Feedback Συζήτηση για τα πάντα σχετικά με το παιχνίδι

Η συζήτηση στο 'Συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι' ξεκίνησε από τον/την -Snorkel-, 17/10/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
  1. xristos-ale3andros

xristos-ale3andros Επίτροπος του φόρουμ

Εχεις απόλυτο δίκιο.. το ξέχασα εντελώς....:oops:
    Και το ηλιοτρόπιο παίρνει μπόνους +1 προιόν με βιοτεχνικό την ανοιξιάτικη μπουτονιέρα

Τελευταία επεξεργασία: 18/4/15
    Αρέσει σε GEPPO1, panos009, georgia469 και 3 σε άλλους.
  2. kolokythopitas

kolokythopitas Έμπειρος

Χριστός Ανέστη σε όλους ,αυτά με τα χωράφια τα έχουμε πει πολλές φορές ,ακόμη και στο παλιό φόρουμ ,μάλλον στο καινούργιο δεν τα είπαμε .τόσες αναλύσεις, τόσες στρατηγικές στα εβεντ ,τόσες αναρτήσεις από ειδικούς του είδους ,τόσοι πίνακες ,δεν τα μάθατε απ' εξω, ίσως να χρειαστείτε φροντιστήριο χα!χα!χα!:):):).το ποιο σημαντικό είναι ότι χωρίς επανάληψή δεν μαθαίνεις. μέχρι που ξαναπήρα το κομπιουτεράκι και ξεσκόνισα την μνήμη μου, μην μου ξέφυγε κάτι εδώ και 4,5 χρόνια, να είστε όλοι καλά.

Αρέσει σε georgia469, panos009, [stsimpouklis] και 3 σε άλλους.
  3. evieva

evieva Αυτοκράτορας του φόρουμ

Συμπαίκτη ενώ συνέχεια επαινείς, εδώ που έπρεπε να το κάνεις δεν το έκανες o_O
    Κομμάτια να γίνει ας το κάνω εγώ
    Μπράβο στην TL που έκανε αναλυτικές επεξηγήσεις και μακάρι να το κάνει πιο συχνά για διάφορα θέματα.
    Αυτά πρέπει να είναι καταγεγραμμένα και να ξαναλέγονται
    ώστε να τα βλέπουν οι νέοι παίκτες,
    αλλά και οι παλιοί που νομίζουμε οτι τα ξέρουμε όλα
    8)

Αρέσει σε maria071966, kollitoi, psipsi1978 και 13 σε άλλους.
  4. kolokythopitas

kolokythopitas Έμπειρος

Χριστός Ανέστη ,αγαπητή μου εβηευα αφού το θέτεις έτσι, εσένα δεν σε πιάνει κάνεις,μέσα στους ειδικούς είσαι κι εσύ ,πολλές φορές με βοήθησαν οι πίνακες σου και οι συμβουλές σου. βέβαια ποτέ δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιο παίχτη, εδώ θα κάνω μια εξαίρεση γιατί το αξίζεις8) 8)8),δεν ήθελα να γίνει έτσι αλλά δεν γινόταν αλλιώς .ξεσκόνισα την μνήμη μου δείχνει ότι δεν τους αγνοώ και μπήκα ξανά στον κόπο να μελετήσω δείχνει ότι τους επαινώ γιατί τους συμμερίζομαι .για μένα ,έτσι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα στο παιχνίδι.να είστε όλοι καλά, χωρίς επανάληψή δεν μαθαίνεις τίποτα.:) :):).

Αρέσει σε GEPPO1, ariadnim, panago70 και 3 σε άλλους.
  5. GEPPO1

GEPPO1 Παθιασμένος του φόρουμ

μολις τωρα το ειδα. ναι σωστα ηταν λαθος ο υπολογισμος μου. παρασυρθηκα. και ελεγα βρε πως δεν το ειχα ανακαλυψει τοσα χρονια??? πως κολλαει το μυαλο καμμια φορα!!! ευχαριστω για την διορθωση.

