Με Έμπνευση και Λόγο

Η συζήτηση στο 'Άσχετες και γενικές αναρτήσεις' ξεκίνησε από τον/την mara_libra, 31/8/14.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
 1. mara_libra

  mara_libra Στρατηγός του φόρουμ

  Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

  Το 2022 ήταν μια χρονιά πρόκληση, μια χρονιά δοκιμασιών για μένα καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
  Στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων χωρίς να αρνηθώ ότι έκανα λάθη, παραβλέψεις και σίγουρα όλο και κάποιον θα εκνεύρισα. Παρ' όλα αυτά μπορώ να πω ότι ήμουν ένα καλό κορίτσι, έδειξα ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και έβγαλα τους γονείς μου ασπροπρόσωπους για τη διαγωγή που μου έδωσαν και τον συνετό τρόπο που με μεγάλωσαν.
  Σε αυτή την επιστολή απολογισμό, θέλω να επισημάνω ότι δεν περιμένω κάποιο δώρο από σένα. Ξέρω πως είσαι ένα μη πραγματικό πρόσωπο που υπάρχει μόνο στα παραμύθια, στη φαντασία των μικρών παιδιών και στην απληστία των μεγαλύτερων. Είσαι όμως και το απαραίτητο συστατικό, μαζί με τα γλυκά, τα στολίδια και τις λαχταριστές μυρωδιές που κάνει τις γιορτές ξεχωριστές. Έτσι θεωρώ λογικό και αυτονόητο να απευθυνθώ σε σένα.
  Για να συνεχίσω .. Μέσα στη χρονιά αυτή είδα ποιοι ήταν αληθινοί φίλοι, ποιοι με αγαπούν, βρήκα τη δύναμη που δεν ήξερα ότι διέθετα, αγάπησα με τη σειρά μου βαθιά, έβαλα προτεραιότητες και τις τήρησα, ανταποκρίθηκα σε προκλήσεις και έμεινα μέσα σε προθεσμίες. Επίσης κατάφερα να δω με διαφορετικό τρόπο ανθρώπους που λίγο καιρό πριν είχαν άλλη ιδιότητα και ρόλο στη ζωή μου και αισθάνθηκα καλά με την νέα πραγματικότητα.
  Βρίσκομαι σε πιο ομαλό δρόμο όσον αφορά την ικανότητα να δείχνω κατανόηση και σεβασμό στον εαυτό μου, όμως παραδέχτηκα με μεγάλη ειλικρίνεια πως τον κακομεταχειρίστηκα και του φέρθηκα με σκληρότητα στο πέρασμα του χρόνου. Κάνω κάποια πρόοδο σε αυτόν τον τομέα … "Ψυχραιμία" όπως λέει ο μέντοράς μου. θα γίνει κι αυτό.
  Μετά από διαδοχικές κρίσεις πανικού και ταρακουνήματος, βρέθηκα σε εκείνο το σημείο που φωνάζεις "βοήθεια" και περιμένεις από θαύμα να καταλαγιάσει το τσουνάμι που προκάλεσε όλη αυτή η αλλαγή πολλών ρίχτερ που συντελέστηκε στη ζωή μου.
  Η επιτυχία ήταν πως δεν "πνίγηκα" και δεν παρασύρθηκα μακριά, αντίθετα βρέθηκα πιο κοντά σε ότι έχει σημασία για μένα και σε ότι με κάνει να ηρεμώ και να χαμογελάω.
  Για να κλείσω .. θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας, να έχουμε ανοιχτή καρδιά, ανοιχτό μυαλό, καθαρή σκέψη και να χρησιμοποιούμε τις ικανότητες μας για καλό και μόνο.
  Ας είναι το 2023 μια χρονιά που θα μας εκπλήξει ευχάριστα, με δικαιοσύνη να αποδίδεται, και ισορροπίες να αποκαθίστανται.

  Με εκτίμηση,
  Μάρα.


  επόμενες λέξεις : χρονιά, δώρο, μικρών, ζωή, εκπλήξει
   
  Αρέσει σε assamar, soyla74, ΒΗΜΑΣΩΤΑ και 2 σε άλλους.
 2. Τζες

  Τζες Μαθητευόμενος στο φόρουμ

  Προηγούμενες λέξεις: χρονιά, δώρο, μικρών, ζωή, εκπλήξει

  Ω τι γλυκειά νοσταλγία να μπαίνεις τυχαία στην πρώτη σελίδα του 'Έμπνευση και Λόγος' και να βλέπεις πως η πρώτη ανάρτηση ήταν το 2014. Πώς περνάν τα χρόνια! Οι παλιοί ξέραμε πως υπήρχαν και παλαιότερες αναρτήσεις στο παλιό φόρουμ. Οι παλιοί έγιναν απόντες, και οι νέοι έγιναν παλιοί.

