Με Έμπνευση και Λόγο

Η συζήτηση στο 'Άσχετες και γενικές αναρτήσεις' ξεκίνησε από τον/την mara_libra, 31/8/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
 1. vaso1963

  vaso1963 Αναλυτής του παιχνιδιού

  κάποιος,μέρα,διασχίζω,ακούω,φαντασία

  Την πραγματικότητα την βιώνει κανείς διαφορετικά.
  Φθινόπωρο..πέφτει ένα φύλλο,κάποιος θα δει την πορεία που κάνει πέφτοντας,άλλος θα το πατήσει,κάποιος άλλος θα διασχίσει τον δρόμο για να το πιάσει στο χέρι του και να το μυρίσει.
  Εγώ στα δύσκολα έχω τους <<υποστηρικτές διαθέσεων>> κάπου το διάβασα δεν θυμάμαι πού (είμαι και κάποιας ηλικίας βλέπετε παρακαλώ να έχω την συγνώμη σας)
  Π.χ ακούω το αναίτιο κορνάρισμα και αμέσως μετά με κλείνει, του λέω <<ευχαριστώ>> βλέπω το παιχνίδισμα του ήλιου πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του και μέσα μου γελάω που δεν τον άφησα να εκτονωθεί βρίζοντας.
  Φαντασία? μπορεί να το πει κανείς και έτσι.
  Είπαμε την πραγματικότητα την βιώνει κανείς διαφορετικά.
  Με την φάρμα άλλος το βλέπει τι σου έδωσα τι μου έδωσες και άλλος πιστεύω όπως εγώ παίζει για τα γραφικά,τα δωράκια κάθε μέρα,
  την προσπάθεια στα δρώμενα γενικά για την χαρά του παιχνιδιού.
  Τώρα αν κάποια μέρα ξυπνήσει καλά εκείνο το καλόπαιδο ο Varun (για τον Ινδούλη λέω καλέ)και δώσει και κανένα bonus κωδικό εκεί να δεις χαρά.
  <<Υποστηρικτές διαθέσεων>> είπαμε μην τα ξαναλέμε.

  Επόμενες λέξεις συγνώμη,διαθέσεων,βιώνει,ευχαριστώ,αναίτιο
   
  Αρέσει σε Louisa, toyrbigion, theoni1999 και 6 σε άλλους.
 2. ΒΗΜΑΣΩΤΑ

  ΒΗΜΑΣΩΤΑ Επίτροπος του φόρουμ

  - Aν σας ζητούσα να μου φέρετε ένα αντικείμενο που να συμβολίζει τι σημαίνει για σας οικογένεια, ποιο θα ήταν αυτό;
  - Εγώ, είπε ο πρώτος, θα έφερνα μια χρυσή αλυσίδα με πολλούς κρίκους, σφιχτά δεμένους μεταξύ τους. Κάθε κρίκος εξαρτάται
  απόλυτα από τον προηγούμενο και τον επόμενο. Όταν είναι μόνος του περνά απαρατήρητος, όμως όλοι μαζί συνθέτουν ένα κόσμημα.
  - Συγγνώμη, είπε ο δεύτερος, αλλά δε συμφωνώ. Δηλαδή αν σπάσει η αλυσίδα οι κρίκοι είναι καταδικασμένοι; Εξάλλου τα μέλη μιας
  οικογένειας δεν είναι ποτέ πανομοιότυπα όπως οι κρίκοι. Καθένα βιώνει τη δική του πραγματικότητα και βάζει τους δικούς του στόχους.
  Για αυτό, εγώ θα έφερνα ένα μπρελόκ με διάφορα κλειδιά. Καθένα από αυτά ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και είναι προορισμένο να
  ανοίξει τη δική του κλειδαριά. Ο ρόλος του μπρελόκ είναι να τα βοηθάει να μη χαθούν και να κρατάει ενωμένη την ομάδα.
  - Λοιπόν εγώ, είπε ο τρίτος, θα έφερνα μια γλάστρα σπαρμένη με διαφορετικά λουλούδια. Κάθε σπόρος θα αναπτύσσεται παράλληλα
  με τους υπόλοιπους, παίρνοντας ότι χρειάζεται από το χώμα της για να ανθίσει και να δώσει τα δικά του χρώματα και τις ευωδιές. Κι αν
  η γλάστρα πότε πότε στερεύει από νερό, δεν το κάνει αναίτια. Θέλει να δοκιμάσει τους μικρούς της σπόρους και να τους αναγκάσει να
  αναπτύξουν πιο βαθιές ρίζες και πιο στέρεες. Μια γλάστρα με σκέτο χώμα δεν είναι ποτέ αρκετή. Όλοι περιμένουν με αγωνία το φυτό
  που θα ξεπροβάλλει για να το καμαρώνουν, να τους φτιάχνει τη διάθεση όταν το κοιτούν και έτσι απλά να λέει ευχαριστώ στη γλάστρα που το φιλοξενεί.

  επόμενες λέξεις: συμβολίζει, ρόλος, χρειάζεται, ρίζες, περιμένουν
   
  Αρέσει σε Louisa, toyrbigion, toylaaaaa και 10 σε άλλους.
 3. gregor54

  gregor54 Αρχάριος στο φόρουμ

  Ένα παζλ αγνώστων "συμβολίζει" την ζωή μας.
  Κάποιοι κοντά μας, κάποιοι μακριά μας.
  Ο κάθε ένας τους παίζει τον "ρόλο" του.
  Είτε από την καλή πλευρά είτε από την κακή.
  "Χρειάζεται" να έχεις οξυμένες αισθησεις για να ανταπεξέλθει αυτές της "ρίζες" του κακού.
  Και πάλι όμως, σαν αθέατοι του κόσμου αυτά τα
  μιαζματα
  θα "περιμένουν".
  την εμφάνισή σου..!

