Feedback Συζήτηση για τα πάντα σχετικά με το παιχνίδι

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την -Snorkel-, 17/10/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
  1. jimisraf1

jimisraf1 Επαγγελματίας του φόρουμ

Καλημερα σε ολους τους συναγροτες-συναγροτισες και στις εξαιρετικες συντονιστριες...Εχω μια απορια...Υπαρχει καποιο φυτο,μετα το επιπεδο 200,το οποιο με εξευγενισμο,να αποδιδει οπως το γαρυφαλλο π.χ??Δηλαδη σε μηδενικο χρονο να αποδιδει τα ιδια???Κι αν υπαρχει,ποιο ειναι???

2. FARMER.GP

FARMER.GP Βετεράνος του παιχνιδιού

Χαίρετε!! Είχα τρεις μυστηριώδεις σταβλάρχες για τα ινδικά χοιρίδια. Σήμερα το πρωί που τους μάζεψα μου εμφανίστηκε επιτέλους ένας στάβλος ινδικού χοιριδίου!!:D Οι υπόλοιποι έγιναν ένας πορτοκαλής στάβλος τυφλοπόντικα και ένα πορτοκαλή κλουβί αρκούδας. Καλή συνέχεια σε όλου-ες!!;)

Τελευταία επεξεργασία: 11/10/18
    Αρέσει σε Gulit1, -lousi-leon2001, nota.dim1802 και 3 σε άλλους.
  3. fisherman65

fisherman65 Βαρόνος του φόρουμ

Αν λήγει σε 18 ώρες θα βγαίνει σε 0 χρόνο. Για παραπάνω ώρες κάνε τις μειώσεις του καστανούλη, χριστουγεννιάτικο στόλεν, λευκή αγνότητα, νερό, κοπριά, σειρές από τις συννεφιές (αν είναι λουλούδι για παράδειγμα) και μείωση χρόνου από βιοτεχνικά του αλχημιστή και θα δεις σε πόσες ώρες φτάνεις. Δεν είμαι στο επίπεδο που λες αλλά από θέμα χρόνου υπολόγισα ότι και 24ωρο φυτό βγαίνει σε 0 περίπου χρόνο.

Αρέσει στους -lousi-leon2001 και Coinhunter01.
  4. jimisraf1

Το γαρυφαλλο βγαινει σε μηδεν χρονο,με ολα αυτα που εγραψες...Εγω θελω να μαθω για τα νεα φυτα,πανω απο το επιπεδο 200,αν κανει κανενα,την ιδια δουλεια,με το εξευγενισμενο γαρυφαλλο...

5. xristos-ale3andros

xristos-ale3andros Επίτροπος του φόρουμ

Για πάνω απο το 200 δεν ξέρω να σου πω ακόμη αλλά μέχρι το 200 υπάρχουν κάποια φυτά καλύτερα απο το γαρύφαλλο για αυτόματη συγκομιδή...Καλύτερα και απο άποψη π.ε. και απο αξία φυτού.
    - Μη με Λησμονεί.
    - Κρόκος. Εχει το επιπλέον θετικό οτι δεν χρειάζεται τον καστανούλη. Με τους εξευγενισμούς, λευκή αγνότητα και στόλεν κάνεις αυτόματη συγκομιδή.
    - Τριανταφυλλιά της Αρκτικής.

Αρέσει στον/ην *mava*.
  6. hacker-3

hacker-3 Ενεργός συντάκτης

στο μαγαζοραμα που γραφει τελευταια ευκαιρια για καποιους σταυλους και διακοσμητικά. ηθελα να ρωτησω θα μπουνε καινουρια και αυτά τέλος δε θα ξαναβγούνε;;; γιατ ψαχνω για ανακοινωση η κατι να γραψει καποιος και δε βρηκα.

Αρέσει στον/ην μαμαβικη.
  7. jimisraf1

Σ ευχαριστω...Θα το ψαξω για το πανω απο 200...Καλο βραδυ...

