Feedback Συζήτηση για τα πάντα σχετικά με το παιχνίδι

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την -Snorkel-, 17/10/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
  1. .FARMERAMA010.

.FARMERAMA010. Επαγγελματίας του φόρουμ

Αγαπητέ αγρότη "empotonaki" δεν είναι μόνο τα δρώμενα xD......είναι και οι νύχτες πανσελήνου......:mad:

Αρέσει στους xristos-ale3andros, maria071966 και empotonaki.
  2. maria071966

maria071966 Δούκας του φόρουμ

3 μαρμελαδες κολοκυθι το δωρο απο το σοκολατακι σημερα :cry:δηλαδη αυτο ειναι που μας ελειπε απο την αποθηκη μας xDxD

Αρέσει σε aposperitis1, graganta, Gulit1 και 5 σε άλλους.
  3. -lousi-leon2001

-lousi-leon2001 Επιβλέπων του φόρουμ

Καλησπέρα σας! Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς προστέθηκε στο δένδρο της Σοφίας η ρούνα που μας επιτρέπει ν` αγοράζουμε 300 σπόρους από τα φυτά μας, αλλά ενδεικτικά, θ` αναφέρω το κυνόδορο, που οι 300 σπόροι του, κοστίζουν 186.000χ.τ. και είναι 19ωρο φυτό.

Αν πάλι ήταν πριν το κυνόδορο η προσθήκη, το προηγούμενο είναι το γαρύφαλλο, που οι 300 σπόροι, κοστίζουν 127.000χ.τ. και είναι 18:54, 19ωρο φυτό ας πούμε κι αυτό!

Η διαφορά τους είναι 59.000χ.τ.

Προχθές λοιπόν, απέκτησα τη δυνατότητα του φραγκοστάφυλου και... χα, χα! Οι 300 σπόροι του, κοστίζουν 285.000χ.τ. και είναι 9:15, ας πούμε 9ωρο φυτό!!!

Το μη με λησμόνει, που είναι 20:15, ας πούμε 20ωρο φυτό, οι 300 σπόροι του, κοστίζουν 274.500χ.τ.

Η διαφορά τους είναι 10.500χ.τ. με ακριβότερο, το καινούριο φυτό, το 9ωρο!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Καλή συνέχεια μας εύχομαι...

Τελευταία επεξεργασία: 19/2/19
    Αρέσει σε traxhla, aposperitis1, graganta και 4 σε άλλους.
  4. dinaspyro

dinaspyro Βετεράνος του παιχνιδιού

Και που να δες παρακατω.... το σχοινοπρασσο που ειναι 5ωρο φυτο οι 100 σποροι κοστιζουν 827.500!!!!!!

Αρέσει σε traxhla, aposperitis1, graganta και 5 σε άλλους.
  5. -lousi-leon2001

Καλησπέρα! Α π α ρ ά δ ε κ τ ο ! ! !

Θα είδαν ότι έκαναν ''λάθος'' φαίνεται με τη ρούνα και το παίρνουν πίσω μ` αυτό τον τρόπο!!!

Αρέσει στους traxhla και vagelis1968.
  6. xristos-ale3andros

xristos-ale3andros Επίτροπος του φόρουμ

Για ποιό λόγο να είναι 'λάθος' η ρούνα όπου μπορείς να προμηθευτείς ημερήσια μέχρι 300 φυτά απο το κάθε είδος?
    - Με τη ρούνα αγοράζεις τα φυτά που απαιτούνται για να συντηρείς την παραγωγή τροφής και τη βιοτεχνική περιοχή.
    - Για να βγάλεις τις αποστολές ψηλών επιπέδων θα πρέπει να παράγεις τα φυτά που απαιτούνται.
    Μπορεί οποιοσδήποτε να έχει διαφορετική άποψη, αλλά έμενα μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό.