  Ελπιδα. γνωση. αυτοκριτηκη. αγαπη. φεγγαρι.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 4/10/14
  Αρέσει σε toyrbigion, toylaaaaa, aloniaris και 4 σε άλλους.
 4. mara_libra

  mara_libra Στρατηγός του φόρουμ

  Κάποτε πίστευα ότι κάθε άνθρωπος, λίγο έως πολύ, γνωρίζει τις δυνατότητές του, τις αδυναμίες, τον ευατό του ...
  Γνωρίζει πότε αυτό που κάνει είναι λάθος, καταλαβαίνει πως δεν έπρεπε να πράξει όπως έπραξε ... και δίνει ελαφρυντικά στον ευατό του, για να μπορέσει να συνεχίσει, για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά.
  Όσο όμως μεγαλώνω, διαπιστώνω πως δεν σκεφτόμουν καθαρά.
  Ο άνθρωπος όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις αδυναμίες του, αλλά κι αν ακόμη το κάνει, γίνεται ακόμη πιο σκληρός και άδικος, προσπαθώντας να σβήσει και το τελευταίο ίχνος μεταμέλειας από την καρδιά του.
  Στην πραγματικότητα δεν αγαπά ούτε τον ευατό του, αφού δεν αφήνεται να γαληνέψει.
  Κοιτώντας το φεγγάρι, την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, αφήνοντας κατά μέρος τις ελπίδες και τους ευσεβείς πόθους, έκανα τη δική μου αυτοκριτική. Αποφάσισα πως κάθε πράξη μου, κάθε σκέψη μου ακόμα, είναι σημαντικές για την ψυχική μου ηρεμία.
  Κατάλαβα πως αν νιώθω άνετα και γαλήνια μέσα μου, θα τα έχω και καλύτερα με τον ευατό μου.
  Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανέναν άλλο, παρά μόνο εμάς τους ίδιους.
  Μια αρχή μπορεί να γίνει από τον τρόπο που σκεφτόμαστε.
  Η γνώση λένε πως είναι δύναμη, αλλά και η αποδοχή των ορίων μας... κι αυτό δύναμη είναι.

  [​IMG]
  επόμενες λέξεις: καθαρά, αναγνωρίζει, πράξη, ορίων, δύναμη
   
  Αρέσει σε Louisa, monolith2, toyrbigion και 11 σε άλλους.
 5. tsarouxis

  tsarouxis Έμπειρος

  Όσο κάποιος μεγαλώνει με αφορμή εμπειρίες που ούτε περίμενε να συμβούν στη ζωή του και πράξεις που ούτε φανταζόταν ότι θα έκανε, γνωρίζει έναν όχι νέο αλλά πιο εμπλουτισμένο, πολύπτυχο εαυτό.
  Εάν μπορέσει να τον αποδεχθεί, προχωράει. Εάν αδυνατεί, μένει πίσω, νοσταλγεί την παλιότερη, απλούστερη εκδοχή του.
  Μπορεί να βλέπει πια πιο καθαρά τον εαυτό του ή/και την ίδια στιγμή να μην τον αναγνωρίζει.
  Τα όρια ανάμεσα σε αυτά τα δύο, συνήθως θολά, δε διακρίνονται εύκολα και τον μπερδεύουν.
  Η συγχώρεση μοιάζει με αναρρίχηση σε απόκρημνο βουνό, γιατί ενώ η δύναμή του να συγχωρεί τα λάθη των άλλων μεγαλώνει και τον βοηθάει να προχωρά, μαζί της θεριεύουν και οι Ερινύες για τα δικά του σφάλματα που τον κατακρημνίζουν.
  Χρειάζεται μεγάλη δύναμη, για να δώσει στο "νέο" του εαυτό ένα αληθινό χαμόγελο.

  επόμενες λέξεις: αποδεχθεί, νοσταλγεί, συγχώρεση, λάθη, χαμόγελο
   
  Αρέσει σε Louisa, toyrbigion, theoni1999 και 9 σε άλλους.
 6. -Aeval-88

  -Aeval-88 Ανερχόμενος συντάκτης

  αποδεχθεί,νοσταλγεί,συγχώρεση,λάθη,χαμόγελο

  Σαν ένα μικρό παιδί που κλαίει για το παιχνίδι που απαιτεί και δεν του δίνεται,η νοσταλγία τις τελευταίες μέρες κάνει μέσα μου την δική της επανάσταση,συνυφασμένη με τις εμπειρίες κάθε συναισθήματος μαρτυρά ότι ζω.
  Ανατρέχω σε λάθη του παρελθόντος που με λύγισαν αλλά με δίδαξαν πολλά έτσι ώστε να μην τα επαναλάβω,γιατί το σημαντικό είναι ο τρόπος που θα συμπεριφερθώ αφού τα διέπραξα,τα αποδέχθηκα.
  Ανατρέχω σε άτομα που με πλήγωσαν αλλά δεν μπορώ ή καλύτερα δεν θέλω να συγχωρήσω...το πρέπει που πολλές φορές προτείνουν τρίτοι,για μένα είναι άγνωστη λέξη.
  Συνήθως λέμε ότι το χαμόγελο είναι το αντικαταθλιπτικό της ζωής που μπορεί να απαλύνει τις δύσκολες στιγμές,άλλες πάλι φορές είναι η βιτρίνα που όταν σπάσει αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο...μπορεί όμως το χαμόγελο να δώσει λύσεις στα δυσάρεστα απρόβλεπτα της ζωής???

