Feedback Συζήτηση για τα πάντα σχετικά με το παιχνίδι

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την -Snorkel-, 17/10/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
  1. ste007

ste007 Επαγγελματίας του φόρουμ

Συνήθως όταν κάποιο προϊόν μπαίνει σε πολύ χαμηλή τιμή αγοράζεται γρήγορα. Αν δεν γίνει αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν έχει ζήτηση άρα πολύ καλά έκανε και έπεσε η τιμή.
    Τώρα όταν εγώ θέλω να είμαι σίγουρος οτι θα μου αγοράσουν αυτό που θέλω να πουλήσω, προφανώς θα βάλω πιο οικονομική τιμή από την ήδη υπάρχουσα χαμηλότερη.
    Η 'κανονική' τιμή αλλάζει συνέχεια και εξαρτάται από πολλά πράγματα. το ένα είναι αυτό που είπα πιο πάνω. Επίσης πάει και ανάλογα το πόσο σημαντικό είναι αυτό το προϊόν σε αποστολές, δρώμενα κλπ.

Αυτό που θεωρώ αρνητικό στην λαϊκή είναι το ότι δεν υπάρχουν αρκετές προσφορές.
    Υπάρχουν προϊόντα με 5-6 προσφορές μόνο.

Τελευταία επεξεργασία: 20/8/18
    Αρέσει στους katerina-paylopoyloy, panosfarmer86 και CAT_erina.
  2. vickymou

vickymou Κόμης

Εγω παιδια παντως αρχισα να το βαριεμαι το παιγνιδι,καποτε αγωνιζομασταν με ξενυχτι,ξυπνητηρια,να αποκτησουμε ενα <<καλο δωρο,διακοσμητικο>>,τωρα γιατι να το κανω?πες οτι πηρα ενα σουπερ δωρο 'η ενα σταυλο νεον, που να τα βαλω?Απορω γιατι δεν σκεφτηκαν να μας δωσουν ενα χωρο ακομη στη φαρμα για να θελουμε και μεις να τον γεμισουμε,να εχουμε ενα κινητρο να ασχοληθουμε με περισοτερη ορεξη

Αρέσει στους katerina-paylopoyloy, skias10 και τσιγκουρα.
  3. ste007

Με το να αυξηθεί και άλλο ο χώρος δεν θα γίνει κάτι. Οκ πες θα κάνεις 2-3 μήνες θα το ανοίξεις θα το γεμίσεις και μετά?
    Αφού αυξήθηκε ο χώρος θα αυξηθούν και οι απαιτήσεις για τα διάφορα δρώμενα και θα ξαναφτασουμε στο σημείο να πούμε οτι δεν φτάνει ο χώρος. Τα διακοσμητικά έχουν δικιά τους ατελείωτη θέση τις σειρές σύννεφων, οι εκτροφές ζώων γίνονται σε ξεχωριστό χώρο, το δρώμενο πανσελήνου έχει δικό του χώρο όπως επίσης και τα κατοικίδια. Ζωοκομειο, εργοστάσιο, δενδροκομείο.
    Για έναν παίχτη που ξεκινάει τώρα πιστεύω είναι πολύ χαοτικό αλλά από την άλλη όπως είπες έχεις βαρεθεί.
    Δυστυχώς η περίοδος που χαιρόμασταν επειδή πήραμε ένα φραουλόσπιτο δεν θα ξανάρθει γιατί το παιχνίδι έχει γίνει κάτι μεγαλύτερο από αυτό.
    Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε με τους χώρους είναι ανάλογα τις περιστάσεις. Όταν έχουμε ιβεντ τους διαμορφώνεις ώστε να εξυπηρετεί αυτό. Σε καταστάσεις ηρεμίας ίσως θες να προχωρήσεις κάποια αποστολή από την λαχαναγορά. Το πρόβλημα με αυτό όμως είναι οτι θες αρκετό χρόνο για να βάζεις και να βγάζεις αντικείμενα.
    Επιπλέον στις εκτάσεις με διακοσμητικά αντικαθιστάς τα παλιότερα με καινούργια καλύτερα και άρα πάντα κάνεις κάποια αναβάθμιση.

