Οι κανόνες του φόρουμ

Η συζήτηση στο 'Κανόνες' ξεκίνησε από τον/την AntoniaT, 9/9/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
 1. AntoniaT

  AntoniaT Community Team Team Farmerama GR

  Για κάθε πλατφόρμα ισχύει ένας κωδικός συμπεριφοράς, τον οποίο όλοι οι χρήστες οφείλουν να τηρούν. Παρακαλούμε όλους τους χρήστες να αφομοιώσουν καλά το περιεχόμενο του κώδικα, διότι σε περίπτωση που θεωρήσουμε ότι τα μηνύματά σας δεν τηρούν τους κανονισμούς αυτούς, θα σας παραπέμψουμε σε αυτόν.

  Γενικά
  Η κοινότητα διαμορφώνεται μέσω των μελών της και η συμμετοχή επιτρέπεται σε όλους. Έχοντας ως πρωτεύων στόχο την άνετη και δίχως προβλήματα συνύπαρξη των μελών μέσα στην κοινότητα, έχουν δημιουργηθεί μερικοί κανόνες όσον αφορά τη συμπεριφορά των μελών αναμεταξύ τους, οι οποίοι οφείλουν να τηρούνται σε κάθε περίπτωση. Παρόλα αυτά όποια δικαιολογημένη ένσταση είναι ευπρόσδεκτη.

  Θεωρείται όμως δεδομένο, ότι στο διαδικτυακό αυτό χώρο, κανείς δεν χλευάζει, δεν κοροϊδεύει, δεν προσβάλλει και δεν ασκεί υποτιμητική κριτική σε άλλους. Ο σεβασμός απέναντι στον άλλο αποτελεί πρωτεύουσα αρχή.

  Ευγένεια
  Μην ξεχνάς ποτέ, ότι στο άλλο άκρο της σύνδεσης κάθεται ένας άνθρωπος!

  Οι περισσότεροι ανθρώποι δυστυχώς δε σκέφτονται προτού συντάξουν ένα άρθρο, ότι το κείμενο που συντάσσουν, δεν διαβάζεται αποκλειστικά από υπολογιστές αλλά και από (άλλους;) νοήμοντες οργανισμούς, κατά κύριο λόγο από ανθρώπους.

  Να αναλογίζεσαι πάντα το είδος της εκάστοτε λεκτικής σου έκφρασης προτού συντάξεις το άρθρο σου. Σκέψου ότι όσο πιο προσβλητικά και με αγένεια εκφράζεσαι, τόσο λιγότεροι θα είναι και οι πρόθυμοι εκείνοι χρήστες, οι οποίοι θα σε εξυπηρετήσουν στην περίπτωση που χρειαστείς κάτι.

  Ένας απλός μα βασικός κανόνας: Μη γράφεις ποτέ κάτι, το οποίο δε θα έλεγες ποτέ σε κάποιον που βρίσκεται μπροστά σου.

  Ορθογραφία
  Φυσικά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φιλόλογοι και πολλοί δεν κατέχουν άπταιστα την ελληνική ορθογραφία. Παρόλα αυτά, το γεγονός αυτό δεν αποτρέπει κανέναν από το να συμμετέχει. Προτείνεται ωστόσο σε κάθε περίπτωση να διαβάζεις πάντα άλλη μία φορά το μήνυμά σου προτού το δημοσιεύσεις καθότι τα ορθογραφικά λάθη μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρεξηγήσεις.

  Ηλικία
  Το να αισθάνεσαι ανώτερος μονάχα επειδή κάποιοι άλλοι είναι νεότεροι από εσένα αποτελεί δείγμα αλαζονείας – το ίδιο ισχύει και στην αντίστροφη περίπτωση. Όπως ένας 45χρονος μπορεί να λέει ανοησίες όλη την ώρα, έτσι και ένας 14χρονος μπορεί να κάνει τις πιο εύστοχες ερωτήσεις. Η ηλικία του κάθε χρήστη δεν πρέπει να είναι ποτέ θέμα συζήτησης.

