Σ.Ε Ασφάλεια λογαριασμού

Η συζήτηση στο 'Συχνές Ερωτήσεις Τεχνικών Θεμάτων' ξεκίνησε από τον/την -Snorkel-, 6/6/15.

Αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια του φόρουμ,

αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ ή να δημιουργείς τα δικά σου θέματα, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς στο παιχνίδι. Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό παιχνιδιού, κάνε εγγραφή. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα μας στο φόρουμ! „ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!“
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.
 1. -Snorkel-

  -Snorkel- Global Team Leader Team Farmerama GR

  Γεια χαραντάν αγρότηκαι αγρότισση,

  Ακολούθησε τις παρακάτω Συμβουλές & Κόλπα για να προστατέψεις το λογαριασμό σου.

  Ποτέ μην δίνετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε άλλους. Η ομάδα των Supporter και Moderators δεν χρειάζονται ποτέ όλα τα στοιχεία σας για να σας βοηθήσουν στα προβλήματά σας.

  Τα παρακάτω μέτρα ασφάλειας προστατεύουν τους λογαριασμούς σας από τυχόν κατάχρηση από άλλους. Για το δικό σας καλό να είστε πολύ προσεκτικοί με τα στοιχεία πρόσβασης του λογαριασμού σας και να τα προστατεύετε ενεργά!  Υπερσύνδεσμοι:
  Γενικοί όροι χρήσης
  Γενικές οδηγίες για την ασφάλεια του λογαριασμού σου
  Phising Sites
  Bot προγράμματα
   
 2. -Snorkel-

  -Snorkel- Global Team Leader Team Farmerama GR


  Γενικοί όροι χρήσης

  9.3.2 Ο χρήστης δεσμεύεται για την αυστηρά εμπιστευτική μεταχείριση των στοιχείων πρόσβασης (στοιχεία για τη σύνδεση (login), κωδικοί πρόσβασης κτλ.) που του έχουν χορηγηθεί από τη Bigpoint για το σκοπό της πρόσβασης στα παιχνίδια και στις υπηρεσίες αυτής. Ο χρήστης θα ενημερώσει άμεσα τη Bigpoint, εφόσον θεωρεί πιθανή την περίπτωση ή γνωρίζει με βεβαιότητα ότι αναρμόδιοι τρίτοι γνωρίζουν τα στοιχεία πρόσβασης. Για λόγους διατήρησης αποδεικτικών στοιχείων συνίσταται στο χρήστη να το πράξει αυτό γραπτά (π.χ. μέσω e-mail). Στην περίπτωση όπου ένας τρίτος κάνει χρήση ενός λογαριασμού, κατόπιν αποκόμισης των στοιχείων πρόσβασης επειδή ο χρήστης δεν τα ασφάλισε επαρκώς από τυχόν πρόσβαση τρίτων σε αυτά και σε περίπτωση όπου διεξήχθησαν παραβάσεις νόμων ή κανονισμών της σύμβασης, οφείλει ο χρήστης να αποδεχθεί κάθε υπευθυνότητα, σαν να ήταν ο ίδιος που έκανε χρήση του λογαριασμού. Η Bigpoint δικαιούται να θεωρεί κάθε πρόσβαση με τα στοιχεία του χρήστη ως πρόσβαση του ιδίου του χρήστη. Η Bigpoint συνιστά την τακτική αλλαγή των κωδικών πρόσβασης για λόγους ασφαλείας. Ο χρήστης είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη χρήση του λογαριασμού του.


  9.3.3 Σε περίπτωση δικαιολογημένης υποψίας περί γνωστοποίησης στοιχείων σε αναρμόδιους τρίτους, η Bigpoint δικαιούται για λόγους ασφαλείας, αλλά δεν υποχρεούται, σύμφωνα με τη δική της κρίση να τροποποιήσει αυτοδύναμα και χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση τα στοιχεία πρόσβασης ή να μπλοκάρει τη χρήση του λογαριασμού. Η Bigpoint θα πληροφορήσει σχετικά και άμεσα το νόμιμο χρήστη και εφόσον γίνει ανάλογη αίτηση, θα του χορηγήσει εντός εύλογης προθεσμίας νέα στοιχεία πρόσβασης. Ο χρήστης δε δικαιούται να αξιώσει την αποκατάσταση των αρχικών στοιχείων πρόσβασης.

  9.3.7 Ο χρήστης δεσμεύεται ότι σε καμία περίπτωση δε θα κάνει χρήση του λογαριασμού, του ονόματος χρήστη ή του κωδικού πρόσβασης ενός άλλου χρήστη.
   