  Προχωράει λοιπόν η ζωή, και η ψηφιακή, αλλά κυρίως η εκτός σύνδεσης. Φεύγουμε για να επιδιώξουμε άλλα ταξίδια, άλλες συνθήκες, άλλες ευκαιρίες. Κάποιες φορές επιστρέφουμε για λίγο καιρό, για να αναζωπυρώσουμε τις μνήμες, να αναλογιστούμε από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε. Πως κάνει κύκλο η ζωή και μας ξαναφέρνει στο Α. Πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Και πως το Ω ενός ταξιδιού είναι το Α του επόμενου.

  Γιατί η ζωή δεν είναι γραμμική, ούτε κυκλική, ούτε, ούτε. Ακολουθεί το διάγραμμα που λέγεται 'Κύκλος του χρηματιστηρίου', όπου παρά τα σκαμπανεβάσματα, στο μακροχρόνιο διάστημα, κάθε ιστορικό υψηλό είναι υψηλότερο από τα προηγούμενα υψηλά. Και κάθε ιστορικό χαμηλό είναι υψηλότερο από τα προηγούμενα χαμηλά. Η πορεία παραμένει ανοδική.

  Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και με το ήθος των ανθρώπων..

  Και όσο κάποιοι φεύγουν, πετούν ψηλά, ταξιδεύουν, ανοίγουν ορίζοντες, άλλοι μένουν πίσω, να αγναντεύουν, να κουνούν το μαντήλι, να φθονούν.
  Μπορώ. Μπορείς. Μπορεί! Να διαλέξεις σε ποια κατηγορία θα τοποθετήσεις τον εαυτό σου και τα όνειρά σου. Μικρά τα όνειρα; Μικρός ο κόπος, αλλά μικρή και η επιβράβευση.

  Η ζωή είναι ένα δώρο, που δίνεται μόνο μια φορά. Και τρέχει, τρέχει σαν τον άνεμο. Και τρέχουμε και μεις μαζί της. Πότε την προφτάνουμε, πότε τρέχουμε από πίσω καταϊδρωμένοι. Αλλά αξίζει, αξίζει, αξίζει! Είναι γεμάτη εκπλήξεις!

  Το 2023, κάνε τις επιλογές σου πριν οι επιλογές σου κάνουν (διαμορφώσουν) εσένα. (Make your choices before your choices make you)

  Επόμενες λέξεις - ταξίδια, παλιοί, διαλέγω, υψηλό, ιστορικό

  Καλή χρονιά, με υγεία!
   
  Τελευταία επεξεργασία: 3/1/23
  Αρέσει σε assamar, ΒΗΜΑΣΩΤΑ, soyla74 και 4 σε άλλους.
 3. ΒΗΜΑΣΩΤΑ

  ΒΗΜΑΣΩΤΑ Αναλυτής του παιχνιδιού

  Από τον σταθμό που κατέβηκα μόνο το όνομα είχε μείνει το ίδιο. Δε θυμάμαι πότε ακριβώς ανακαινίστηκε αλλά ούτε ο χρόνος ούτε ο τόπος είχαν σημασία, γιατί σε τούτο το μικρό ταξίδι ήθελα μόνο να αποβιβαστώ στις μνήμες μου. Περπάτησα προς την έξοδο, αναζητώντας την ξύλινη γέφυρα που ένωνε τις δύο αποβάθρες και απαντούσε με τη δική της κίνηση στα βήματα των περαστικών και στο πέρασμα των τρένων. Τότε μουλάρωνα και οι συνοδοί μου αναγκάζονταν να με κουβαλήσουν απέναντι, καθώς δεν μπορούσαν να κάμψουν το υψηλό μου φρόνημα να μην τη διασχίσω, αλλά τώρα ήταν το μόνο πράγμα που θα ήθελα να ξαναδώ.
  Βγήκα στον γεμάτο ζωή πεζόδρομο και, ανάμεσα στους πάγκους των μικροπωλητών δώρων και αυτοσχέδιων κοσμημάτων, επέστρεψε έντονη η θύμηση του παζαριού της Κυριακής, όταν η περιέργεια και ο ενθουσιασμός μπροστά σε παλιά, άγνωστα αντικείμενα εναλλασσόταν με τη θλίψη μπροστά σε πουλιά και σκίουρους που χτυπιούνταν στα μικροσκοπικά κλουβιά τους. Μιλώντας για κάγκελα, είχαν ρίξει την περίφραξη των δύο διπλανών κήπων και είχαν περιποιηθεί τη βλάστηση. Ο χώρος πλέον φαινόταν άπλετος, ωστόσο έλειπε εκείνο το κιόσκι με το ιστορικό των όχι πάντα φρέσκων, τυλιγμένων σε πολύχρωμα σελοφάν ινδοκάρυδων. Ακόμη, λένε πως όταν ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή αλλά να το πρώτο μου σχολείο που έκλεισε και στη θέση του άνοιξε ένα μπαρ.
  Είναι περίεργο πόσο είχαν μικρύνει οι αποστάσεις και πόσο γρήγορα βρέθηκα στο σπίτι που μεγάλωσα και που τώρα στέγαζε άλλον ένοικο. Θα ήθελα πολύ να μπω μέσα αλλά έμοιαζε κλειστό, ήρεμο και ξένο. Έτσι, μπήκα στον απέναντι φούρνο, το βλέμμα μου διάλεξε
  μια τυρόπιτα με τυρί που ξεχείλιζε και χάρηκα πολύ, όταν, προς μεγάλη έκπληξη, η πωλήτρια μου έδωσε ακριβώς αυτήν. Περιηγήθηκα τριγύρω, με έντονη συγκίνηση για τα κτίρια που έμειναν ίδια ή που φαίνονταν ακόμα πιο περιποιημένα και για τους ανθρώπους που άλλαξαν ή έφυγαν. Μόνο αυτό το κομμάτι του πεζοδρομίου παραμένει ακόμα άφτιαχτο - κι ακόμα εκεί σκοντάφτω.