Τελευταία επεξεργασία: 19/4/15
    Αρέσει στους Louisa, kolokythopitas και *mava*.
  6. evieva

evieva Αυτοκράτορας του φόρουμ

Μόλις έκανα μια ανακάλυψη και είπα να την μοιραστώ μαζί σας
    όλο και κάπου μπορεί να χρησιμεύσει ως γνώση :p
    αυτή η φασολιά που πήραμε

εκτός από τα διακοσμητικά μειώνει 5% τον χρόνο
    και στα κατοικίδια ;)

Αρέσει σε Louisa, αμφιθεα, toylaaaaa και 18 σε άλλους.
  7. alexandrosa

alexandrosa Ενεργός συντάκτης

Ευα σε χαιρομαι καθε φορα προπαντων αυτη την ανιδιοτελεια σου να μοιραζεσαι τα παντα μαζι μας.ομολογω οτι τον τελευταιο καιρο καθε πρωι μαζευα πρωτα τα συννεφα, και καθε φορα σκεπτομουν αν ξεκινουσα σωστα.μου ελυσες κ αυτη την απορια. μουτςςςςςςς

Αρέσει σε dalaveri, toylaaaaa, GEPPO1 και 3 σε άλλους.
  8. graganta

graganta Επιβλέπων του φόρουμ

Έχεις απόλυτο δίκιο! Μας ψεκάζουν και μπερδευόμαστε στα αυτονόητα. Όντως ότι χωράφι και να χρησιμοποιήσεις, έχεις το ίδιο καθαρό κέρδος. Αυτό δείχνει και το παράδειγμα της Σνόρκελ, κι ας μας μπερδεύει στο τέλος με τους 100 σπόρους. Όταν έχουμε λίγους σπόρους όπως στην αρχή των ιβέντ, συμφέρει το μεγάλο χωράφι. Όταν όμως έχουμε περισσότερους σπόρους απο ότι χωράνε τα χωράφια μας, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Στο παράδειγμα της Σνόρκελ, το καθαρό κέρδος σε 4 μεγάλα χωράφια,8 μεσαία, ή 16 μικρά, ήταν πάντα 16 φυτά στον ίδιο χρόνο και στην ίδια έκταση. Φυσικά με τη χρήση βιοτεχνικών συμφέρουν τα μικρά.

Αρέσει σε Gulit1, misirli, LILA413 και 7 σε άλλους.
  9. -Μαρια13-

-Μαρια13- Μεγάλος δάσκαλος του φόρουμ

αυτο συμφερει μονο αν τα διακοσμητικα μας ειναι ετοιμα σε πανω απο 12 ωρες.αν ειναι 12ωρα αναγκαστικα θα πρεπει να περιμενουμε για να παρουμε και το 10% απο αυτη την γραμμη της φασολιας.(για οσους την εχουν αγορασει φυσικα)

η οποια ξεκλειδωνει σε 12 ωρες και κατι.....:(

Αρέσει στους GEPPO1, xristos-ale3andros και kolokythopitas.
  10. GEPPO1

Τελικα παιδια εκατσα και το ξανασκεφτηκα (βρε που κολλησαμε!!) και συμφερει μόνο αν μετα απο τα μεσαια χωραφια φυτεψεις σε μεγαλο χωραφι. δηλαδη το καθε μεγαλο χωραφι μας δινει 5 σπορους μειον 1 που τον ξαναχρησιμοποιουμε μας μενουν 4 σποροι κερδος. το καθε μεσαιο χωραφι μας δινει 3 σπορους μειον ενα αρα μας δινει 2 κερδος. αν λοιπον φυτεψουμε σε 2 μεσαια χωραφια τοτε εχουμε 3+3=6 σπορους αντι για 5 που δινει το αντιστοιχο μεγαλο χωραφι. αν μετα απο το μεσαια χωραφια φυτεψουμε σε μεγαλα δηλαδα απο τους 6 χρησιμοποιησουμε τον εναν σπορο, τοτε θα εχουμε κερδος ενα σπορο. επισης μπορει να ειναι χρησιμο, οταν θελουμε να παραδωσουμε πχ σε μια αποστολη και δεν εχουμε βιοτεχνικα, αλλα βεβαι με την προυποθεση να μην χρειαζεται μετα να ξαναφυτεψουμε ή να φυτεψουμε σε μεγαλο χωραφι. νομιζω οτι δεν κανω λαθος και καπως ετσι το ειδα στην αρχη, αλλα μετα μπερδευτηκα. αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Αρέσει στον/ην xristos-ale3andros.
  11. deppy1970

deppy1970 Ανερχόμενος

Πολύ το κουράσαμε , όλα τα απλά χωράφια αποδίδουν το ίδιο, το 1 μεγάλο κέρδος 4, τα 2 μεσαία κέρδος 4 (6-2) , τα 4 μικρά κέρδος 4 (8-4). Η διαφορά είναι ότι με τη χρήση βιοτεχνικών αύξησης αριθμού καρπών συμφέρει το μικρότερο χωράφι.