  [​IMG]


  επόμενες λέξεις : εμπειρίες,τρόπος,άγνωστη,βιτρίνα,πρόσωπο
   
  Αρέσει σε toyrbigion, maria071966, aloniaris και 4 σε άλλους.
 7. sofouladim

  sofouladim Στρατηγός του φόρουμ

  εμπειρίες, τρόπος, άγνωστη, βιτρίνα, πρόσωπο


  [​IMG][​IMG]
  Τα μάτια μας !!! Είναι η βιτρίνα του προσώπου μας !!! Η έκφρασή τους δηλαδή το βλέμμα μας με τον τρόπο που κοιτάμε, μπορεί να "οδηγήσει" και να δώσει διάφορα νοήματα-μηνύματα, να δημιουργήσει αίσθηση - έλξη - γλυκύτητα - τρυφερότητα - ερωτισμό - μυστήριο - νοσταλγία - χαρά - θυμό - πόνο - πανικό, καθώς και αοριστία με το απλανές και χαμένο βλέμμα. Ακόμη μπορούμε να ακινητοποιήσουμε ή όπως έχει ειπωθεί να αφοπλίσουμε κάποιον- α ή να κεραυνοβολήσουμε ή να μαλώσουμε ή να σκοτώσουμε κιόλας με το βλέμμα που σκοτώνει, ακόμη και να ...... "ματιάσουμε;;;;" κάποιους ή και να τους " κλείσουμε" ..... πονηρά το μάτι !!!
  Ειδικά με τους γνώριμους μας ανθρώπους, όταν συναντιόμαστε και κοιταζόμαστε κατά πρόσωπο ( που έχουν & έχουμε εμπειρία από την μεταξύ μας συναναστροφή ) είναι πολύ εύκολο από το βλέμμα τους να καταλάβουμε τι γίνεται μέσα τους, από την εικόνα που είναι αποτυπωμένη στα μάτια τους !!! Μπορούμε λοιπόν να "δούμε καθαρά" και να καταλάβουμε ... τι ακριβώς λ έ ν ε τα μάτια μας !!! Άλλωστε είναι χιλιοτραγουδισμένα- πόσα τραγούδια έχουν γραφτεί ;;; για αυτά που έχουν .... μ ι λ ή σ ε ι κάποια μάτια ;;;; και ποιές φαντασίες έχουν εξάψει τους ανθρώπους να γίνουν στιχουργοί και μελωδοί ;;;;; γιά τις αποχρώσεις, γιά το μυστήριο, γιά την λάμψη τους, για τις βλεφαρίδες τους, γιά ... γιά ...
  ΄Οταν πάλι "κρατάμε" ερμητικά κλειστά τα μάτια μας ή ανέκφραστα, τότε ... "φανερώνουμε" στους άλλους το ... άγνωστο - την άλλη πλευρά του χαρακτήρα μας, αυτήν που έχουμε κατά δική μας ... αυτήν που λέμε .... "αφήστε τους να αναρρωτιούνται" !!!!!.......

  επόμενες λέξεις : απλανές, συναναστροφή, στιχουργοί, λάμψη, αναρρωτιούνται.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 9/10/14
  Αρέσει σε toyrbigion, toylaaaaa, Μαρία21* και 8 σε άλλους.
 8. mara_libra

  mara_libra Στρατηγός του φόρουμ

  απλανές, συναναστροφή, στιχουργοί, λάμψη, αναρωτιούνται

  Είναι καλοκαίρι, μέσα Αυγούστου.
  Βρίσκομαι στο εξοχικό μας σπίτι, πολύ πονεμένη, καθώς έχω χτυπήσει άσχημα το πόδι μου και δεν μ' αφήνει να κλείσω μάτι.
  Είμαι μόλις 11 χρονών.
  Βγαίνω έξω, μέσα στη νύχτα, κάθομαι στα σκαλιά κι αφουγκράζομαι τους παράξενους ήχους που μόνο καλοκαίρι, εκτός πόλης μπορείς να ακούσεις.
  Με βλέμμα απλανές, μυαλό στραμμένο απόλυτα στον πόνο που με βασανίζει, αναρωτιέμαι τι κάθομαι και κάνω ολομόναχη μέσα στη σκοτεινιά ...
  Το φεγγάρι είναι γεμάτο, μια τέλεια πανσέληνος. Δίνει τη λάμψη της στη θάλασσα, παιχνιδίζει στα φύλλα των δέντρων και με μαγνητίζει με το μυστήριο της. Καθώς την κοιτώ, ξεχωρίζω δύο φιγούρες, δύο μακριές σκιές στο έδαφος λίγο πιο μακριά μου.
  Παγώνω από τον φόβο μου, σχεδόν δεν αναπνέω. Αν και θέλω να φωνάξω τους γονείς μου, αν και φοβάμαι τόσο, μένω στη θέση μου.
  Ένας στιχουργός, θα έγραφε μερικές στροφές σε ομοιοκαταληξία για όσα ένιωσα εκείνες τις λίγες στιγμές ... Καμιά λέξη όμως δεν μπορεί να αποδώσει το βάθος των συναισθημάτων μου.
  Τότε η μία από τις δύο σκιές γέρνει το κεφάλι στο πλάι, σχεδόν σαν να με χαιρετά ...
  Μεμιάς κάτι παράξενο γίνεται μέσα μου και χαλαρώνω απόλυτα.
  Με παίρνει ο ύπνος, εκεί ακριβώς στα σκαλιά, μέσα στο σκοτάδι κι ενώ μόλις πριν λίγα λεπτά είχα απολιθωθεί από τον τρόμο ...
  Ξυπνώ από το πρώτο φως του ήλιου και την υγρασία που μουσκεύει τα ρούχα μου.
  Ως δια μαγείας όμως ο πόνος μου έχει χαθεί!
  Μέχρι σήμερα θυμάμαι, σκέφτομαι, απορώ με όλο αυτό που έζησα και λογική εξήγηση δε βρίσκω.
  Όταν το συζήτησα με τους γονείς μου, με μάλωσαν γιατί θεώρησαν ότι η φαντασία μου ήταν παραπάνω ζωηρή απ'όσο θα έπρεπε κι ότι έβγαζα ιστορίες από το πουθενά. Η αδελφή μου κατηγόρησε τις συναναστροφές μου και τα παράξενα διαβάσματά μου!
  Εγώ όμως νομίζω πως ξέρω ... Νομίζω πως έζησα κάτι ιδιαίτερο.