Αρέσει σε icons1, αμφιθεα, katerina-paylopoyloy και 6 σε άλλους.
  4. -lousi-leon2001

-lousi-leon2001 Επιβλέπων του φόρουμ

Καλημέρα! Σε ποιες καταστάσεις ηρεμίας αναφέρεσαι;;;;; Οι μοναδικές που μου έρχονται στο μυαλό, είναι όταν αποφασίζω να μην παίξω κάποιο δρώμενο-που γίνεται πλέον πολύ συχνά. Καλή σου συνέχεια!

Αρέσει σε icons1, Hellenagal200010, katerina-paylopoyloy και 7 σε άλλους.
  5. ste007

Συνήθως είναι 1 μέρα ενδιάμεσα των δρώμενων (και συνήθως αν χρειάζεται προετοιμασία το επόμενο λιγότερο από μέρα) ή αν είναι κάποιο εύκολο μπορείς να τελειώσεις και πιο νωρίς άρα να έχεις 2 μέρες περίπου, όπως ήταν το τελευταίο δρώμενο 'χρωματιστός βασιλικός'.
    Οτιδήποτε απο αυτά που λέω θέλει χρόνο βέβαια ή έστω πολύ κάλο προγραμματισμο γιατί το παιχνίδι 'τρέχει'.

Αρέσει στον/ην katerina-paylopoyloy.
  6. AMSakis

AMSakis Αναλυτής του παιχνιδιού

Καλησπέρα,

δεν βλέπω καμία ανάρτηση / σχόλιο σχετικά με την βελτιωμένη έκδοση του Σούπερ Λιπάσματος της Ζωζώς...

Για εμένα είναι μία πάρα πολύ θετική αλλαγή στις ανταμοιβές του Λιπάσματος, με την προϋπόθεση να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο σε άλλα όπως π.χ. απαιτήσεις σε δρώμενα, αποστολές κλπ.

Καλή συνέχεια

Αρέσει σε αμφιθεα, White-Farmer, katerina-paylopoyloy και 9 σε άλλους.
  7. -lousi-leon2001

Καλησπέρα! Τέλειο δεν είναι; Ίσως ασχοληθούμε τώρα και με τις αποστολές με χρονόμετρο! Όσο για το δεύτερο σκέλος της ανάρτησής σου, μας βεβαίωσαν πως δεν θα υπάρξει αντίκτυπο στις απαιτήσεις των δρώμενων κ.λ.π.! Καλή συνέχεια...

8. AMSakis

AMSakis Αναλυτής του παιχνιδιού

Εν μέρη θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά από την άλλη δεν μπορώ να διαφωνήσω ούτε και με τον τσιγκουρα, καθώς σε ένα πράγμα έχει απολύτως δίκαιο. Το να "σκοτώνουμε" τα προϊόντα μας δεν συμφέρει κανέναν... ίσως αυτόν που τα αγοράζει εάν αγοράζει με στρατηγική, δηλαδή κοιτάζει να βγάλει χρήματα από την Λαϊκή - όπως έκανα εγώ παλιά.

Ο τρόπος είναι πολύ απλός... πρέπει να έχεις ένα απόθεμα χορτοτάλιρων για να μπορείς να αγοράσεις και στην συνέχεια αγοράζεις τις "προσφορές" ή λάθος καταχωρήσεις των συναγροτών και συνυπολογίζοντας το 10% το ξαναπουλάς σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή.

Το θέμα είναι ότι ο τρόπος αυτός είναι πολύ χρονοβόρος και τα ποσά που κερδίζει κανείς είναι μικρά, οπότε αντί να χάνει κανείς τον χρόνο του, καλά θα κάνει να ελέγχει τις τρέχουσες τιμές της λαϊκής και να μην βασίζεται στην προτεινόμενη τιμή του συστήματος, καθώς κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι κατά πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα τιμή - τουλάχιστον στην δική μου λαϊκή.

