Μπόνους πρώιμο από εξευγενισμό φυτών

Η συζήτηση στο 'Αρχείο βοηθητικών κειμένων' ξεκίνησε από τον/την tempelxanas, 27/9/15.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
  1. tempelxanas

tempelxanas Μόνιμος στο φόρουμ

Καλημέρα.
    Με τον εξευγενισμό των φυτών δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Τώρα τελευταία άρχισα να δουλεύω πάνω σ΄ αυτό κι όπως καταλαβαίνετε είμαι ακόμα στο στάδιο της εκμάθησης.
    Η ερώτησή μου είναι η εξής:
    Έχω ενεργοποιήσει 2 πρώιμα μπόνους από εξευγενισμό με 12% μείωση ανάπτυξης το καθένα και φύτεψα φυτό με διάρκεια ανάπτυξης 5:40 χωρίς νερό και λίπασμα (απλό ή σούπερ).
    Παρατήρησα όμως ότι ο χρόνος ανάπτυξής του δεν μεταβλήθηκε καθόλου. Παρέμεινε στο 5:40.
    Δεν θα έπρεπε να μειωθεί κατά 24%, (12%+12%=24%) ή εγώ έχω καταλάβει λάθος;
    Ευχαριστώ.

2. -*thumbelina*-

-*thumbelina*- Board Administrator Team Farmerama GR

Καλημέρα. Μπορείς να μου πεις σε ποιά φυτά έχεις κερδίσει αυτό το μόνους; Τα μπόνους αυτά τα έχεις αποθηκεύσει; Τα έχει τοποθετήσει στο θερμοκήπιο;

3. tempelxanas

Καλημέρα.
    Τα φυτά είναι η σίκαλη και το φουντούκι. Το φυτό που καλλιέργησα ήταν καλαμποκίσιος κύκλος (5:40 διάρκεια).
    Τα μπόνους τα έχω αποθηκεύσει κανονικά και στο μενού "εξευγενισμός φυτών", τα έχω ενεργοποιημένα.
    Την τελευταία ερώτησή σου όμως δεν την καταλαβαίνω.
    Τι εννοείς όταν λες "αν τα έχει(ς) τοποθετήσει στο θερμοκήπιο";
    Ευχαριστώ.

4. -*thumbelina*-

-*thumbelina*- Board Administrator Team Farmerama GR

Εννοούσα αν τα μπόνους αυτά τα έχεις ενεργοποιημένα.
    Επίσης τα μπόνους αυτά έχουν επίδραση μόνο για την σίκαλη και το φουντούκι αντίστοιχα, τα φυτά δηλαδή που εξευγένισες. Δεν έχουν επίδραση σε άλλα φυτά.

5. tempelxanas

Το υποψιάστηκα από τον τρόπο που με ρώτησες, γι αυτό σου είπα και ποιο φυτό καλλιέργησα.
    Πες μου όμως. Και στα υπόλοιπα μπόνους (νερό - λίπασμα απλό ή σούπερ, ΠΕ, κλπ) συμβαίνει το ίδιο;
    Ευχαριστώ.

6. .selia.

.selia. Forum Moderator Team Farmerama GR

Όλα τα μπόνους από εξευγενισμό ισχύουν για το αντίστοιχο φυτό, όχι για όλα. Αλλιώς γιατί τότε να κάναμε εξευγενισμό για κάθε φυτό ξεχωριστά? Στις Σ.Ε. αναγράφεται ξεκάθαρα στην πρώτη παράγραφο:

Το κάθε Bonus μπορείς να το αποθηκεύσεις μία φορά. Θα ισχύει κάθε φορά που το επιλέγεις εφόσον το έχεις κερδίσει. Κάθε bonus από τον εξευγενισμό ισχύει για ένα συγκεκριμένο φυτό.

7. tempelxanas

Είσαι σαφής, μη με "μαλώνεις".:):)
    Ως πρωτάρης του εξευγενισμού είχα μπερδευτεί και χρειάστηκα την βοήθειά σας. Αυτό είναι όλο.
    Έγινε κατανοητό και την παρατήρησή σου την βρίσκω απόλυτα λογική.;)
    Ευχαριστώ για το ξεμπέρδεμα, το θέμα μπορείτε να το κλείσετε.
    Καλή συνέχεια.

8. .selia.

.selia. Forum Moderator Team Farmerama GR

Καλή συνέχεια,

Το θέμα απαντήθηκε και κλείνει.

Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.