Αρέσει στον/ην xristos-ale3andros.
  8. AMSakis

AMSakis Αναλυτής του παιχνιδιού

Καλημέρα,
    δεν ξέρω πως τα έχω καταφέρει έτσι, όμως σε αυτό το δρώμενου δεντροπαραλήρημα, θα κυνηγήσω να παίξω όσες πιο πολλές φορές μπορώ ώστε να αποκτήσω δύο συνηθισμένα δέντρα.

[​IMG] Κέιβη
    [​IMG] Καρβουνοοξιά
    και αν και το έχω
    [​IMG] Καντηλοκάκτος. Κυρίως την Καρβουνοοξιά που δεν την έχω καμία φορά την ψάχνω εδώ και καιρό και την περιμένω να εμφανιστεί πως και πως.
    Από τα ασυνήθιστα δέντρα δεν θέλω πραγματικά κανένα, καθώς δεν είναι λάτρεις των XL δέντρων και από τα σπάνια δέντρα την
    [​IMG] Ανατρiχιαστική Ιτιά XXL.

Δεδομένου του ότι τα δέντρα στα οποία αποσκοπώ είναι συνηθισμένα είμαι πολύ θετικά προδιαθετιμένος.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Τελευταία επεξεργασία: 12/10/18
  9. Nantia123

Nantia123 Κόμης

Τα φυτά πάνω από το 200 επίπεδο δεν έχουν μπει ακόμη στο θερμοκήπιο. Το τελευταίο φυτό που είναι στο θερμοκήπιο, είναι το γατόχορτο!

Αρέσει στους xristos-ale3andros και jimisraf1.
  10. jimisraf1

Καλημερα...Δικιο εχεις...

Αρέσει στους xristos-ale3andros και Nantia123.
  11. fisherman65

fisherman65 Βαρόνος του φόρουμ

Αυτό που λες συμφωνεί με ότι έγραψα. Δεν έχει σημασία το όνομα του φυτού αλλά το σε πόσες ώρες βγαίνει. Αρα με όλα τα παραπάνω όποιο φυτό βγαίνει σε 24 ώρες μπορεί να βγει σε 0 χρόνο με εξευγενισμούς και όλα τα σχετικά.

12. xristos-ale3andros

Καταλαβαίνω τι θες να πείς αλλά η δυνατότητα στιγμιαίας συγκομιδής φυτού δεν επιρεάζεται απο τον αρχικό χρόνο ωρίμανσης του φυτού.
    Επιπλέον, η συγκεκριμένη λειτουργία δεν επιρεάζεται και απο την χρήση νερού ή λιπάσματος.
    Η δυνατότητα στιγμιαίας ωρίμανσης οποιουδήποτε φυτού καθορίζεται απο το αν μπορείς να πετύχεις τον εξευγενισμό "αγάπη σούπερ λιπάσματος" ίσο ή περισσότερο απο 25%.
    Η απόδοση του σούπερ λιπάσματος χωρίς εξευγενισμούς μπορεί να φτάσει το 80%.
    Βασική απόδοση 60% + χριστουγεννιάτικο στόλεν 5% + λευκή αγνότητα 10% + καστανούλη 5% = 80%

Τότε η μείωση χρόνου ωρίμανσης είναι 80%*1.25 = 100%

Φυσικά και μας ενδιαφέρει ο χρόνος ωρίμανσης απο την άποψη οτι μεγαλυτερος χρόνος σημαίνει περισσότερα αναδυόμενα και εργαλεία.
    Επίσης ο μεγαλύτερος χρόνος ωρίμανσης συνήθως, αλλά οχι πάντα, σημαίνει περισσότερους π.ε. και αξία αποθήκης.

Αρέσει στους *mava*, traxhla και Nantia123.
  13. Nantia123

Nantia123 Κόμης

Επιπροσθέτως αυτών που αναφέρεις, αν ο χρόνος γίνεται 0 συμφέρουν τα άνετα χωράφια. Πάλι παραμένει μηδέν ο χρόνος και σίγουρα αποδίδουν ένα αναδυόμενο κάθε χωράφι συν τα πολλά φυτά και ΠΕ που παίρνουμε.