Μερικά απλά παραδείγματα "λάθος" (;) καταχωρήσεων μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

1[​IMG]
    Προφανώς και ο παίκτης με τις δύο επάνω καταχωρήσεις (266,00) είναι καινούργιος παίκτης, καθώς έχει κάνει δύο καταχωρήσεις των 10 τμχ. Τόσα είχε τόσα έβαλε και πολύ καλά έκανε... ΟΜΩΣ εάν πριν κάνει την καταχώρηση έλεγχε την τρέχουσα τιμή - η οποία ήταν 315,72, θα μπορούσε για να είναι στις πρώτες επιλογές να δώσει τιμή 315,00 και θα είχε παραπάνω κέρδος
    315,00 - 266,00 = 49,00 η διαφορά των δύο καταχωρήσεων
    49,00 Χ 10 = 490,00 από την μία καταχώρηση μεικτά
    490,00 - 10% = 490,00 - 49,00 = 441,00 καθαρά έχει αφαιρεθεί το 10% τέλος λαϊκής
    441,00 Χ 2 = 882,00 χορτοτάλιρα κέρδος από τις δύο καταχωρήσεις
    Κι επειδή όπως έγραψα και παραπάνω πιθανόν να πρόκειται για νέο παίκτη - μικρού επιπέδου, μιλάμε για πολλά λεφτά!!!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

Το παράδειγμα αυτό είναι παρόμοιο με το προηγούμενο, απλά σε αυτήν την περίπτωση βλέπουμε ότι η "λάθος" καταχώρηση ενός παρέσυρε και έναν δεύτερο παίκτη στο να καταχωρήσει χαμηλότερα απ' ότι ίσως έπρεπε. Σε αυτήν την περίπτωση αυτό που πρέπει να κάνουμε εάν φυσικά μπορούμε από οικονομική απόψεως... να αγοράσουμε την ή τις σκοτωμένες προσφορές για να πουλήσουμε ακριβότερα. Εγώ δηλαδή θα αγόραζα όλες τις προσφορές εκτός της τελευταίας (221,00) και θα πουλούσα ότι αγόρασα + ότι ήθελα να πουλήσω με τιμή 220,50.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3

Και επειδή ίσως τα ποσά των δύο παραδειγμάτων σας φάνηκαν μικρά... το πρόβλημα αυτό παρατηρείται και στα ζωάκια εκτροφής με φυσικά πολύ μεγαλύτερη απώλεια χορτοτάλιρων. Η διαφορά των καταχωρήσεων παραπάνω είναι περίπου 10% περίπου δηλαδή όσα πλήρωσε για να κάνει τις δύο καταχωρήσεις!!!

Φυσικά και όλα αυτά είναι προσωπική μου γνώμη και ο καθένας από εσάς μπορεί να έχει άλλη άποψη, όμως πιστεύω πως είναι κρίμα να χάνονται άδικα χρήματα (ακόμη και εικονικά) γιατί δεν βγαίνουν εύκολα.

Φυσικά και είμαι ανοιχτός σε σχόλια και παρατηρήσεις...

Καλή συνέχεια και καλό βράδυ σε όλους.

Αρέσει σε katerina-paylopoyloy, xbl4ckst4rr, White-Farmer και 2 σε άλλους.
  9. aggelospana8a

aggelospana8a Νέος ειδικός

τωρα τελευταια κερδισα μια αναβαθμιση εργοστασιου και μια αναβαθμιση φωλιασ παπιασ .μηπωσ ξερει κανεισ πωσ χρησημοποιουνται?

Αρέσει στους katerina-paylopoyloy και xbl4ckst4rr.
  10. tilis03

tilis03 Ενεργός συντάκτης

Καλησπερα σε ολους.Εχω μεγαλη αναγκη απο χορτοταλιρα και η λαικη δινει αρκετα χρηματα αν ξερεις να πουλησεις πραγματα με μεγαλη ζητηση.Μηπως ξερεις κανεις αυτες τις μερες ποιο ζωο ή φυτο ειναι σε μεγαλη ζητηση για να το πουλησω μηπως και βγαλω μερικα χρηματα?Ξερω οτι ειναι οι κοτες αλλα μονο αυτο? Κατι αλλο αμα ξερει κανεις ας πει.