Αρέσει σε kitsena, aposperitis1, vagelis1968 και 4 σε άλλους.
  7. -lousi-leon2001

Καλημέρα! Λέγοντας ''λάθος'' εννοώ πως είδαν τα μεγάλα οφέλη που έχει αυτή η ρούνα και είπαν να το μαζέψουν λίγο! Στ` αλήθεια πίστεψες πως δεν κατάλαβα τι σημαίνει; Σ` ευχαριστώ, βέβαια που το εξήγησες, για να μην μπερδευτεί κανείς που θα το διαβάσει, αλλά είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνεις τι θέλω να τονίσω εδώ!
    Φυσικά και είναι μια άποψη και είναι η δική μου. Το να κοστίζει όμως ένας και μόνο καρπός από σχοινόπρασσο π.χ. 8.275χ.τ. όπως αναφέρθηκε πιο πάνω ε, δεν μου φαίνεται και ''φυσιολογικό''! Κι εκεί είναι, που χάνει την αξία της, η συγκεκριμένη ρούνα!
    Η ταπεινή μου γνώμη πάντα!
    Καλή συνέχεια...

Αρέσει στους aposperitis1, vagelis1968 και sofiapao76.
  8. xara2011

xara2011 Εξαιρετικό ταλέντο

οριστε βρε παιδια !!!τζαμπο δεντρο δε ζητουσατε ??? οριστε !!! το προσφερουν !!! ......φταστε 201 επιπεδο ,μαζεψτε κοντα 30000 φυτα ...αν προλαβετε φυσικα με τοσα ιβεντ xD και παρτε το ,δικο σας !!!!!:p

Αρέσει σε beroniki555, jimixatz, GEPPO1 και 17 σε άλλους.
  9. dimitris030501

dimitris030501 Αρχάριος στο φόρουμ

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα event. Επειδή έχω πολύ καιρό να παίξω έχω παρατηρήσει ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Για αυτό το λόγω δεν θυμάμαι την ονομασία του event αλλά θα σας το περιγράψω. Είχα δει στη φάρμα μου να πέφτουν κομήτες και τα πάντα να έχουν ξεραθεί, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ακόμα το συγκεκριμένο event αν ναι κάθε πότε γίνετε?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Αρέσει στον/ην GEPPO1.
  10. Dr.Kelly

Dr.Kelly Δούκας του φόρουμ

Εδώ μιλάμε για τρελό ατελείωτο κάψιμοοοοο!!! :p
    Απολογισμός έτους: επίπεδο 103 & baha 323 (πολλά 3άρια) xD

Καλό βράδυ με Black Sabbath συναγρότες μου!! :music::music::music:

Αρέσει σε beroniki555, -sia1971-, skias10 και 11 σε άλλους.
  11. graganta

graganta Επιβλέπων του φόρουμ

Γι αυτο ακριβως το λόγο μπήκα σήμερα σε αυτη τη συζήτηση. Για να πω ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρία, που ξαναέβαλε τα τζαμπόδεντρα στο παιχνίδι, και μάλιστα όχι σε κάποιο ευκαιριακό ιβέντ, αλλά σε μόνιμες αποστολές.Έτσι όλοι κάποτε, μετά απο πολλή σκληρή δουλειά βέβαια, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποιο. Καλό θα ήταν βέβαια να τα βάζουν και σε κανένα ευκαιριακό ιβέντ, γιατί, ένα ίσον κανένα. Τα φυτά που απαιτούνται είναι όντως πάαααααρα πολλα΄, αλλα αυτό που πειράζει είναι τα απανωτά ιβέντ που δε μας αφήνουν να τα μαζέψουμε. Τα τζαμπόδεντρα πάντως μπήκαν και στα κασόνια μυστηριωδών δέντρων που παίρνουμε σε κάθε αλλαγή επιπέδου απο το 200 και μετά. Εγώ σήμερα άνοιξα μαζεμένα τα 9 κασόνια μου και πέτυχα ένα. Καιρό είχα να χαρώ με κάτι στο παιχνίδι.

υσ. Έχω γκρινιάξει περισσότερο απο όλους για τα τζαμπόδεντρα και ένιωθα ότι πρπεπει να τονίσω την καλή αρχή που έγινε.

Αρέσει σε -sia1971-, kitsena, GEPPO1 και 14 σε άλλους.
  12. olga-tse62

olga-tse62 Γνώστης του φόρουμ

εμενα μου φαινεται οτι δεν αξιζει το τζαμποδεντρο. πιανει 4 μικρα τετραγωνακια και σε 36 ωρες δινει 2 σουπερ λιπασμα της ζωζως,και 1000 ποντους εμπειριας.το εχω στη φαρμα και δεν το εχω βαλει ποτε.μου φαινετε πολυ λιγο για τον χωρο που πιανει και τις 36 ωρες που κανει.δεν μπορω να το ανταλαξω και στο παρε δωσε με τιποτα πιο χρησιμο.....