  επόμενες λέξεις: καλοκαίρι, ήχους, φιγούρες, λέξη, χαιρετά
   
  Τελευταία επεξεργασία: 9/10/14
  Αρέσει σε Louisa, monolith2, toyrbigion και 12 σε άλλους.
 9. sofouladim

  sofouladim Στρατηγός του φόρουμ

  καλοκαίρι, ήχους, φιγούρα,λέξη, χαιρετά

  [​IMG]  [​IMG]
  Mε τις πιο όμορφες πινελιές φυσικού κάλλους το φθινόπωρο, αποχαιρετά το γλυκό καλοκαιράκι, με τον " μυστήριο " ρόλο της φύσης να ρίχνει τα φύλλα των δένδρων ??!!!!!
  Μετά τις ανείπωτες χαρές που μας προσφέρει το καλοκαίρι στις πανέμορφες ακτές μας,- με τα γαλάζια χρώματα και την γλυκειά θαλπωρή που νιώθουμε όπως μας αγκαλιάζει το νερό "γλiστρώντας" μέσα του, ή με τους γλυκούς ήχους από τον παφλασμό των κυμάτων που ακούμε όταν "λιαζόμαστε" στις αμμουδερές παραλίες μας ,- έρχονται τα χρώματα του φθινοπώρου !!!
  Στις φυλλωσιές των φυλλοβόλων δένδρων, που οι φιγούρες τους έχουν αρχίσει και "απογυμνώνονται" από τα ήδη ξερά τους φύλλα,
  το πράσινο "υγρό" γρασίδι, που σκεπάζει το πρώην άνυδρο χώμα της καλοκαιρινής ξηρασίας , τα πεσμένα φύλλα στην γη - το καθένα με διαφορετικό χρώμα - όλα μαζί "παιχνιδίζουν" στα μάτια μας, με τις εναλλαγές των χρωμάτων τους !!!
  Γιά αυτήν την ασύγκριτη ομορφιά της φύσης που προετοιμάζεται γιά το "γκρίζο" του χειμώνα, συγκριτικά με το καλοκαιρινό βαθύ γαλάζιο ουρανού και θάλασσας, προσπάθησα να βρώ λέξεις να ταιριάξω και να σας περιγράψω ......!!!!

  Επόμενες λέξεις: ρόλο, παραλίες, ξηρασίας, εναλλαγές, συγκριτικά.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 12/10/14
  Αρέσει σε -vampireheart-, toyrbigion, giannissuper και 7 σε άλλους.
 10. ΒΗΜΑΣΩΤΑ

  ΒΗΜΑΣΩΤΑ Επίτροπος του φόρουμ

  Όλο το χρόνο έπρεπε να δουλεύει ατέλειωτες ώρες σύμφωνα με τις επιθυμίες του αφεντικού του. Βοηθούσε στο όργωμα, μετέφερε τα
  προϊόντα στη λαϊκή αγορά, κουβαλούσε πέτρες για το χτίσιμο ξερολιθιών και σπιτιών. Τα καλοκαίρια δεν έπαιρνε ποτέ άδεια. Φορτω-
  νόταν τουρίστες, που μόλις είχαν τελειώσει το μπάνιο τους στην παραλία και αναζητούσαν ένα γραφικό μέσο μεταφοράς. Είχε ανεβο-
  κατέβει άπειρες φορές τους στενούς, γεμάτους στροφές δρόμους του νησιού που ζούσε τόσο κάτω από βροχή όσο και σε συνθήκες
  καύσωνα και απόλυτης ξηρασίας. Ίσως γι΄αυτό βάδιζε πάντα στο χείλος του γκρεμού, σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πέσει και παίρνο-
  ντας κρυφή χαρά από το σφίξιμο και την αγωνία του εκάστοτε αναβάτη. Η δεύτερη ευχαρίστησή του ήταν κάθε φορά να αργεί να ξεκι-
  νήσει, προκαλώντας τα ίδια αστεία ξεσπάσματα θυμού και τις φωνές του αφεντικού, τις οποίες ποτέ δεν άκουγε.
  Σε κάποια διαδρομή πρόσεξε μια αφίσα. Το βράδυ θα γινόταν στην πλατεία διαγωνισμός τραγουδιού για νέα ταλέντα. Χωρίς δεύτερη
  σκέψη αποφάσισε να συμμετάσχει. Δεν υστερούσε σε τίποτα συγκριτικά με τους άλλους. Αυτός ο νέος ρόλος του τραγουδιστή θα τον
  έβγαζε από την καθημερινή ρουτίνα και θα άνοιγε νέες προοπτικές!
  Όταν ανέβηκε στη σκηνή δεν αισθανόταν καθόλου άγχος. Οι αντιδράσεις του κοινού μόλις εμφανίστηκε ήταν διαφορετικές. Το αφεντικό
  του κοίταζε αλλού κατακόκκινο από ντροπή και έκανε πως δεν τον ήξερε. Οι περισσότεροι γελούσαν αλλά αυτός πίστεψε πως χάρηκαν
  που τον έβλεπαν. Κάποιοι του έκαναν νοήματα και έδειχναν τη γροθιά τους, αυτός όμως νόμισε ότι τον ενθάρρυναν να πατήσει γερά
  στις νότες και να τραγουδήσει δυνατά. Όλοι σχεδόν ειρωνεύονταν, χλεύαζαν, φώναζαν αρνητικά σχόλια και άσχημα πειράγματα που θα
  αποκαρδίωναν σίγουρα κάθε επίδοξο καλλιτέχνη. Αυτούς δεν τους άκουσε καθόλου.
  Όταν άνοιξε το στόμα του, ο ήχος βγήκε ξεχωριστός, απροσδόκητα μελωδικός, παράδοξα υπέροχος! Κανείς δεν είχε ξανακούσει κάτι
  παρόμοιο και βέβαια ούτε που το περίμεναν. Οι εναλλαγές στη διάθεδη του κόσμου ήταν συγκινητικές. Άλλοι γούρλωσαν τα μάτια τους
  μη πιστεύοντας τα αυτιά τους, άλλοι σφύριζαν και επευφημούσαν κι άλλοι χειροκροτούσαν όρθιοι. Το αφεντικό του έτρεχε πάνω κάτω
  λέγοντας "αυτός ο γάιδαρος είναι δικός μου"! Δυστυχώς πάλι δεν άκουσε, ευτυχώς όμως που δεν είχε ακούσει όλα όσα ξεστόμιζαν με
  προκατάληψη στην αρχή, γιατί σίγουρα δεν θα δοκίμαζε να τραγουδήσει. Ήταν τυχερός που δεν άφησε τους άλλους να βάλουν τα όρια
  μέχρι που μπορούσε να φτάσει. Ήταν τυχερός που γεννήθηκε κουφός.
  Επόμενες λέξεις: βοηθούσε, προοπτικές, καλλιτέχνη, δοκίμαζε, τυχερός
   