14. icons1

icons1 Μόνιμος στο φόρουμ

Καλησπέρα,
    επειδή βλέπω συχνά να επαναλαμβάνονται δύο συμβουλές (φύτεμα πολύωρων φυτών το βράδυ εναλλάξ με φυτό δρώμενου και χρήση μικρών χωραφιών για περισσότερα αναδυόμενα) να επισημάνω, κυρίως για τους νέους, ότι αυτές οι συμβουλές αφορούν παίχτες που α) έχουν δυνατότητα να έχουν συνέχεια βοηθούς και β) έχουν ενεργοποιημένα όχι μόνο τον "ζωντανό θρύλο" για περισσότερα αναδυόμενα, αλλά και αρκετούς Χιούι.
    Παρατήρηση 1η:όσο περισσότερα ενισχυτικά αναδυόμενων έχει ο παίχτης, τόσο περισσότερο αποδίδουν τα μικρά χωράφια-αν έχεις μόνο το ζωντανό θρύλο η διαφορά μικρών-μεγάλων χωραφιών είναι ανεπαίσθητη έως ανύπαρκτη (αυτό είναι λογικό διότι αν ένα πολύωρο φυτό δίνει ήδη μάξιμουμ 1 αναδυόμενο/μεγάλο χωράφι τότε το αβαντάζ των Χιούι μπορεί να φανεί μόνο ανά έκταση 1x1,ανεξαρτήτως χρήσης-αυτό εξηγεί και γιατί κάποιοι παίχτες βγάζουν από τα ίδια 100 δέντρα 20 αναδυόμενα και κάποιοι άλλοι 50-δεν μετράω εδώ τα αβαντάζ των πρίμιουμ).
    Παρατήρηση 2η: αν δεν υπάρχουν διαρκώς βοηθοί, η χρήση μικρών χωραφιών για εναλλαγή μικρού-μεγάλου φυτού επί 6-7 ημέρες διάρκειας δρώμενου είναι προφανώς αδύνατη για να βγουν αναδυόμενα αν το φυτό είναι ολιγόωρο-επομένως υποχρεωτικά πρέπει να βγουν χώρια τα φυτά δρώμενου και χώρια τα αναδυόμενα (άλλες συμβουλές θεωρούν δεδομένα τα άπειρα σούπερ λιπάσματα και τη γραμμή του καστανούλη κάτι που επίσης δεν ισχύει).
    Για παίχτες που δεν έχουν όλα αυτά τα αβαντάζ, η μόνη λύση που έχω βρει είναι προετοιμασία χωραφιών με πολύωρο φυτό και 20ωρα δέντρα σε ό,τι έκταση περισσεύει και χρήση 48ωρων βοηθών από τη δεύτερη μέρα-αφού συγκεντρωθούν αρκετοί σπόροι-για αποκλειστικό μάζεμα φυτού δρώμενου με τσάτνι και νερό σε μικρά χωράφια. Περισσεύουν 2 γεμάτα 48ωρα που φυτεύω δύο φορές την ημέρα εξευγενισμένο γαρύφαλλο με νερό, κοπριά και τη γραμμή της φασολιάς από τα πάρτι εισιτήρια, σε μεγάλα χωράφια και δέντρα σε ό,τι περισσεύει-αν δεν υπάρχει η φασολιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα άλλο φυτό που θα συμπληρώσει το 24ωρο αθροιζόμενο με το γαρύφαλλο. Αν είμαι αρκετά επιμελής συνήθως αυτά φτάνουν - αν όχι, υπάρχει περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις με ένα μέτριο απόθεμα σούπερ λιπάσματος για 1-2 επιπλέον φυτέματα, πάντα σε μεγάλα. Εννοείται υπάρχουν και δρώμενα απλησίαστα με αυτά τα δεδομένα, αλλά νομίζω ότι αυτά ούτως ή άλλως απευθύνονται σε άλλης κλάσης παίχτες. Μέχρι στιγμής τα παραπάνω τις περισσότερες φορές αρκούν για μια αξιοπρεπή επίδοση, αν στο μέλλον τα δρώμενα δυσκολέψουν έστω οριακά προσωπικά δεν θα μπορώ πλέον να τα παρακολουθήσω - και επειδή η φάρμα περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τα event, πιθανώς αυτό θα είναι και το τέλος για μένα (θα εξαρτηθεί κι απ'τον ψυχαναγκασμό μου :D).
    Αυτά, έτσι, για να μην απελπίζονται όσοι δεν έχουν άπειρους πόρους, αλλά και για να γίνει αντιληπτό στους συναγρότες ότι δεν παίζουμε όλοι το ίδιο παιχνίδι - και μην εκληφθεί αυτό καθόλου ως κάποια μομφή, είναι απλά μια αλήθεια.
    Καλή συνέχεια.