Αρέσει στον/ην GEPPO1.
  13. Dr.Kelly

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μοιραστώ το σκεπτικό μου σχετικά με τον εξευγενισμό κόκκινου βατόμουρου.

Η φάρμα μου βρίσκεται στο επίπεδο 106, το μεγαλύτερο χρονικά φυτό που έχω είναι η βρίζα (σιτηρό, 19:15ω).
    Επιμένω όμως στο κόκκινο βατόμουρο (17:48ω) γιατί από την φασολιά "το φαινόμενο των μούρων" κερδίζουμε 15% πιο γρήγορη παραγωγή στο κόκκινο βατόμουρο και μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε κάθε μέρα.
    Σε συνδυασμό με άρωμα της αγάπης (μείωση 6%) και σκόνη μανδραγόρα (μείωση 4%), ο χρόνος μειώνεται ήδη στο 25%.

Οι ενδιαφέροντες εξευγενισμοί είναι:
    • μείωση χρόνου ανάπτυξης 9%
    • αύξηση αποτελεσματικότητας νερού 7,2%
    • μείωση χρόνου ανάπτυξης 20% και μείωση αποτελεσματικότητας νερού 7,2%
    Χωρίς τον 2ο εξευγενισμό έχουμε 54% μείωση ανάπτυξης (χωρίς νερό).
    Αν υπολόγισα σωστά ο τελικός χρόνος βγαίνει γύρω στις 8 ώρες.

Τι πιστεύετε εσείς πάνω σε αυτό? :)

Αρέσει σε αμφιθεα, traxhla, GEPPO1 και 6 σε άλλους.
  14. xristos-ale3andros

Ο υπολογισμός των μειώσεων χρόνου είναι λίγο διαφορετικός.
    Με όλα όσα αναφέρεις πιο πάνω η μείωση χρόνου ανάπτυξης υπολογίζεται σε 44.31%.
    Η αποτελεσματικότητα του νερού γίνεται 19,9%.
    Χωρίς νερό ο τελικός χρόνος ανάπτυξης θα είναι 9:55 και με το νερό 7:56 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση πάντος είναι πολύ αποτελεσματικός τρόπος για συγκομιδή αναδυόμένων απο πολύωρο φυτό.
    Βάζεις φυτό σχεδόν 18 ωρών το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμο για συγκομιδή.

Αρέσει σε αμφιθεα, -lousi-leon2001, sofiapao76 και 4 σε άλλους.
  15. Dr.Kelly

Ευχαριστώ για την απάντηση!!
    Πρέπει να πάρεις κάποιο ειδικό πτυχίο για να καταλάβεις πως λειτουργούν οι μειώσεις? Χαχα :p
    Πάντως και πάλι για μένα οι 8 ώρες μου φαίνονται μια χαρά (πάντα σε συνδυασμό με τη φασολιά).

Κατά τα άλλα δεν έχω βρει κάποιο άλλο φυτό εκτός από το γαρύφαλλο που να συμφέρει τόσο. Και δεν έχω και άλλες φασολιές με μείωση χρόνου φυτών. Οπότε προς το παρόν θα βολευτώ με το γαρύφαλλο και το κόκκινο βατόμουρο.

Αρέσει σε GEPPO1, Erukat, sofiapao76 και 2 σε άλλους.
  16. haochi

haochi Νέος ειδικός

Καλημέρα, εγώ θεωρώ αυτά τα δέντρα ως μια μόνιμη θέση στην φάρμα μου και τα χρησιμοποιώ συνέχεια χωρίς να με νοιάζει η διάρκεια με αποτέλεσμα να μαζεύονται χωρίς να το καταλαβαίνω, να έχω πάντα και από τα τρία λιπάσματα και με σωστή διαχείριση δεν μου λείπουν. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε για λίγο καιρό και να δείτε εάν σας βολεύει το αποτέλεσμα.