  Αρέσει σε Louisa, toyrbigion, toylaaaaa και 11 σε άλλους.
 11. vaso1963

  vaso1963 Αναλυτής του παιχνιδιού

  βοηθούσε,προοπτικές,καλλιτέχνη,δοκίμαζε,τυχερός

  O κουφός γαιδαράκος διάσημος καλλιτέχνης πια,τώρα που η τύχη ήταν με το μέρος του, άρχισε να υλοποιεί τα όνειρά του.
  Με τα χρήματα που απόκτησε αγόρασε την πιο σύγχρονη μονάδα κινητής αιμοδοσίας.
  Σε κάθε συναυλία του η μονάδα, με την βοήθεια των νυχτερίδων κάνανε χρυσές δουλειές,υπόγραφε αυτόγραφα σε κάρτα μέλους
  δωρητή οργάνων,όποιος ήθελε την συμπλήρωνε και την έβαζε μέσα στην σακούλα του καγκουρό.
  Το αφεντικό του όταν χρειάστηκε μυελό των οστών,εκείνος πρώτος προσφέρθηκε να του δώσει και ναι ως εκ θαύματος μέσα σε 3.000.000 δότες εκείνος ήταν συμβατός.
  Υγιείς πια το αφεντικό ξόδεψε ένα μέρος από την μεγάλη περιουσία του κτίζοντας ένα νοσοκομείο ζώων, με προοπτική επέκτασης όταν θα βρισκόντουσαν και άλλα χρήματα να κτιστεί δίπλα ένα νοσοκομείο για ανθρώπους.
  Ευτυχισμένος ο κουφός γαιδαράκος που μπόρεσε επιτέλους να βοηθήσει ανθρώπους και ζώα στις συνεντεύξεις του το μόνο που έλεγε ήταν
  <<Συγνώμη παιδιά εγώ είμαι ένας κουφός και αγράμματος γαιδαρος δοκίμασα την τύχη μου και πέτυχα,αυτό που ξέρω είναι ότι όταν θέλουμε ο καθ΄ ένας μόνος του και όλοι μαζί μπορούμε>>

  Επόμενες λέξεις συναυλία,προσφέρθηκε,συνεντεύξεις,παιδιά,ζώα.
   
  Αρέσει σε Louisa, toyrbigion, toylaaaaa και 8 σε άλλους.
 12. mara_libra

  mara_libra Στρατηγός του φόρουμ

  συναυλία, προσφέρθηκε, συνεντεύξεις, παιδιά, ζώα

  Σχετικός και παράδοξος ο τρόπος που περνάει ο χρόνος, αποκαρδιωτικός ο τρόπος που τον αντιλαμβανόμαστε και φεύγει από πάνω μας. Η ζωή μοιάζει με μια συναυλία που κρατάει λίγο, έχει εναλλαγές μεταξύ αποθέωσης - ματαίωσης, ενθουσιασμού - αποθάρρυνσης, προσδοκίας - καταρράκωσης ...
  Πολλές φορές μας προσφέρονται όλα μαζεμένα και χάνουμε το μέτρο. Πολλή χαρά, πολύς πόνος ... Τίποτα δεν αντέχεται σε ποσότητες, το καλό γιατί χάνεται και δεν το νιώθουμε όσο πρέπει, το κακό γιατί μας φτωχαίνει, μας κάνει ακόμα πιο λίγους.
  Ένας ξέφρενος γύρος στο λούνα πάρκ που άλλες στιγμές μας ενθουσίασε κι άλλες μας τρομοκράτησε. Ζωή.
  Μερικές φορές ψάχνουμε το παιδί που υπήρξαμε. Αθωότητα, ελπίδες κι όνειρα ...
  Ανοιγοκλείνεις τα μάτια κι ένας ακόμη χρόνος χάθηκε ...
  Άραγε τι περιμένεις κάθε φορά; Κάτι απίστευτα θετικό; Κάτι συναρπαστικό, που θα σε στείλει εκστατικό σε ουράνια ευτυχία;
  Πιθανότερο δεν είναι να σε στείλει σε βάραθρο πίκρας;
  Λαμβάνοντας υπόψην την ανύπαρκτη τύχη σου, κάτι τέτοιο θα συμβεί και μη δείχνεις ξαφνιασμένος.
  Το περίμενες και ήρθε. Έτσι απλά, τόσο σύνθετα, τόσο αναμενόμενα.
  Εν τέλει όσο κι αν εξελιχθήκαμε και εκπολιτιστήκαμε, η φύση μας είναι ζωώδης, σκοτεινή και αυτοκαταστροφική.