  Επόμενες λέξεις: πέρασμα, ήθελα, γεμάτο, έντονη, ήρεμο
   
  Αρέσει σε soyla74, assamar, AsteroidisΞεροκεφτές και 2 σε άλλους.
 4. mara_libra

  mara_libra Στρατηγός του φόρουμ

  Το πέρασμα από το "δύο" στο "ένα" ήταν αιτία να "ενηλικιωθώ".

  Παρά τη θέλησή μου οδηγήθηκα σε έναν μονόδρομο που (εκείνη την εποχή), οδηγούσε κατευθείαν πάνω σε τοίχο, σε συναισθηματικό γκρεμό ή ακόμα πιο σωστά σε κάτι που με έκανε να ασφυκτιώ και να αναζητώ αέρα να ανασάνω.
  Αφορμή αυτής της θύμησης ήταν η περιπέτεια ενός φίλου. Μέσα από τη δική του ματιά, έζησα σε συνοπτικό χρόνο τη δική μου οδύσσεια ξανά. Χάρηκα που ήταν μόνο εικόνες ξεθωριασμένες.

  Τελικά το κλισέ ότι ο χρόνος όλα τα θεραπεύει είναι πέρα για πέρα αληθινό!

  Ήθελα σε μια κλήση να του μεταδώσω αυτή την αίσθηση, αλλά αποδείχτηκε ακόμα μια φορά, πως η εμπειρία δεν μεταδίδεται.
  Πρέπει κανείς να ζήσει και να περπατήσει μόνος του στη λεωφόρο του πόνου.

  "Αγαπημένε μου φίλε, μην κοιτάς πολύ μακριά, αντίκρισε μόνο το τώρα και το σήμερα .. Άσε το αύριο για το μέλλον. Μία μέρα τη φορά και έτσι θα έρθει η πολυπόθητη γαλήνη. Το μυαλό σου θα ηρεμήσει και η ψυχή σου θα θεραπευτεί. Νιώθω τη σύγχυση σου, μακάρι να μπορούσα να πάρω λίγο από τον πόνο σου και να σε ανακουφίσω..

  Είσαι γεμάτος αναμνήσεις, μην προσπαθήσεις να τις "πετάξεις". Οι αναμνήσεις είσαι εσύ ο ίδιος. Πώς να τις εξαφανίσεις;
  Δεν θα σου πω άλλες σοφιστείες, είναι λόγια άχρηστα που τα παίρνει ο αέρας.

  Άντλησε δύναμη από αυτούς που σε αγαπούν και άσε τα συναισθήματά σου, όσο έντονα κι αν είναι να εκδηλωθούν. Έτσι θα τα "μικρύνεις" .. θα τα λιγοστέψεις. Σιγά σιγά θα ατονήσουν και στο τέλος θα γίνουν, εικόνες ξεθωριασμένες ..

  επόμενες λέξεις: ματιά, ξεθωριασμένες, φορά, φίλε, αέρας

   
  Τελευταία επεξεργασία: 18/3/23 στις 14:25
  Αρέσει στους pigara, soyla74, sofiapao76 και σε ακόμα ένα άτομο.