  Λεκτικές αντιπαραθέσεις
  Το εκφραστικό ύφος του κάθε χρήστη ορίζει την ατμόσφαιρα επικοινωνίας. Το κάθε μέλος της κοινότητας φέρει ευθύνη, έτσι ώστε να αποφεύγονται λεκτικές λογομαχίες προσβλητικού ύφους. Στην περίπτωση όπου κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από κάποιον άλλο, αυτό οφείλει να θεωρηθεί απλά ως ανταλλαγή απόψεων και όχι ως αιτία για κακόβουλα σχόλια και γενικότερα ανεπίτρεπτη συμπεριφορά. Δε θα υπάρξει ουδεμία ανοχή κατά τη χρήση έντονων εκφράσεων ή προφανών εχθροτήτων. Παρακαλούμε να προσπαθήσετε να διαχωρίζετε με σαφήνεια την πραγματικότητα από το παιχνίδι. Εδώ πρόκειται για ένα forum παιχνιδιού, το οποίο δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματική ζωή.

  Όποιος ωστόσο δεν συμπεριφερθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες χρήστες. Το είδος και η έκταση των συνεπειών εξαρτώνται από τη φύση και το βάρος του παραπτώματος.

  Απειλές
  Δε δεχόμαστε απειλές. Στην περίπτωση όπου μας απευθυνθεί μία απειλή, η συνέπεια θα είναι μια επίσημη προειδοποίηση. Διατηρούμε το δικαίωμα για περαιτέρω ενέργειες.

  Αδικήματα
  Για όποιον χρήστη, ο οποίος διαπράττει δημοσίως αδικήματα, θα εφαρμόζονται οι κατάλληλες νομικές κυρώσεις. Εξωτερικοί σύνδεσμοι (URLs) σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο προσβλητικό και περιφρονητικό προς το ανθρώπινο είδος θα διαγράφονται, όπως επίσης θα διαγράφεται και ο υπεύθυνος για τη δημοσίευσή τους. Η αντιγραφή του περιεχομένου του δικτυακού μας χώρου είναι επίσης ανεπιθύμητη.

  Κανονισμοί στα forum

  Ερωτήματα σε μη σχετικά forum (Crossposting)
  Εάν έχεις κάποια ερώτηση, δημοσίευσέ την σε ένα μεμονωμένο forum, όχι σε όλα τα ήδη ενεργά. Με αυτόν τον τρόπο θα απαντηθεί το ερώτημά σου γρηγορότερα και όχι το αντίθετο. Ερωτήματα σε μη σχετικά forum (Crosspostings) θεωρούνται αγενή και εκνευρίζουν τους χρήστες εκείνους, που ασχολούνται με το να απαντήσουν το εκάστοτε ερώτημα. Τα crosspostings θα διαγράφονται.

  Αναζήτηση σε παλαιότερες θεματικές ενότητες (Threads)
  Είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό όταν παρουσιάζεται πάνω κάτω το ίδιο ερώτημα. Μέσω της αναζήτησης σε παλαιότερα forum με παράλληλες θεματικές ενότητες, θα βρεις την απάντηση στο ερώτημά σου γρηγορότερα και δε χρειάζεται να περιμένεις για μία απάντηση. Εκτός αυτού υπάρχει η περίπτωση να αγνοηθείς, εάν θέσεις εκ νέου ένα ερώτημα, το οποίο έχει τεθεί επανειλημμένως.

  Επιλογή ενός θέματος
  Θα πρέπει να επιλέγεις ένα θέμα, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα περί τίνος πρόκειται στο ερώτημα σου. Η λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑ» σίγουρα δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Επί πλέον, έχε υπόψιν σου ότι πολλά θαυμαστικά σε παρατακτική σειρά δεν είναι κάτι το οποίο εκλαμβάνεται θετικά.

  Να αποφεύγεις σε κάθε περίπτωση τη σύνταξη κειμένων μόνο με κεφαλαία γράμματα, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΩΣ ΚΡΑΥΓΗ.