  [​IMG]
  επόμενες λέξεις: τρόπος, προσδοκίας, ξέφρενος, φύση, πιθανότερο
   
  Αρέσει σε Louisa, monolith2, toyrbigion και 9 σε άλλους.
 13. Μαρία21*

  Μαρία21* Επαγγελματίας του φόρουμ


  Σου εύχομαι τα γενέθλια σου να είναι μαγικά
  Να τα γιορτάσεις μ ένα ξέφρενο τρόπο
  Κάθε προσδοκία σου να γίνει αληθινή κ να πραγματοποιηθεί
  Είσαι από την φύση σου ένας υπέροχος άνθρωπος
  Το πιθανότερο να είσαι ένας άγγελος που έπεσε καταλάθος στη γη  [​IMG]
  Πολύχρονη Μάρα μου  (επόμενες λέξεις -μαγικά,αληθινή,άνθρωπος,άγγελος,γη)
   
  Αρέσει σε Louisa, toyrbigion, toylaaaaa και 8 σε άλλους.
 14. mara_libra

  mara_libra Στρατηγός του φόρουμ

  μαγικά, αληθινή, άνθρωπος, άγγελος, γη

  Οι άγγελοι είναι πλάσματα που μοιάζουν με μας τους ανθρώπους.
  Βρίσκονται ανάμεσά μας, μιλούν και γελούν και πιθανότητα νιώθουν σαν εμάς, για μας.
  Κάθε φορά που τους συναντούμε, χωρίς ποτέ να το γνωρίζουμε ή να το καταλαβαίνουμε, έχουμε την αίσθηση -τη βεβαιότητα- ότι είναι κάτι διαφορετικό. Τότε συλλογιζόμαστε κατάπληκτοι, πώς γίνεται να υπάρχουν τέτοια όντα ...
  Κάθε φορά που βρισκόμαστε με έναν "καθαρό", απλό, δίκαιο, ακέραιο άνθρωπο έχουμε σαφή αντίληψη ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι αληθινά ξεχωριστό.
  Είναι ιδιαίτερη η αλλαγή που γίνεται σε όσους από μας γνωρίζουν το άγγιγμα τους. Παίρνουμε λίγη από τη "μαγεία" τους, την ξεχωριστή φύση τους και γινόμαστε καλύτεροι, όσο επιτρέπει η θνητή, φθαρτή μας υπόσταση.
  Στα χρόνια που βρίσκομαι στη γη, γνώρισα κι εγώ αγγέλους που με ενέπνευσαν, με γοήτευσαν και μου πρόσφεραν -έστω και για λίγο- καθαρότητα πνεύματος.
  Νιώθω τυχερή, γιατί υπάρχουν παντού γύρω μας, φτάνει να θέλουμε να τους δούμε και να τους αγκαλιάσουμε.
  Να ανοίξουμε το πνεύμα και την ψυχή μας για να τους ξεχωρίσουμε.
  [​IMG]
  επόμενες λέξεις: ανάμεσα, ξεχωριστό, ιδιαίτερη, αλλαγή, ξεχωρίσουμε


  **Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τις ευχές σου και για τον ιδιαίτερο τρόπο που χρησιμοποίησες τις δοθείσες λέξεις για να γράψεις το κείμενό σου! Μπορεί να μην είμαι άγγελος, αλλά το πιθανότερο είναι να είσαι εσύ που μόνο καλό λόγο έχεις για όλους ...**
   
  Αρέσει σε Louisa, monolith2, toyrbigion και 12 σε άλλους.
 15. IOANHA67

  IOANHA67 Προχωρημένος

  " ανάμεσα, ξεχωριστό, ιδιαίτερη, αλλαγή, ξεχωρίσουμε "

  Περαστικοί μέσα στο χρόνο διαβαίνουμε ένα δρόμο που λέγεται ζωή ,ένα δρόμος
  που δεν είναι στρωμένοςπάντα με ροδοπέταλα ,έχει εμπόδια ανηφόρες κατηφόρες δυσκολίες μα υπάρχουν και καλές στιγμές που δίνουν ενα πολύ ξεχωριστό τόνο και ευχάριστες νότες σε αυτό που όλοιονομάζουμε καθημερινότητα .
  Ζούμε υπάρχούμε ανάμεσα στο πλήθος,είμαστε όμως μια μοναδικότητα .ένα σύνολο ολοκληρώμενο και ο κάθεναςαπο την μέρια του να προσπαθεί να διαγράψει μια
  πορεία σύμφωνα με το σκέπικό του ,πως αντιλαμβάνεται το καθετί με όνειρα
  σκέψεις στόχους με συναισθήματα με τις αισθήσεις να αφουγκράζονται τη ζωή .
  Είναι φορές που προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε σε κάτι για να νιώσουμε καλύτερα
  είναι φορές που θέλουμε να
  ξεχωρίσουμε από φιλοδοξία μα συνήθως αυτό μας φέρνει μια μικρή αλλαγή στο τώρα στο σήμερα είναι αυτο που λέμε εφήμερο και όχι μόνιμο και δεν είναι το θεμέλιο η βάση όπου θα επαναπαυθούμε για την πορεία μας στη ζωή και σε ότι κάνουμε
  Μια μάτια στο χρόνο στο παρελθόν είναι αρκετή για να προχωράμε και να παίρνουμε από ότι έχουμε αφήσει η μας έχει αφήσει είναι αρκετό για να υπάρχούμε στο σήμερα
  στο αύριο να κάνουμε όνειρα να έχουμε φιλοδοξίεςνα αποζητούμε τη διαφορά μέσα
  απο την καθημερινότητα μέσα απο στιγμές που παντα θα μας ακολουθούν και είναι αυτές που μένουν στους διαδρόμους του μαυλού μας που αποκτά μια ιδιαίτερη
  αρμονία στην ψυχή μας
  Είναι δύσκολο μα είναι φορές που πρέπει μέσα μας να ξεχωρίσουμε σκέψεις καταστάσεις χωρίς να κάνουμε τρομακτικές αλλάγες ,τι είναι αυτο το ξεχωριστό που θα μας κάνει να νιώθουμε
  καλά χωρις να είναι απαράιτητο να ξεχωρίσουμε να αλλάξουμε εντελώς