Αρέσει σε nota.dim1802, yelander10, beroniki555 και 10 σε άλλους.
  15. -lousi-leon2001

-lousi-leon2001 Επιβλέπων του φόρουμ

Καλό ξημέρωμα! Νομίζω πως θα κερδίσει ο ψυχαναγκασμός σου! Δεν ξέρω αν σ` ενδιαφέρει, αλλά ξέρεις τι κάνω εγώ; Όταν βλέπω κάποιο δύκολο δρώμενο και ξέρω πως δεν έχω ''τα μέσα'' για να τα καταφέρω, γυρνάω στις πρώτες καλές εποχές, που ξεκίνησα το παιχνίδι. Γίνομαι ξανά αγρότης και παίζω με τη φάρμα μου, που τόσο δύσκολα την έφτιαξα! Δεν επιμένω να τα παίρνω όλα! Αφού ξέρω πως κάποια απ` αυτά που χάνω, θα μου έρθουν κάποτε...

Αρέσει σε nota.dim1802, skias10, Megas_kokoriko και 7 σε άλλους.
  16. kat77

kat77 Ανερχόμενος

Το ίδιο κάνω και εγώ...:D:D:D:D

Αρέσει σε nota.dim1802, Megas_kokoriko, -lousi-leon2001 και 2 σε άλλους.
  17. icons1

icons1 Μόνιμος στο φόρουμ

Χεχε,ο ψυχαναγκασμός μου για την ώρα κερδίζει και μου λέει να κάνω τα δρώμενα,αν αργότερα γίνει η αιτία να μείνω στο παιχνίδι ενώ δεν θα μπορώ να τα κάνω θα το δούμε.

Αρέσει στους -lousi-leon2001, kat77 και maria_palou.
  18. GEPPO1

GEPPO1 Παθιασμένος του φόρουμ

καλησπέρα στην παρέα.. μια βοήθεια παιδιά γιατί έχω χάσει επεισόδια ... την τροφή για τους στάβλους της πανσέληνου που την φτιάχνουμε ??? έψαξα να φτιάξω τροφή λασποτερατος και δεν την βρήκα σε κανέναν μύλο!!!

19. xristos-ale3andros

Οι τροφές των στάβλων της Πανσελήνου είναι στο μύλο της φάρμας στην κατηγορία 'κανονικές' :)
    .....
    Edit
    Μόνο η τροφή της σκοτεινής πυγολαμπίδας, η ίδια τροφή της πυγολαμπίδας της φάρμας δηλαδή, είναι στην κατηγορία Μυστηριωδών στάβλων

Αρέσει στους -lousi-leon2001 και GEPPO1.
  20. GEPPO1

GEPPO1 Παθιασμένος του φόρουμ

καλημέρα και ευχαριστώ πολύ.. δεν το έβρισκα γιατί ακόμα δεν το είχα ξεκλειδώσει χχαχαχ.. καλή συνέχεια και σ ευχαριστώ