Αρέσει σε aposperitis1, xristos-ale3andros, GEPPO1 και 6 σε άλλους.
  17. ste007

ste007 Επαγγελματίας του φόρουμ

Επιτέλους μετά από 8,5 χρόνια και διαστήματα αποχής από το παιχνίδι, πέτυχα τον στόχο που είχα βάλει στο παιχνίδι και πέρασα το επίπεδο 100. Το ξέρω ότι για τα σημερινά δεδομένα ίσως το να πετύχει κάποιος αυτόν τον στόχο δεν είναι κάτι μεγάλο μιας και το παιχνίδι τα τελευταία χρόνια δίνει αρκετά πιο απλόχερα τους π.ε. στα διάφορα δρώμενα από παλιότερα και παίζεται όλο στα 200 lvl +, αλλά για εμένα ήταν πολύ μεγαλύτερος ο δρόμος. Ήθελα απλά να το μοιραστώ με όλους τους 'συναγρότες' και κυρίως με τα άτομα που άντεξαν 7+ χρόνια στο παιχνίδι. Επόμενος στόχος τα 200 και ελπίζω σε λιγότερο από 8,5 χρόνια. :p

Αρέσει σε beroniki555, monolith2, billgab και 21 σε άλλους.
  18. graganta

graganta Επιβλέπων του φόρουμ

Tα εχω παντα στη φαρμα μου. Τους βαζω παντα λιπασμα της ζωζως [ ελικοπτερακι], και τουρμπο λιπασμα και μου δινει το καθε ενα 8 σουπερ λιπασματα τη μερα, και αυτο που δινει τουρμπο, 6 την ημερα[ σε 21 περιπου ωρες, αν θυμαμαι καλα]. Εχω 3 που δινουν σ. λιπασμα. Απο 8, 24 την ημερα, πανω απο 600 το μηνα. Δεν το βρίσκω καθόλου λίγο.

Αρέσει σε beroniki555, GEPPO1, -sia1971- και 8 σε άλλους.
  19. xristos-ale3andros

Αμα τα βάλεις σε σωστή σειρά βγαίνουν.
    Σε γενικές γραμμές:
    1. Οι επιδράσεις εντός θερμοκηπίου λειτουργούν πολλαπλασιαστικά... με λίγες εξαιρέσεις,
    2. Οι επιδράσεις εκτός θερμοκηπίου λειτουργούν αθροιστικά οταν η περιγραφή είναι ίδια,
    3. Οι επιδράσεις εκτός θερμοκηπίου λειτουργούν πολλαπλασιαστικά οταν η περιγραφή είναι διαφορετική.

Στο παράδειγμα σου οι μειώσεις χρόνου 9% και 20% εντός θερμοκηπίου είναι 1-(1-0,09) * (1-0,20)= 1-0,728=0,272 (μείωση χρόνου 27,2%)
    Εκτός θερμοκηπίου οι επιδράσεις των δύο βιοτεχνικών αθροίζονται γιατί αναφέρονται σε άλλα φυτά 4%+6% =10%
    Η φασολιά έχει διαφορετική περιγραφή. Αναφέρεται σε κόκκινο βατόμουρο 15%
    Ετσι η ο χρόνος ωρίμανσης υπολογίζεται ως o αρχικός χρόνος * (1-0,272)*(1-0,10)*(1-0,15)= αρχικός χρόνος *0,55692.

Αντίστοιχα η επίδραση του νερού υπολογίζεται σε 20%*(1+0,072)*(1-0,072)=20%*0,994816=19,89%.
    Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα στο νερό είναι ουσιαστικά μηδενικό, σε άλλες περιπτώσεις όμως οχι.

Αρέσει σε -sia1971-, GEPPO1, aposperitis1 και 5 σε άλλους.
  20. SYLVART

SYLVART Επιβλέπων του φόρουμ

δεν βρήκα σχετική συζήτηση αλλού και ήρθα από εδώ. Πήρα το πρώτο ανατριχιαστικό ζωοκομείο και διαπίστωσα ότι οι αναβαθμίσεις γίνονται και με τα οικοδομικά σχέδια των άλλων ζωοκομείων. Δεν ξέρω αν είναι από λαθος, πάντως εγώ τις έκανα τις αναβαθμίσεις. Βέβαια οι θέσεις εχουν μείνει κενές, μια και τα 4 ζωάκια έχουν διαφορά στους χρόνους παραγωγής τους.

Αρέσει σε graganta, -sia1971-, GEPPO1 και 7 σε άλλους.