  [​IMG]


  επόμενες λέξεις
  φιλοδοξία ,διαφορά , εμπόδια ,συναισθήματα ,ματιά

   
  Τελευταία επεξεργασία: 24/10/14
  Αρέσει σε toyrbigion, aloniaris, toylaaaaa και 5 σε άλλους.
 16. mara_libra

  mara_libra Στρατηγός του φόρουμ

  φιλοδοξία, διαφορά, εμπόδια, συναισθήματα, ματιά

  Με μια ματιά έχεις δει ολόκληρο το δωμάτιο, με μια ματιά έχεις δει ό,τι αξίζει, έχει σημασία ή κάνει τη διαφορά.
  Δαγκώνεις νευρικά τα χείλη μέχρι που τα ματώνεις.
  Δε βλέπεις μπροστά σου παρά μόνο εμπόδια, αντιξοότητες και ένα σωρό λόγους για να μην κάνεις μπρος, να μην προχωρήσεις. Πιο σωστό να μείνεις εκεί ακριβώς που είσαι.
  Προσπαθείς να κρατάς ισορροπίες και χάνεις το νόημα.
  Προσπαθείς να είσαι δίκαιος και γίνεσαι άδικος με τον ευατό σου.
  Σκέφτεσαι τόσο πολύ τους άλλους που ξεχνάς να νοιαστείς για σένα.
  Δεν έχεις κάποια φιλοδοξία, ίσως μόνο να γνωρίσεις τα όρια σου. Να δοκιμάσεις.
  Μερικές φορές αναλογίζεσαι πώς θα ήταν αν ξέφευγες από το γνώριμο, πώς θα ήταν αν φερόσουν σαν εκείνους τους ανθρώπους που ζουν μόνο για τον ευατό τους. Στενά και αποκλειστικά για το εγώ τους.
  Θα μπορούσες άραγε να μη σκέφτεσαι και απλά να πράττεις, αυτό που θέλεις, την ώρα που το θέλεις, χωρίς να σε νοιάζει για συνέπειες, χωρίς να σ'ενδιαφέρει ποιους θα παρακάμψεις, ποιους θα πληγώσεις;
  Είναι τα συναισθήματα των άλλων πιο σημαντικά από τα δικά σου ή πιο σωστά, είναι η αίσθηση του δικαίου που σε χαρακτηρίζει πιο σημαντική και πρέπει να ικανοποιηθεί για να μπορείς να ζεις και να συνυπάρχεις με σένα.

  [​IMG]
  επόμενες λέξεις: αξίζει, σημασία, νόημα, όρια, δικαίου
   
  Αρέσει σε Louisa, monolith2, toyrbigion και 10 σε άλλους.
 17. dalaveri

  dalaveri Μαθητευόμενος στο φόρουμ

  Η ζωή είναι γεμάτη δρόμους....δρόμους που πρέπει να διαλέξεις...και κάθε φορά πρέπει να πάρεις το σωστό...
  σημασία έχει όμως ο σωστός δρόμος να είναι ο ίδιος σου ο εαυτός....
  Και οι άνθρωποι που μειώνουν τις φιλοδοξίες σου πρέπει να τους αποφεύγεις....
  Τι κ αν ο δρόμος της ζωής σου είναι γεμάτος ανηφόρες.....???
  ναι θέλει κόπο να ανέβεις....κάθε φορά όμως αξίζει... γιατί η θέα είναι υπέροχη από 'κει πάνω....
  Και μην αφήνεις να περνούν οι μέρες...υπάρχουν 2 μέρες στη ζωή σου που δεν μπορείς ν' αλλάξεις κάτι...
  το " χθες" κ το "αύριο"...γιατί ξέρεις πως μόνο το "σήμερα" είναι η μέρα που μπορείς να κάνεις τα πάντα...
  ν' αλλάξεις τα πάντα....να ανέβεις λίγο ακόμα αυτή την ανηφόρα της ζωής...και αυτό είναι το νόημα σου....
  κανε κάτι τώρα για σένα...για τη ζωή σου...δεν υπάρχει άλλη μέρα..μην αφήνεις κανένα να σε εμποδίσει...
  μην περιμένεις άλλο...πάρε αυτή τη στιγμή κ κάντην μοναδική....ξεπέρασε τα όρια σου...σπάσε τα
  φράγματα των "μη κ πρέπει" σου....μην αναρωτιέσαι άλλο αν η ανηφόρα που ανεβαίνεις είναι ο
  σωστός δρόμος...μόνο η ανηφόρα θα σε οδηγήσει στην κορυφή....και μη ξεχνάς το πιο σημαντικό...
  να έχεις πάντα το αίσθημα του δικαίου...η καθαρή νίκη σου για τη κατάκτηση της κορυφής πρέπει να
  είναι γεμάτη αλήθειες κ δικαιοσύνη...πιο το όφελος αν σε ότι κάνεις δεν έχεις ηθική....???
  Αγάπα το δίκαιο γιατί τα αποτελέσματα της αδικίας είναι πολύ σκληρά...κ αν αδικήσεις σίγουρα το "αύριο" θα
  έρθει να σε τιμωρήσει....!!!!
  ΠΥΡΑΜΙΔΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ,

  ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ Ο ΘΕΟΣ...ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΗΦΟΡΑ... ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

  [​IMG]  επόμενες λέξεις.. εαυτός, χθες, μοναδική, κορυφή, ηθική

  (συγχαρητήρια για την όμορφη αυτή σελίδα....μπράβο...!!!)
   