Αρέσει σε Louisa, freaky658, graganta και 4 σε άλλους.
  12. GEPPO1

συμφωνω μαζι σου, ετσι ειναι , αλλα εγω μιλαω μονο για την περιπτωση που δεν θα ξαναφυτεψεις ή θελεις να παραδωσεις σε μια αποστολη και δεν εχεις βιοτεχνικα. αν μετα ξαναφυτεψεις σε μεσαια χωραφια, δεν κερδιζεις τιποτα.

παντως εχεις δικιο το παρακουρασαμε το θεμα και αιτια ειμαι εγω, αλλα δεν ξερω πως μου κολλησε σημερα. αντε παμε παρακατω. το εξαντλησαμε αυτο χαχα!!

Αρέσει στους maria071966, misirli και LILA413.
  13. deppy1970

deppy1970 Ανερχόμενος

Μην αγχώνεσαι όλοι το παθαίνουμε κάποια στιγμή

Αρέσει στους maria071966, panos009 και GEPPO1.
  14. Nantia123

Nantia123 Κόμης

Καλημέρα! Συγνώμη που θα σε πικράνω αλλά και σε αυτή την περίπτωση που λες είναι ακριβώς το ίδιο. Αν έχεις πχ 100 σπόρους και φυτέψεις 100 μεσαία χωράφια θα πάρεις 300 σπόρους (για να παραδώσεις). Αν αντί γι αυτό φύτευες μεγάλα χωράφια, θα φύτευες 50 (μιλάμε για την ίδια έκταση). Άρα θα είχες περίσευμα 50 σπόρους. Από τα 50 μεγάλα χωράφια θα πάρεις 250 σπόρους. Και 50 που ήταν αχρησιμοποίητοι σύνολο πάλι 300. Ουγκ!

Αρέσει στον/ην panos009.
  15. -Barbie73-

-Barbie73- Ενεργός συντάκτης

Καλημέρα συναγρότες
    Θέλω κάποιος, όποιος μπορεί και θέλει να μου πει την στρατηγική του για το δρώμενο του θερισμού.
    Ξέρω ότι αυτό το event απαιτεί μεγάλη προετοιμασία και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια!

Αρέσει στους panos009 και .eugenaki..
  16. *As*

*As* Ενεργός συντάκτης

Barbie73 για τον κουβά θέλεις να μάθεις? Θα πιαστούν τα χεράκια σου από το καθημερινό σκούπισμα των καρπών στη λαική βρε, δεν τα λυπάσαι? :p Εγώ τη μόνη στρατηγική που ακολουθώ τα τελευταία 3 χρόνια είναι να μένω μακριά από τον κουβά όσο πιο πολύ γίνεται, αν είναι δυνατόν μέχρι την τελευταία ημέρα, τίποτα περισσότερο. Ε καλά την πρώτη φορά την πάτησα και έριξα τα διπλά, από ασχετοσύνη, και σαν μικρό που ήμουν 15 μηνών βαλάντωσα στο κλάμα :cry:. Αν χρειάζεσαι και οδηγίες σκουπίσματος, αν και άντρας θα σου πω xD, διαλέγεις ποιους καρπούς σε συμφέρει να αγοράζεις (όσοι έχουν το μεγαλύτερο νούμερο σε ΑΞΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΕ ΧΤ/ΑΞΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΕ ΧΤ) και κάθε τρεις και λίγο περνάς από τη λαική και σκουπίζεις. Φυσικά για το πρώτο στάδιο του ιβέντ χρειάζεται να έχεις λίγο μεγαλούτσικη αποθήκη και στις υπόλοιπες κατηγορίες της λαικής, φυτά, ζώα, ζώα εκτροφής, προιόντα .... χμμμ βιοτεχνικά δεν είδαμε ακόμη ας μη τους βάζω ιδέες και ψάχνουμε ζαχαρίτσες την τελευταία στιγμή ... ναι τις κανονικές λέω μετά τις λιποθυμίες μας θα χρειαστούν πολλές xD.
    Οριο για το κουβά κανείς δεν ξέρει, τα 3 τελευταία χρόνια ήταν (σε αξία αποθήκης φυσικά), 2012 115 εκατομμύρια, 2013 174 εκατομμύρια και το 2014 144 εκατομμύρια (είχαμε 1000 αγρότες αντί για 500 το 2014 γι αυτό και η μείωση φυσικά).

Αρέσει σε maria071966, megakanoni, katerina14450 και 6 σε άλλους.
  17. -Barbie73-

-Barbie73- Ενεργός συντάκτης

Αγαπητέ συναγρότη *As* ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ για τις συμβουλές σου!!!
    Θα προσπαθήσω... και ότι γίνει!!!