11. White-Farmer

White-Farmer Επιφανής του φόρουμ

tilis03 ζητηση εχουν παντα οσα ζητανε τα δρωμενα. το τρέχον δρωμενο ζηταει κεχρι κενταυρέα φραουλα φασολια. υψηλη τιμη εχει και το λιπασμα (κοπριά) που η τιμη ξεπερναει τα 1.200 χτ (με πολλα κοτετσια λοιπον που ειναι ετοιμα σε ελαχιστο χρονο βγαζεις μπολικα χτ πουλωντας κοπριά). και φυσικα κλασικη αξια το τσάτνι που αν εχεις τη συνταγη και εισαι στο 4ο επιπεδο ζαχαροπλαστειου, φτιαχνεις και πουλας. καλη επιτυχια

Αρέσει σε katerina-paylopoyloy, hacker-3, kat77 και 2 σε άλλους.
  12. jimisraf1

jimisraf1 Επαγγελματίας του φόρουμ

Καλημερα σε ολους και καλο μηνα να εχουμε...Παρατηρησα οτι μετα το 200 επιπεδο,οι τιμες των φυτων στο καταστημα,ειναι εξωφρενικες...Αναφερω για παραδειγμα...Το σχοινοπρασο,5ωρο φυτο,τα 300 εχουν 2.482.000!!!Ο γλυκος βασιλικος,7,5ωρο φυτο,εχουν τα 300,3.129.000!!!!Υπερβολικες τιμες νομιζω,οταν πριν το 200,οι τιμες σε πολυωρα φυτα,ηταν πολυ χαμηλοτερες....

13. -lousi-leon2001

Καλησπέρα! Δηλαδή το σιτάρι, ας πούμε, πόσο έχουν τα 300 φυτά; Ευχαριστώ!

14. jimisraf1

jimisraf1 Επαγγελματίας του φόρουμ

Καλημερα...Αναφερομαι στα καινουρια φυτα που μπαινουν στο καταστημα,μετα το επιπεδο 200...Οχι για τα παλια που η τιμη τους παραμενει η ιδια...Νεο φυτο πχ το σχοινοπρασο,5ωρο,κοστιζουν τα 300 ,2.482.000!!!Σε αντιστοιχια ενα 5ωρο φυτο,απο τα παλια,πχ.οι παιωνιες,οι 300,κοστιζουν μονο 30.600...

Αρέσει στους katerina-paylopoyloy και -lousi-leon2001.
  15. ΔΗΜΗΤΡΗΣ22

ΔΗΜΗΤΡΗΣ22 Μεγάλος δάσκαλος του φόρουμ

Καλησπέρα σας. Έχω διαβάσει ότι σε πολλά δρώμενα χρησιμοποιούνται μικρά χωράφια. Θα μπορούσε κάποιος πιο έμπειρος να μου εξηγήσει το γιατί; Ευχαριστώ.

16. aposperitis1

aposperitis1 Ενεργός συντάκτης

τα μικρα χωραφακια εχουν μεγαλυτερη αποδοση μονο οταν χρησιμοποιεις τσαντι καροτου μηλου! πιο αναλυτικα:με ενα μεγαλο χωραφι χρησιμοποιωντας τσαντι καροτου μηλου θα παρεις7 φυτα - 1 που φυτευσες οφελος 6 φυτα! τωρα με μικρα χωραφακια 4 μικρα χωραφακια πιανουν χωρο ενος μεγαλου. φυτευοντας 4 μικρα χωραφακια θα παρουμε απο καθε χωραφακι 2+2 φυτα με τσαντι ισον 4φυτα Χ 4 χωραφακια συνολο 16 φυτα - 4 σπορους που φυτευσες οφελος 12φυτα. που 6 με μεγαλο χωραφι που 12 με μικρα στον ιδιο χωρο!

Αρέσει σε Georgeboy, katerina-paylopoyloy, White-Farmer και 3 σε άλλους.
  17. ΔΗΜΗΤΡΗΣ22

ΔΗΜΗΤΡΗΣ22 Μεγάλος δάσκαλος του φόρουμ

ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Να'σαι καλά.