  Σωστά ελληνικά
  Έχε υπόψιν σου ότι οι δημοσιεύσεις σου είναι προσβάσιμες από οπουδήποτε στον κόσμο. Για αυτόν το λόγο θα πρέπει να προσέξεις έτσι ώστε να χρησιμοποιείς πάνω κάτω σωστά την ελληνική γλώσσα.

  Όποιος νομίζει ότι η χρήση του πλήκτρου κεφαλαίων γραμμάτων (Capslock) είναι εξίσου περιττή καθότι το να γράφει ονόματα ή και να ξεκινάει τις νέες προτάσεις με μικρά γράμματα δεν είναι τόσο σοβαρό και δεν τηρεί τον κώδικα συμπεριφοράς, τότε το κείμενό του θα είναι εξίσου δυσανάγνωστο, όπως ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.

  Ακομα και η απουσια σημειων στιξης δυσκολευει την κατανοηση του εκαστοτε κειμενου διοτι αναμειγνυει και δεν διαχωριζει τις προτασεις και με αυτον τον τροπο δε φερουν μια λογικη συνοχη με αποτελεσμα να κανουν το κειμενο ιδιαιτερα δυσαναγνωστο (όπως αυτό)

  Επςης τιαπογραφρικα λαάθςη δενν συγμνβάλλουν στιιν αιφκολη ανάγννοσγη τοςυ κιεμέναου.

  Για αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξεις το κείμενο ακόμα μια φορά με την ησυχία σου και να διορθώσεις τα σοβαρότερα λάθη, προτού το αποστείλεις.

  Όποιος προφανέστατα δεν αφιερώνει τον απαιτούμενο χρόνο για τη σύνταξη του ερωτήματός του, δε μπορεί να περιμένει ότι άλλοι χρήστες θα αφιερώσουν το δικό τους χρόνο για να απαντήσουν στο ερώτημά του.

  Να είσαι ευγενικός/ή
  Ακόμα κι αν η δημοσίευση του ερωτήματός σου ή της απάντησής σου λαμβάνει χώρα υπό πίεση χρόνου, προσπάθησε να διαβάσεις τη δημοσίευσή σου μία τελευταία φορά, προτού πατήσεις το πλήκτρο «Αποστολή». Συχνά εκλαμβάνεται ένα υπό πίεση χρόνου συντεταγμένο κείμενο πιο αρνητικά, από ότι αρχικά έχει εννοηθεί. Αναλογήσου επίσης, εάν το κείμενο θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανόν όταν περιλαμβάνονται περιεχόμενα ειρωνικού χαρακτήρα. Τα διάφορα Emoticons όπως για παράδειγμα ;) („Κλείσιμο ματιού“) βοηθούν για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

  Πίεση
  Μερικές απαντήσεις χρειάζονται το χρόνο τους. Χαιρόμαστε όταν η συμμετοχή είναι μεγάλη. Ωστόσο δε μπορούμε να εγγυηθούμε την ταχεία απάντηση στα ερωτήματα. Για αυτό και η πίεση εκ μέρους σου δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.

  Περιττά δημοσιεύματα (Spam)
  Όπως ισχύει στα περισσότερα forum, έτσι και εδώ είναι ανεπιθύμητα τα περιττά δημοσιεύματα (Spam) τα οποία κατακλύζουν τις συζητήσεις και τις καθιστούν δυσανάγνωστες. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων περιττών δημοσιευμάτων, διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες.

  Προσοχή: Με τον όρο «περιττά δημοσιεύματα» (Spam) δεν εννοούμε την κατηγορία «ανούσια κουβεντούλα» (Trash-Talk), η οποία φυσικά και επιτρέπεται στα προβλεπόμενα για αυτό το είδος συζήτηση forum (π.χ. Ελέυθερα forum, Ομάδες θεματικών ενοτήτων διασκέδασης (Fun-threads) κλπ.).