  Τελευταία επεξεργασία: 1/11/14
  Αρέσει σε toyrbigion, aloniaris, ellee68 και 7 σε άλλους.
 18. IOANHA67

  IOANHA67 Προχωρημένος  Είναι αδιάκοπο το ταξίδι μέσα στην καθημερινότητα μέχρι ο ήλιος να δύσει και να δώσει στη σκυτάλη
  στην άλλη πλευρά που το σκοτάδι βασιλεύει και είναι αυτό που τρομάζει μια και το φως της μέρας
  δεν υπάρχει να φωτίζει να δίνει φως
  Κάθε μέρα προσπαθώ ,το θέλω ,να μην χάνω απο τα μάτια μου τα όμορφα πράγματα αυτού
  του κόσμου που ζούμε .
  Προσπάθειια να έιμαι ο εαυτός μου ,όπως νιώθω όπως αισθάνομαι να χαμογελάω να κλαίω
  να απογοητεύομαι να μελανχολώ να κάνω όνειρα να χάνομαι μαζί τους ,να κοιτώ την κορυφή
  όπως την αισθάνομαι μεσα απο τα μάτια της ψυχής μέσα απο το βλέμμα της ζώης
  και μεσα απο το πρίσμα του πραγματικού χρόνου στο σήμερα
  Είναι η δίκη μου κορυφή η κορύφωση όπως την πλαθώ όπως την έχω ξεκινήσει απο το χθες
  την έχω σήμερα , θα ακολουθεί και αυριο ,μια πορεία , ένα συνονθήλευμα σκέψεων
  αποφάσεων με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον
  ναι αυτό το άγνωστο μέλλον
  που όλοι μας προσπαθούμε να μαντέψουμε και χτίζουμε το παρόν μας
  Ξέρω σίγουρα είμαι σίγουρος πως κάθε προσπαθεία να πράττουμε ότι αισθανόμαστε
  ορμώμενοι απο ότι αισθανόμαστε δεν έχει πάντα τα αναμενώμενα αποτελάσματα
  μα κάθε προσπαθεια μοναδική ξεχωριστή είναι τα θέλω μας να φτάσουμε κάπου
  είναι ηθική ικανοποίηση να πετύχουμε μας γεμίζει χαμογελάμε
  κάθε προσπάθεια μοναδική όμορφη αρκεί τα βηματά μας να μην
  είναι σε πατήματα άλλων σε αξίες άλλων εις βάρος κανενός

  επόμενες λέξεις : βήματα ,θέλω, πραττουμε, βάρος, ξέρω


  [​IMG]

   
  Αρέσει σε toyrbigion, aloniaris, ellee68 και 3 σε άλλους.
 19. ath

  ath Επίτροπος του φόρουμ

  Ξέρω πως θέλω πολλά πράγματα από την ζωή. Πρέπει να κάνω όμως μεγάλα βήματα για να τα καταφέρω.... Όλα αυτά που πράττουμε καθημερινά είναι ένα μεγάλο βάρος. Μας δυσκολεύει και πρέπει να τα δεχτούμε. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν, να βάλουμε τα δυνατά μας και να φανούμε δυνατοί. Μπορώ... μπορείς... όλοι μπορούμε αρκεί να το πιστέψουμε. Κοίτα ψηλά στον ουρανό και σκέψου κάτι θετικό μπορεί και να σου βγει αληθινό. Κάπου εκεί μπορεί να βρίσκομαι και εγώ!!!
  Επόμενες λέξεις : αληθινό, ουρανό, εγώ, μπορώ, σκέψου
   
  Αρέσει σε toyrbigion, aloniaris, vaso1963 και 4 σε άλλους.
 20. sofouladim

  sofouladim Στρατηγός του φόρουμ

  [​IMG]
  αληθινό, ουρανό, εγώ, μπορώ, σκέψου

  Βλέποντας αυτή την φωτογραφία ... γέμισε η ψυχή μου από μιά γαλήνια ομορφιά !!! Δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι αληθινό ή είναι μία ζωγραφική !! Διάβασα πως οι Βουδιστές το ονομάζουν "τυχερό λουλούδι από τον ουρανό" και είναι πολύ σπάνιο στην εμφάνισή του. Εγώ, με την πρώτη ματιά που το είδα , σκέφτηκα πως μοιάζουν πολύ σαν μικρά πουλάκια με λεπτά μακριά ποδαράκια, που στέκονται πάνω σε ένα κλαδί δέντρου να ξαποστάσουν, και "μιλάνε" την δική τους γλώσσα !!!!!
  Η μαγεία της φύσης..... με τις σπάνιες ομορφιές της, τις παραξενιές της και τα μυστήριά της !!!
  Λόγω της σπανιότητας τους και της μυστήριας και γαλήνιας ομορφιάς τους, τα αφιερώνω σε κάποιους σπάνιους και μοναδικούς φίλους που έχω"βρεί" τους τελευταίους 3 μήνες και είναι πράγματι πολύ σπάνιοι, και έχουν μιά μοναδική "εσωτερική" ομορφιά !!!! Σας ευχαριστώ πολύ !!!!!!


  επόμενες λέξεις: σπανιότητα, ζωγραφική, μοναδικούς, τυχερό, μοιάζουν
   
  Αρέσει σε Louisa, toyrbigion, aloniaris και 8 σε άλλους.