18. evieva

evieva Αυτοκράτορας του φόρουμ

Απορώ πως χώρεσε ολόκληρος ιπτάμενος ελέφαντας σε ένα σεντούκι xD

Αρέσει σε katerina-paylopoyloy, hacker-3, beroniki555 και 8 σε άλλους.
  19. FARMER.GP

FARMER.GP Βετεράνος του παιχνιδιού

Χαίρετε!! Θα ήθελα σε αυτό το σχόλιο να αναφέρω κάποιους από τους ήρωες του φαμεράμα που γνώρισα όλα αυτά τα χρόνια. Σγουρομάλλης, Ζωζώ, Σγουροτρίχης, επιθεωρητής Ποντικώ, Ρέντζο, Τζίμης το σκουλήκι, Κιλάς Χοντροκοιλαράς, Γιώργης το σκιάχτρο κολοκύθα, Κλάους ο δυνατός γάτος, Μπεσμεράλντα, Στέλιος Ζαχαρένιος, Λένι λαγός. Τσίγκφριντ Καπρίνους, Άκης, Μπόρις, Έλιοτ ο κύκνος, Μαξ το χάμστερ, Αλ Κουνάβι, Κλιντ Μακντίλο, Κίτι Κατάμπρα, Ξυλοπόδαρος Γάτος, κόμης Βράκουλας, Κίρα η Κοκκινοουρίτσα, Γιόγκι ο πίθηκος, Σοφία και Ούρλα οι κουκουβάγιες, Δόκτορες Κατιφές και Κατιφής. Κιμ το κόκκινο πάντα, Βρωμίλος η νυφίτσα, Βαλεντίνος το φτερωτό γουρούνι, Αντρέας και Όλγα οι αρκούδες, Τζέικ, Φρεντ και Άντι οι βάτραχοι, μαϊμουβασίλισσα, Έλβις Πίγκλεϊ, Αρκούδα ψαράς, Trim "N" Roses (αλεπού, γάτος, κατσίκα), τυφλοπόντικας μυστηριώδης σταβλάρχης. Πάμπλο Κουρκάσο η γαλοπούλα, Άγιος Αρκουδοβασίλης, Ρούντολφ ο ταρανδούλης, Πασχαλινός λαγός, Κρις ο γάτος, Μπόνι Λιν, Μαυρολέπης ο κροκόδειλος, Μάικ το ποντίκι, Ντίμπο, Λίλη και Ηλίας οι ελέφαντες. Ποντίκια του τυροκράτορα, Όζι η βίδρα, Ίνγκριντ η χήνα, Τζέρι η αγελάδα, Καμαλαντίν, Βιδραντίν. Κόμιξ πάντα, Ζώρα η κατσίκα, Άλις το αγριόγιδο, χήνα αστυνομικός, πιλότος πάντα, Μπέρθα, Μπέσι και Μπέλα οι τρίδυμες αγελάδες. Αννούλα η αρκουδίτσα, θαλασσόλυκος Μπάρνεϊ, Ρούντι η μαρμότα, Μπόνγκο ο δασοφύλακας, Μπανιλίν Μπορνώ, Γκαστόνε Πιπεράτος. Έντγκαρ ο γενναίος, Μίντι Λυκίσκου, Χέλκα Χαριτωμένη, Μιμίκος ο λύκος, Μπίλι το βουβάλι, Δόκτωρ Άντναπ, Μάρεϊ και Σόνια τα λαγουδάκια. Άλμπερτ το περιστέρι, Βικτόρια η γερακίνα, Αλέκος Φουρναράκης, Πιτσιλωτός ο τρίτωνας, Φοίβη η αράχνη. 1)Υ.Γ. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ήρωες του φαρμεράμα που δεν τους θυμάμαι καλά. 2)Υ.Γ. Σίγουρα θα εμφανιστούν και πολλοί άλλοι ακόμη. ;)

Αρέσει στους katerina-paylopoyloy και μαμαβικη.
  20. White-Farmer

White-Farmer Επιφανής του φόρουμ

μπραβο!!! ακριβως το ιδιο ετυχα κι εγω προχθες!!! δεν πιστευα στα μάτια μου...

Αρέσει σε katerina-paylopoyloy, beroniki555, skareleni και 4 σε άλλους.