  Ευθύνη
  Ο κάθε χρήστης φέρει την ευθύνη για το εκάστοτε προσωπικό του δημοσίευμα. Στα πλαίσια αυτού ισχύει βέβαια το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου. Αλλά ακόμα και αυτό το βαθιά ριζωμένο στο Σύνταγμα Ελληνικής Δημοκρατίας νομικό δικαίωμα συνοδεύεται και περιορίζεται από συγκεκριμένους νομικούς κανονισμούς, ιδιαίτερα εκείνους που αναγράφονται στον Ποινικό Κώδικα. Επιπλέον αφήνεται στην κρίση του εκάστοτε διαχειριστή του forum, εάν κάτι θα δημοσιευτεί ή όχι.

  Που και που ένα «ευχαριστώ»
  Όπως και στην πραγματική ζωή, ένα «ευχαριστώ» επηρεάζει θετικά την ατμόσφαιρα. Εάν κάποια απάντηση σε βοήθησε, ικανοποιείται και ο συντάκτης της απάντησης με μια φιλική αντίδραση, καθότι κι εκείνος θυσίασε τον ελεύθερο χρόνο του για να τη γράψει. Εκτός αυτού σημάνει άλλους επισκέπτες ότι η απάντηση αυτή σε βοήθησε, άρα το θέμα θεωρείται λήξαν.

  Σύνδεσμοι (links)
  Καθότι φέρουμε μια κάποια ευθύνη, για το τι δημοσιεύεται online στο forum, απαγορεύονται γενικώς ξένοι σύνδεσμοι (foreign links). Με τον όρο «ξένοι σύνδεσμοι» εννοούνται κάθε σύνδεσμοι που δε σχετίζονται με τη Bigpoint, με εξαίρεση τις ιστοσελίδες και τα forum Ομάδων, Συναφιών και Οικογενειών.

  Εξαιρέσεις υφίστανται, απαιτούν ωστόσο περαιτέρω έγκριση από την «Υποστήριξη».

  Εικόνες
  Στο forum αυτό μπορείς να δημοσιεύσεις εικόνες, τις οποίες μπορείς να ανεβάσεις μέσω των προβλεπόμενων σελίδων αποθήκευσης εικόνων online. Αυτές οι εικόνες επιτρέπονται βέβαια μόνο αν πλοιρούν τους κανονισμούς της πλατφόρμα μας και δεν προσβάλλουν το ισχύον δίκαιο.

  Για παράδειγμα απαγορεύονται:
  - εικόνες πορνογραφικού χαρακτήρα
  - βίαιες εικόνες
  - ρατσιστικές εικόνες
  - εικόνες με πολιτικά μηνύματα

  Τα παραπάνω αποτελούν αποκλειστικά κάποια παραδείγματα. Εάν για κάτι δεν είστε σίγουροι, ρωτήστε απλά ένα συντονιστή forum για να σας πει με βεβαιότητα αν η εικόνα είναι εντάξει ή όχι.

  Κλειστές θεματικές ενότητες (Threads)
  Όταν ένας συντονιστής κλείνει ένα θέμα, τότε παρακαλούμε να μην ανοίγεις το θέμα εκ νέου. Υπάρχει πάντα ένας λόγος που ένα θέμα έχει κλείσει, ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα προφανής. Το λόγο που ένα θέμα έχει κλείσει μπορείς να τον μάθεις από τον υπεύθυνο συντονιστή του forum.

  Εάν κατά την άποψή σου, ο συντονιστής έχει κλείσει ένα θέμα για προσωπικούς του λόγους ή εάν γενικότερα θέλεις να παραπονεθείς, τότε μπορείς να απευθυνθείς μέσω ενός προσωπικού μηνύματος (PNs) σε έναν Αρχισυντονιστή ή σε έναν Διαχειριστή Πλατφόρμας.

  Προσωπικά μηνύματα (PNs)
  Στο Portal (εάν κάνεις κλικ πάνω στο «Αρχική») μπορείς να στείλεις προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες.

  Με τα προσωπικά μηνύματα μπορείτε να κουβεντιάσετε, να οργανώσετε θέματα της ομάδας ή και να ανταλλάξετε τις ICQ, MSN κλπ. διευθύνσεις σας.

