει κιόλας.

Και τέλος για να κλείσω... ξέρετε πόσες φασολιές δεν έχω πάρει εγώ επειδή δεν είχα συμπληρώσει τα αντίστοιχα απαιτούμε; Πράγματα που δυστυχώς δεν μπορούσαν να μου τα δώσουν εδώ στο φόρουμ αλλά έπρεπε είτε να παράγω είτε να αγοράσω; Και τι έγινε... είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί ξανά για κάποιο λόγο και δεν θα χαλαστώ αν γίνει γιατί όπως είπα είναι παιχνίδι. Όπως επίσης είμαι πολύ σίγουρος γιατί συμβαίνει κάθε φορά... αν κάποιος χρειαστεί βοήθεια σε πράγματα που μπορούν να του σταλούν από άλλους παίκτες θα τα λάβει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εμένα στο τελευταία πάρε-δώσε μου δώσανε χωρίς αντάλλαγμα δύο διακοσμητικά και αντίστοιχα έχω δώσει κιε γώ κάποιες φορές κάτι που έχει ζητηθεί για να συμπληρώσει άλλος παίκτης είτε φασολιά είτε τις απαιτήσεις ενός δρώμενου.

Όσο για το αν είχα απόθεμα τι θα έκανα; Έχω απόθεμα αλλά δεν το πούλησα γιατί δεν πρόλαβα. Για όσους θέλουν να ξέρουν θα το πουλούσα κι εγώ ακριβά με σκοπό να βγάλω καλό κέρδος ώστε να μπορέσω να αγοράσω ζώα εκτροφής τελευταία κατηγορίας γιατί κι αυτά με την ίδια λογικοί που αναφέρουν συναγρότες για τα κεριά - θα έπρεπε να πωλούνται φθηνά αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν - κάτω από 40.000.000 αν βρεις ένα τελευταίας κατηγορίας το αγοράζεις και είσαι και χαρούμενος.

Αυτά τα λίγα και από εμένα... και στα επόμενα δρώμενα με αγωνία.

Καλή συνέχεια.

Αρέσει σε skareleni, αμφιθεα, gtrullis και 4 σε άλλους.
  13. *Kirki*

*Kirki* Forum Moderator Team Farmerama GR

Το δρώμενο έχει τελειώσει.
    Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Η συζήτηση κλείνει.

Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.