Εσύ ομως μήπως θα έπρεπε να κάνεις μία επεξεργασία στο post σου και να σβήσεις αυτά που γράφεις για τα βιοτεχνικά γιατί πραγματικά βάζεις ιδέες και θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε χα χα χα χαxDxD

Μια φορά είπα και γω να πάρω μέρος , μην έρθουν τα πάνω κάτω!!!;)

Αρέσει σε megakanoni, *mava*, misirli και 2 σε άλλους.
  18. misirli

misirli Ημίθεος του φόρουμ

με λίγα λόγια άρχισε να αγοράζεις από τώρα! ;) όχι δεν έχω συμμετάσχει .... και θα ήθελα κι εγω να συμμετάσχω μια φορά αλλα ακόμη και το καλαμπόκι μου, έχει μειωθεί!!! μάλλον φταίει η συνδρομή μύλου :p και η πλάκα δεν έχω φτιάξει και πολλες σουπερ τροφές!!!

υ.γ. Α! και κάτι ακόμα παντα μα πάντα υπάρχουν ακυρώσεις!!! ;) (μέχρι στιγμής τουλάχιστον!!! χιχι)

η αλήθεια έχεις δίκιο στο να μείνεις μακριά από τον κουβά!!! αλλα θα σου κάνω μια ερώτση αν μένεις μακρια απο τον κουβά τοτε γιατί είσαι εδω μέσα -> " Έλληνες παίκτες στους 1000!!!"; το οποίο ανοίχτηκε στις 22/11/14 για συζήτηση

Αρέσει στους *As*, -Barbie73- και xristos-ale3andros.
  19. xristos-ale3andros

xristos-ale3andros Επίτροπος του φόρουμ

Για διάβασε προσεχτικά τι ωραία που τα λέει "μέχρι την τελευταία ημέρα" μένει μακρυά απο τον κουβά xD.

Αρέσει σε megakanoni, *As*, ariadnim και 2 σε άλλους.
  20. misirli

misirli Ημίθεος του φόρουμ

παλιά και νέα εργαστήρια,
    Τα νέα εργαστήρια είναι υπογραμμισμένα
    Τα εργαστηρια του νησιού είναι χρωματισμένα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΖΩΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙπαράγει
    Εκκολαπτήριο στρουθοκαμήλωνστρουθοκάμηλουςαυγό στρουθοκαμήλου
    εργαστήριο τρούφαςγουρούνιτρούφα
    γαλακτοκομείο κατσικώνκατσίκακατσικίσιο γάλα
    γαλακτοκομείο (αγελάδας)αγελάδεςγάλα αγελάδας
    κουρείο λαγών αγκύραςλαγούςμαλλί αγκύρας (λαγού)
    σταθμός συλλογής πούπουλων (πάπιας)πάπιαπούπουλο (πάπιας)
    χρωματοποιείογαλοπούλεςπαλέτα χρωμάτων
    ράντζο ροντέοάλογαμάθημα ιππασίας
    ινστιτούτο μουστακιώνκούκοιχρυσό μουστάκι
    κουρείο προβάτωνπρόβαταμαλλί προβάτου
    εκκολαπτήριοκότεςαυγό (κότας)
    καζανοποιείογάιδαροςκατσαρόλα
    πριονιστήριο καστόρωνκάστοραςκαστορόξυλο
    εργοστάσιο κατασκευής πανιώντυφλοπόντικαεορταστικά πανιά
    παραγωγή κοπριάς νυχτερίδαςνυχτερίδαγκουανό
    εργαστήριο κορακιώνκοράκιακοσμήματα
    εργοστάσιο βιολογικής κόλλαςχαμαιλέονταβιολογική κόλλα
    λιμνούλα κόιψάριΝισικιγκόι
    μαγαζί μεταμφιέσεωνρακούνμάσκα (ρακούν)
    μελισσοκομείομέλισσαμέλι
    μύλος υφασμάτωνσκίουροςκουβέρτα πικνίκ (σκίουρος)
    πίστα ταράνδουτάρανδοςσουξέ (τάρανδος)
    τυροκομείοποντίκιτυρί
    φυστικοβουτυράδικοελέφανταςφυστικοβούτυρο
    σταθμός συλλογής πούπουλων (παππαγάλου)παπαγάλοςπούπουλα παπαγάλου
    υφαντήριο χαλιώνκαμήλαιπτάμενο χαλί
    μπουτικ "Μπικίνι"μαϊμούμπικίνι
    εργαστήριο για ξυλάκιαπάνταξυλάκια
    κατάστημα καταδύσεωνπλατύποδεςαναπνευστήρες (πλατύποδες)

Αρέσει σε Louisa, ioanna6929, EMILYGREECE και 8 σε άλλους.