  Εκεί μπορείτε επίσης να στείλετε συνδέσμους σε εξωτερικές σελίδες (όπως για παράδειγμα Teamspeak ή Movie Studio), κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται να κάνετε στα πλαίσια του δημόσιου forum.

  Παρακαλούμε σεβαστείτε το συνομιλητή σας και συμπεριφερθείτε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι.
  Δε θα ανέχονται προσβλητικά και απειλητικά σχόλια και σε τέτοια περίπτωση διατηρούμε κάθε δικαίωμα να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες.

  Πολιτικά ζητήματα και δηλώσεις
  Ο καθένας έχει μια πολιτική άποψη. Ο ένας σκέφτεται ίσως συντηρητικά, ο άλλος είναι ίσως πιο ακραίος. Ο ένας ανήκει στην Αριστερά, ο άλλος στο Κέντρο και ο τρίτος στη Δεξιά. Αυτές οι απόψεις και οι πεποιθήσεις δεν έχουν ουδεμία θέση εδώ. Κρατήστε λοιπόν την άποψή σας για τον εαυτό σας και μην ενοχλείτε άλλους με τέτοια ζητήματα.

  Στο forum οφείλουν οι χρήστες που κάνουν δηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα να τις έχουν αναλογιστεί καλά. Είναι στην κρίση των συντονιστών, να τροποποιήσουν ή και να διαγράψουν όποια δήλωση κρίνουν απαραίτητο.

  Στοιχεία επικοινωνίας
  Ποτέ δε ξέρεις, ποιος διαβάζει τα δημοσιεύματα στο forum και κατά συνέπεια ποιος μπορεί να δει τα στοιχεία σου. Αυτό αφορά όλα τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας όπως διευθύνσεις ICQ, MSN, Skype, TS, Yahoo Messenger, την προσωπική σου διεύθυνση κατοικίας, το νούμερο σταθερού και κινητού τηλεφώνου κλπ. κλπ.
  Για αυτό να στέλνεις τα στοιχεία σου μόνο μέσω προσωπικού μηνύματος (PN) απευθείας σε εκείνους, που θέλεις να τα γνωστοποιήσεις!

  Διαφήμιση Ομάδας/Συναφιού
  Είναι ωραίο να ταυτίζεσαι με την Ομάδα σου ή το Συνάφι σου, αλλά σε παρακαλούμε, όσον αφορά τη διαφήμιση, να χρησιμοποιείς το για αυτό το λόγο προκαθορισμένο χώρο (συνήθως κάτω κάτω στα forum). Εάν ο οποιοσδήποτε τοποθετούσε τη διαφήμισή του σε άλλους, παρά τους προκαθορισμένους χώρους, τότε τα σημαντικά θέματα δεν θα φαίνονταν σχεδόν καθόλου.

  Ψευδώνυμο
  Στο portal αυτό έχεις την επιλογή από ένα σχεδόν απεριόριστο αριθμό ψευδωνύμων. Αλλά και εδώ ισχύουν κάποιοι κανονισμοί.

  Επίλεξε ένα ψευδώνυμο, το οποίο δεν προσβάλλει τους άλλους χρήστες και δεν στοχεύει στο να εκνευρίσει άλλους χρήστες (π.χ. Nick-Fakes). Αυτονόητο είναι επίσης ότι απαγορεύονται ψευδώνυμα με ρατσιστικό χαρακτήρα ή ψευδώνυμα που υποστηρίζουν και προωθούν βία.

  Παρενοχλήσεις
  Υπάρχει κάποιος χρήστης στο forum, ο οποίος σε παρενοχλεί ιδιαίτερα; Τότε σε παρακαλούμε να δημιουργήσεις ένα Screenshot και να σημειώσεις το ψευδώνυμο, την ημερομηνία και την ώρα. Φυσικά μπορείς να «καταδώσεις» το ενοχλητικό δημοσίευμα, με το να ενημερώσεις ένα συντονιστή του forum. Παρόλα αυτά θα πρέπει πάντα να έχει δημιουργηθεί ένα Screenshot πριν από αυτό.