 3. -Snorkel-

  -Snorkel- Global Team Leader Team Farmerama GR

  Γενικές οδηγίες για την ασφάλεια του λογαριασμού σας

  Επιβεβαίωσε την email διεύθυνσή σου
  Όταν κάνεις εγγραφή στο παιχνίδι δώσε την σωστή διεύθυνση email. Αμέσως μετά την εγγραφή σου, κάνε κλικ και επιβεβαίωσε το link που σου έχουμε στείλει στην διεύθυνση email που έχεις δώσει κατα την εγγραφή σου.
  Μόνο έτσι είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης σου ή το ψευδώνυμό σου. Κάθε τροποποίηση που κάνεις θα πρέπει επίσης να την επιβεβαιώνεις. Για να το κάνεις αυτό, λαμβάνεις ένα link μέσα σε ένα e-mail, το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιώσεις με ένα κλικ.
  Προσοχή: αν δεν επιβεβαιώνεις αυτό το Link, ο λογαριασμός σου δεν είναι ασφαλής ούτε θα λαμβάνεις ενημερωτικά δελτία από εμάς.


  Μην κοινοποιείς ποτέ τα στοιχεία λογαριασμού σου σε τρίτους!
  Ούτε σε άλλους παίκτες (όσο καλά κι αν τους ξέρεις), ούτε σε supporter, διαχειριστές ή συντονιστές. Οι συνεργάτες μας δε θα σε ρωτήσουν ποτέ για τα στοιχεία πρόσβασής σου, είτε μέσω e-mail, είτε μέσω ICQ, MSN ή Skype!

  Άλλαζε συχνά τον κωδικό πρόσβασής σου!
  Όσο πιο συχνά αλλάζεις τα στοιχεία πρόσβασής σου, τόσο πιο ασφαλής είναι κι ο λογαριασμός σου. Όποιος λοιπόν τροποποιεί συχνά τα στοιχεία πρόσβασής του, είναι πάντα πολύ πιο ασφαλής από όσους χρησιμοποιούν "παλιούς" κωδικούς.

  Απόφυγε να χρησιμοποιείς απλούς κωδικούς!
  Ο κωδικός σου οφείλει να περιέχει ένα συνδυασμό από μικρά και κεφαλαία γράμματα όπως επίσης κι αριθμούς. Κωδικοί όπως "ζχψω", "12345" ή "γεια" δεν είναι ασφαλείς κωδικοί. Μη χρησιμοποιείς ποτέ το ψευδώνυμό σου ως κωδικό!

  Μη χρησιμοποιείς ποτέ τα ίδια στοιχεία πολλές φορές!

  Άλλοι παροχείς, όπως π.χ. οι διακομιστές του Teamspeak, θα μπορούσαν να κάνουν κατάχρηση των στοιχείων πρόσβασης σου.

  Spam μηνύματα στην email διεύθυνση σου & προσωπικά μηνύματα μέσα στο παιχνίδι
  Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Υπάρχουν αρκετά άτομα στο διαδίκτυο που σου υπόσχονται δωρεάν χρήματα, premium κλπ για το παιχνίδι. Το μόνο που πρέπει να τους δώσεις είναι τα στοιχεία πρόσβασή σου.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

  Μην επιβεβαιώνεις κανένα link
  Λαμβάνεις κάποιο μήνυμα από την Bigpoint με ένα Link για να γίνει η αλλαγή των στοιχείων πρόσβαση σου.
  Δεν ήθελες εσύ να κάνεις αυτή την αλλαγή;
  Αυτό σημαίνει πως κάποιος άλλος μπήκε στον λογαριασμό σου και στάλθηκε στην email διεύθυνση σου. ΜΗΝ πατήσεις το link για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.


  Ακολούθησε πιστά αυτές τις υποδείξεις, για να εξασφαλίσεις την προστασία του λογαριασμού σου! Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι ο λογαριασμός σου είναι προστατευμένος από την περίπτωση κλοπής, παρά μόνο εσύ!
   
  Αρέσει στους maroula και natalia_prod72.
 4. -Snorkel-

  -Snorkel- Global Team Leader Team Farmerama GR

  Τι είναι το phishing?
  Μπορείτε εδώ να βρείτε όλες τις πληροφορίες : http://en.Wikipedia.org/wiki/Phishing

  Πως μπορώ να προστατευτώ από "Phising"?