  Εκτός αυτού μπορείς πάντα να υποβάλλεις μήνυση στην αστυνομία. Με αυτόν τον τρόπο και με τη βοήθειά μας θα μπορέσεις να μάθεις ποιος σε παρενόχλησε έτσι ώστε να δράσεις αναλόγως.

  Πες «Όχι»
  Κανείς δε μπορεί να σε αναγκάσει να λάβεις μέρος σε μια συζήτηση, στην οποία δεν αισθάνεσαι άνετα. Δεν οφείλεις να απαντήσεις σε κανέναν, εάν εσύ δε θέλεις. Εάν κάποιος σε πιέζει, απευθύνσου στους συντονιστές ή στους Διαχειριστές. Εκείνοι μετά θα ενημερώσουν άμεσα την Υποστήριξη.

  Προσωπική συνάντηση; Ποτέ μόνος/η!
  Θέλει κάποιος από το παιχνίδι να σε γνωρίσει προσωπικά; Σκέψου καλά, εάν πραγματικά το θες κι εσύ και συζήτησέ το με τους γονείς και τους φίλους σου. Επίλεξε ένα πολυσύχναστο μέρος και έχε κάποιους καλούς φίλους σου κοντά. Παράμεινε στο συμφωνηθέν μέρος ασχέτως τι σου έχει υποσχεθεί. Δε ξέρεις ποτέ από πριν, τι άνθρωπο θα συναντήσεις.

  Διαφήμιση
  Στα πλαίσια του forum αυτού δεν επιτρέπονται διαφημίσεις για προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με τη Bigpoint.
  Ωστόσο ο πάροχος του Forum μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφημιστικά μπάνερ που μπορείς να κάνεις κλικ πάνω τους.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να αναφέρει κανείς τη μάρκα του ποντικιού που χρησιμοποιεί ή το τι αμάξι οδηγεί, αλλά ας περιοριστεί ο χρήστης μόνο σε αυτές τις πληροφορίες.

  Προσωπικό κείμενο
  Με το προσωπικό σου κείμενο μπορείς να δώσεις στα δημοσιεύματά σου μία προσωπική χροιά. Έτσι ώστε όμως να διατηρηθεί οπτικά μια πρακτική αισθητική, οφείλεις να τηρήσεις κάποιους κανονισμούς: Στο προσωπικό σου κείμενο το μέγιστο που επιτρέπεται είναι 1 διαφημιστική εικόνα (Banner). Το μέγιστο μέγεθος ανέρχεται σε 500 x 200 πίξελ. Αυτές οι διαστάσεις ορίστηκαν από την Ένωση Γερμανών Εκδοτών Περιοδικών ως κανόνας για τις διαφημιστικές εικόνες (Banner). Εάν λοιπόν διαφημιστές καταφέρνουν να περιορίστουν σε αυτές τις διαστάσεις, τότε δε θα είναι πρόβλημα ούτε για εσένα. Σε περίπτωση που τελικά χρειαστείς περισσότερο χώρο, τότε αφαίρεσε κάποια από τα γραφικά στοιχεία. Επιπλέον στην εικόνα, το μέγιστο που επιτρέπεται είναι 4 γραμμές κειμένου και 2 κενές γραμμές. Σημαντικό: Εάν χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη γραμματοσειρά, τότε μειώνεται ο αριθμός των επιτρεπόμενων γραμμών!

  Παράπονα
  Η ζωή του παιχνιδιού είσαι εσύ και ολόκληρη η κοινότητα. Για αυτό το λόγο η γνώμη σου και τα σχόλιά σου μας είναι πολύ σημαντικά και πάντα ευπρόσδεκτα. Ακόμα και στην περίπτωση παραπόνων αναγνωρίζουμε μια καλή ευκαιρία, να καλύπτουμε στο μέλλον τις επιθυμίες των χρηστών καλύτερα και πιο εύστοχα.

  Έχε όμως υπόψιν σου, ότι και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται ευγένεια! Εκκλήσεις απεργίας, υβριστικά και προσβλητικά σχόλια απευθυνόμενα σε συνεργάτες ή και άλλους χρήστες όπως επίσης και εκκλήσεις ότι οι συμπαίκτες σου πρέπει να αλλάξουν το παιχνίδι, αποτελούν απόλυτο ταμπού. Τέτοιου είδους εκκλήσεις δεν ανήκουν στο forum και για αυτό θα απομακρύνονται άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο βλάπτεις ουσιαστικά μονάχα τον εαυτό σου, καθότι εμείς δε δίνουμε σημασία σε χυδαία σχόλια.

  Για αυτό σε παρακαλούμε να χρησιμοποιήσεις έναν ουδέτερο τόνο, με τον οποίο εκφράζεις την άποψή σου. Θα χαρούμε ιδιαίτερα να ασχοληθούμε με το ζήτημά σου και να σε βοηθήσουμε, λύνοντας έτσι όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πρόβλημα.

  Αν και θεωρούμε αυτή τη λίστα ως ελλειπή, πιστεύουμε ωστόσο ότι αυτοί οι κανόνες παρουσιάζουν μια εύχρηστη εκκινητήρια γραμμή συμπεριφοράς. Σε περίπτωση ανάγκης η λίστα αυτή θα συμπληρωθεί και βελτιωθεί!

  Ακόμα κάποιες Συντομογραφίες κατά την Online Επικοινωνία

  IMHO - „in my humble opinion“ - κατά την ταπεινή μου γνώμη
  LOL - Laughing out loudly - δυνατό γέλιο
  ROTFL - roll on the floor laughing - πέφτοντας κάτω από τα γέλια
  TTFN - ta ta for now - γεια προς το παρόν
  CU - „see you“ - τα λέμε πάλι
  RTFM - „read the ****ing manual“ - διάβασε τις γαμ.... οδηγίες

  Συγκρατηθείτε προτού απαντήσετε εξοργισμένοι. Αφήστε να περάσει μία μέρα και αντιδράστε μετά αναλόγως. Να συμπεριφέρεστε στους άλλους συμμετέχοντες, όπως θα θέλατε να συμπεριφέρονται κι εκείνοι σε σας.
  Σε περίπτωση που θέλετε να λάβετε μέρος σε συζητήσεις με σκοπό να «δημοσιεύσετε» προσβλητικά σχόλια τότε δε θα πρέπει να σας εκπλήξει όταν (δικαίως) σας αφαιρεθεί το δικαίωμα πρόσβασης.

  Οι παίκτες ή οι ομάδες παικτών δεν πρέπει ποτέ να χαρακτηρίζονται με βάση την εθνικότητα ή την καταγωγή τους. Ως εταιρεία δεν ανεχόμαστε διακρίσεις, παρενόχληση και ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μίσους εναντίον μεμονωμένων ατόμων των ομάδων μας. Σαφώς, οποιος δείχνει παρενόχληση ή επιθετική συμπεριφορά στα φόρουμ μας δεν είναι ευπρόσδεκτος! Επιπλέον, αναμένουμε από κάθε συντονιστή που ανήκει στις ομάδες μας να είναι άτομο που βλέπει το φόρουμ ως τόπο πλούσιας ποικιλομορφίας, εποικοδομητικής συζήτησης και ανεκτικότητας, που δεν ανέχεται καμία μορφή διακρίσεων και που συμβάλλει στην ευημερία όλων.

  Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξετε οπωσδήποτε, ότι ο χώρος του Διαδικτύου είναι ένας χώρος, τον οποίο διέπουν νομικές δομές και κυρώσεις. Έτσι λοιπόν εφαρμόζεται η Παράγραφος 185 κε. StGB (Γερμανικός Ποινικός Κώδικας), η οποία αφορά τις προσβλητικές και υποτιμητικές εκφράσεις.

  Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

  Το Team Υποστήριξης του Portal
   
  Η τελευταία επεξεργασία έγινε από συντονιστή: 8/3/19
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.