  To πιο δυνατό όπλο απέναντι στο Phising είναι απλό και κάθε χρήστης είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί:

  • Εαν δεν είσαι πελάτης αυτού του site , δίεγραψε αμέσως το email. Μην κάνεις κλικ πάνω στο Link ούτε να απαντήσεις σε αυτό.
  • Επικοινώνησε μαζί τους από το τηλέφωνο ή από την επίσημη ιστοσελίδα (μην χρησιμοποιήσεις το link που βρίσκεται στο email) και ρώτησε τους εάν το email είναι επίσημο.
  • Αντί να χρησιμοποιήσεις το link που παρέχεται από το mail, άνοιξε την ιστοσελίδα πληκτρολογώντας την επίσημη διεύθυνση εκεί. Το Site θα έχει πληροφορίες σχετικά με το email στην αρχική σελίδα (τις περισσότερες φορές). Εαν δεν έχει, χρησιμοποίησε το 2α για να πιστοποιήσεις το email.
  • Ευτυχώς υπάρχουν πολλά εργαλεία για να προστατευτούν οι χρήστες από επιθέσεις phishing.
  • Οι περισσότεροι Browser αυτό το καιρό έχουν ενεργοποιημένοι την προστασία phishing. Οι λίστες αυτές συνήθως ανανεώνονται πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι ανιχνεύονται μόνο όσα είναι στην λίστα.
  • Αρκετοί διακομιστές email, οπως ο Mozilla Thunderbird, όπως επίσης και οι online υπηρεσίες email, όπως το Gmail ή Yahoo Mail, παρέχουν τέτοιου είδους προστασία.
  • Τα προγράμματα Internet security περιέχουν τέτοια προστασία επίσης.
  • Η Διαχείριση κωδικών είναι μια καλή ιδέα. Εαν έχετε σώσει τα στοιχεία σας log in για μία ιστοσελίδα, ο διαχειριστής κωδικών θα σας συνδέσει αυτόματα. Ο διαχειριστής κωδικών λειτουργει μόνο σε πραγματικές ιστοσελίδες και οχι σε phishing website.
  Η πιο δυνατή προστασία εναντία στα phising είναι η κοινή λογική. Εδώ θα βρείτε μερικά Tips πως να αναγνωρίζετε εάν μία σελίδα είναι πραγματική ή phishing site:

  • έλεγξε την διεύθυνση (Link) στην γραμμή διευθύνσεων στην επάνω μπάρα. Σουδείχνει την σωστη τοποθεσία; Σιγουρέψου οτι είναι η σωστη και οτι οι χαρακτήρες είναι οι ίδιοι. Για παράδειγμα μπορεί να έχει ο αντί για 0.
  • Είναι σελίδα https? Ειναι αναγνωρισμένη;
  • Μήπως η ιστοσελίδα σου φαίνεται διαφορετική; Ανοιξε κάποιο άλλη σελίδα στο browser και εισήγαγε το Link χειροκίνητα.
   
  Αρέσει στον/ην maroula.
 5. -Snorkel-

  -Snorkel- Global Team Leader Team Farmerama GR

  Βοηθητικά προγράμματα / Εξωτερικά Links

  Βοηθητικά προγράμματα (όπως π.χ. προγράμματα Bot, Hacks κλπ.) μπορεί να περιέχουν εφαρμογές που κατασκοπεύουν τα στοιχεία πρόσβαση σου (Keylogger, Trojan).
  Αυτά τα προγράμματα απαγορεύονται αυστηρά από τους Γ.Ο.Χ. αλλά είναι και επικίνδυνα.

  Μην κάνετε κλικ σε εξωτερικούς links. Μπορεί να σας οδηγήσουν σε ιστοσελίδες που έχουν κάποιο ιό ή κάτι άλλο με το οποίο μπορεί ακόμα και να καταστραφεί ο υπολογιστής σας.

  Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως όταν κάνετε κλικ σε κάποιο εξωτερικό link μπορεί και να συμβεί το χειρότερο- Να χάσετε τον λογαριασμό σας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε το κάθε εξωτερικό Link που ποστάρουν κάποιοι στο φόρουμ μας. Και για αυτό θέλω να σας συμβουλέψω να μην κάνετε κλικ σε Links που δεν ξέρετε τι είναι ακριβώς ή ποια είναι η προέλευσή τους, αλλά μόνο σε αυτά που είναι π.χ. επίσημα links από εμάς ( π.χ. από συντονιστές σε πρωτότυπο Posting χωρίς να έχει γίνει παράθεση)
   
  Αρέσει στον/ην maroula.
Κατάσταση θέματος:
Δεν μπορείτε να υποβάλετε άλλες απαντήσεις.